5220 XpressMusic

abdar
Регистриран: 28 авг 2005, 21:01

Re: Nokia 5220

Мнение от abdar » 19 дек 2008, 18:02

Moge li da kage njakoi kak da go naprawia na Balgarski,inache telefona e super,chuwa se perfektno dori ipri goljam shum.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 19 дек 2008, 18:10

с ей това и nokia software updater

http://www.b-phreaks.co.uk/index.php?main_page=page_2

трябва да намериш продуктов код, който има български и да го запишеш в телефона

тук има обяснение на процедурата

http://cho.hit.bg/nokiabb5update/

edinmilion
Регистриран: 24 дек 2008, 09:05

Мнение от edinmilion » 24 дек 2008, 09:25

Можете ли да ми помогнете с линк от къде може да сваля карти (maps), тъй като от сайта (nokia.bg) ми дава грешка вече 2-ри ден изписва:
"Не се тревожете, проблемът не е сериозен, но изглежда, че страницата, която поискахте, не е достъпна. "

Иначе мнението ми за телефона:
Изненадващо за Нокия има доста функции за цената си, много добре свири през високоговорител, снимките като за 2 МП са по лоши в сравнение 1,3 МП камера на сони ериксон, също така като захващане някак си ми се изплъзва от ръцете заради по глаткото покритие, но за сметка на това има готин вид.
Карти само да си добавя и ще е супер.

tortelina
Регистриран: 29 окт 2007, 19:18

Мнение от tortelina » 27 дек 2008, 01:21

Честита Коледа! Ами мисля че в диска към телефона имаше нещо за maps, пробвай там. А някой знае ли как работи скрийнсейвъра? Каквото и да правя си стои черен дисплея...

edinmilion

Мнение от edinmilion » 02 яну 2009, 18:20

оправих се с картите...да напиша на кратко
1. инсталира се Nokia Map Loader,
2. вкл. телефона към PС
3. от менюто на програмата посочваш картата на Bulgaria, след което програмата сваля директно в телефона и вече има maps.

siva
Регистриран: 10 яну 2009, 16:27

Мнение от siva » 10 яну 2009, 17:25

az ne moga da se opravq s tiq karti:)

В Николов
Регистриран: 22 окт 2009, 16:27

Мнение от В Николов » 22 окт 2009, 16:40

Имах известно време този телефон и не съм доволен от него, а покрай него и като цяло от нокиите. Незалагам на марки, но явно нокия са една идея назад във функионално отношение и как елементарни функции се ползват от потребителите. Например неможе да имате един режим за език на писане когато търсите контакт и друг език когато пишете съобщение и се поличава следния номер пише съобщение на латиница, но после влизаш в контакти и неможе да изпишеш 1, 2 букви за да намериш контакта, а и няма опция да смениш езика в този момент, трябва да се върнеш в настройки, телефон език и т.н. до следващото съобщение. Следващ недостатък, има само една аларма, нямах опция да си настроиш периодична за всеки ден от седмицата да речем а по изключение да имаш друга когато ти се наложи, тоест ако ставате всеки ден в даден час но имате оговорка по-рано една сутрин на другиа ден пак трябва да настройвате аларма, като допълнителна екстра, алармата се включва на максимален звук който не може да се регулира по никакъв начин нито има варянт за постепенно нарастване на звука, та ако искате да се събудите с "ритник" е подходящ. Друго с което неможах да се справя е по време на разговор да върна разговора от хендсфри устройството обратно в телефона. На 3 ден вече бях решил да го продам. Ако сте преодолели всички тези неща значи се справяте по-добре от мен ;)

Toneta
Регистриран: 13 ное 2007, 23:00

Мнение от Toneta » 28 дек 2009, 22:54

Всъшност телефонът има такава опция на алармата,а ако те дразни силата на звука,избери подходяща мелодия.
А хендсфрито като го извадиш от телефона и вече можеш да говориш по него.

edinmilion

Мнение от edinmilion » 06 юли 2010, 10:03

Описанието което съм дал по горе за картите не е актуално. Нокия са променили страницата от която се сваляха (прехвърля към ови мапс, където не откривам 5220, а и нямам време да инсталирам един тон програми свързани с техните "суитове" само за да направя трансфер от ПС към фона).

Съответно е по добре да се сложи Java базирана карта. Прехвърляне на файла през USB директно в картата памет (защото Нокиа ПС суита пищи че не е възможно като се опиташ да инсталираш .jar файл по голям от 1 МБ чрез тяхното "удобно" Install Application - ограничение за големината на файла за S40 базирани телефони)

Ето и картите:
- цяла България - "Bulgaria StreetMaps 1.0" (главните пътища)
http://www.dimisoft.net/infusions/pro_download_panel/download.php?did=3380

- за София - "Sofia StreetMap 1.0" (номера на улици, блокове и т.н.)
http://www.dimisoft.net/news.php?readmore=19316

- за Пловдив - "mmPlovdiv" Благодарение на terranatura!
http://javaapps.hit.bg/mm/mm.htm

На кратко - свалят се .jar файловете, прехвърлят се в папка на телефона от която в последствие се стартират.

Отговори