6290

rado_blade
Регистриран: 16 дек 2008, 17:50

Re: Nokia 6290

Мнение от rado_blade » 08 окт 2009, 22:49

То в сервиза сигурно също ще му инсталират софтуера наново и "Поправката ви струва 20 лева."
Да не е нещо от темата, която ползваш в момента или е перманентно? Аз две години имах 6290, но такъв проблем не съм имал. А, че е забравен от Бога го разбрах още след както го купух. Нито един ъпдейт нямаше до последно. По едно време изчезна въобще от сайта на Нокиа. В GSM Arena статуса му е Discontinued. :|

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 09 окт 2009, 01:34

Ами темата беше първото, което си помислих. В началото при опит да я сменя направо се рестартираше. После деинсталирах някои теми и други неща от мениджъра на приложенията и този проблем изчезна. Смених всички възможни теми - все тая.
Все още държа слушалките Plantronics за които се изръсих с 260 лв. с надеждата да ъпдейтнат фърмуеъра с профили A2DP и AVRCP но не... Нокиа тотално са си отсвирили иначе нелошия модел.
Абе Нокиа + Symbian = sh*t. Жалко за страхотния стерео-звук на плеъра и говорителчетата. И клипчетата. Останалото е бъгня.

rado_blade

Мнение от rado_blade » 09 окт 2009, 13:35

Страшен си беше телефона макар, че много хора ми го обиждаха, че бил много грозен. :D На мен пък си ми харесваше! Особено двете колонки! Бях го изпускал няколко пъти без да искам, но продължи безупречно да работи. Клавиатурата му се беше отпечатала на дисплея, защото аз като гъзар (:D), го отварях и затварях с една ръка или от кракът, или със торсът.
Сменяй го с нещо друго. Аз избрах Samsung i900 Omnia, за да се махна от Symbian.

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 09 окт 2009, 14:15

Мисля, че моделът е много добър като замисъл. В затворено положение изглежда доста дебел и грубичък. Но в отворено има доста стилен и изчистен вид. Клавиатурата е много едра и удобна.
Ами... мисля да взема Motorola DEXT, тази с Android 1.5. Аз съм си фен на Мото :) Само едно ме притеснява - в едно от ревютата доста оплюват батерията - не държала. Това е малко нетипично за Моторола.

rado_blade

Мнение от rado_blade » 09 окт 2009, 16:17

Продай Нокиата ама гледай докато го показваш да не покажеш и бъговете!:D DEXT-a е много добър заместник. Има всичко, от което човек има нужда, че даже и цифров компас!:D В сайта на Моторола за батерията пише това
[Quote]up to 360 min / 6 hrs USAGE TIME (CONTINUOUS)
STANDBY TIME up to 325 hrs / 13.5 days[/Quote]
(Само не разбрах защо в сайта телефона се казва Motorola CLIQ.):(

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 23 май 2010, 13:55

Днес поисках телефона от племеника ей така да опитам от любопитство дали фърмуеъра дето го сложиха от сервиза (4.21) поддържа stereo bluetooth... Е, разбира се, че да - след дъжд-качулка... По закона на Мърфи - след 1000 години чакане и дузпа на телефона Nokia се сетили да го ъпдейтнат.

rado_blade

Мнение от rado_blade » 23 май 2010, 20:00

Точно вчера ме хвана носталгия по този телефон. :) Много добро и здраво телефонче си беше. Сега като го видях на снимката още повече ме сви, че го продадох. :) Nokia ни изчакаха да си ги продадем телефоните и чак тогава да го update-нат. :( Явно, който го беше казал това, е бил много прав, че Nokia най-малко се интересуват от тези, които ще им ползват продуктите, но заслепените фенове продължават да купуват.

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 24 май 2010, 01:29

Е... чак здраво (blush) На моя му се откършиха горе двата края на С-образния кант около капачетата за 2,5 мм букса и за зареждането. Новия фърмуеър се държи доста по-стабилно и не се саморестартира толкова често. Май и батерията държи повече, поне доколкото имам впечатления от племеника.
Но качествения стереозвук си остава големия коз на модела :)

rado_blade

Мнение от rado_blade » 24 май 2010, 23:06

При мен се задържаха до последно и двете, но това за зарядното беше малко по-хлабаво. Колко бой е видял този телефон... :D И все пак се държеше и вървеше. Но както каза, звука си беше уникален от двата говорителя. Един ми разтягаше локуми и ми разправяше, че това е било рекламен трик и не е истински стерео звук, но като му пуснах една 3D Sound Effect mp3, разбра, че греши.

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 25 май 2010, 02:27

Когато ми е звънял в офиса докато ме няма все се чудеха как успява да я направи тази "дискотека" :D Говорителчетата са си 100% стерео, особено явно е като включиш stereo enhancement (или както там се казваше опцията). Заставаш в средата на стаята, така че отсрани говорителчетата да свирят право срещу стените и стереото се разлива около тебе. Тествал съм N95/N96 в магазини - моята вади по-добър звук ;)
Ефектът идва най-вече от това, че са странично насочени. Сегашната ми Motorola VE66 също има стерео говорителчета (много хора не го знаят), но са на под 2 см едно от друго успоредно разположени отзад под капака. В резултат стереоефектът е в пъти по-слаб от Nokia 6290, и слабо различим. Тук има един трик. Слагаш дланта перпендикулярно на задния капак, така че да минава между двете говорителчета и о чудо - чуваш кристално разливащо се стерео, дори по-добро от Nokia. 8) Но е някак тъпо да го слушаш така... Moto малко са претупали работата откъм дизайна на акустиката :(

Отговори