701

Kevin_ss
Регистриран: 29 дек 2005, 00:08

Re: Nokia 701

Мнение от Kevin_ss » 18 апр 2012, 15:02

(blush) Абе, всичко е наред, ама пак не съвсем...пак не е огледан софтуера до край. Когато включа ови стор-а, нон стоп ми открива, че трябва да се ъпдетне мапса. Инсталирам ъпдейта, който е 355 кв. и когато наново включа стора, отново ми съобщава за ъпдейт-а на ови-то и пак наново. 2-ро - преди, когато исках да си платя някое приложение имаше възможност да се плати през сметката ти, което ме улесняваше, тъй като нямам кредитна карта, а сега неможе (поне при вивасом е така)! :( 3-то, почна от време навреме да се рестартира, когато се опитам да вляза в менюто на wi-fi- то. Увисва за момент и след това, се рестартира и работи нормално до следващо подобно зависване. Намирисва ми на недоклатена работа - бързали са да пуснат FP1 и не са "огладили" всичко. Много ме дразни това, че не мога да си влезна във фейса в нормалния вариант, както е при андроид-а. Нито вградения браузер, нито Операта могат. 4-то стига са се излагали с този Скайп, а да пуснат видеото. Срамота за телефон с ъпдейт от 2012 г. да няма видео. Технически мисля, че е възможно, но просто не го правят. 5. -то новия FP1 наистина топи по-бързо батерията. Не знам кое приложение толкова дърпа ток? Колеги, за сега това. Моля и за вашите впечатления от новия ъпдейт.

attanasov
Регистриран: 27 сеп 2011, 22:06

Мнение от attanasov » 18 апр 2012, 17:59

Значи правилно съм решил да не ъпдейтвам още, ще изчакам FP2, който ще пуснат за 701 през септември (yes). А това с батерията... нормално е да я хаби повече, все пак софтуерно се клоква процесора на 1,3 и му трябва повече "power" естествено :(

yavdon
Регистриран: 03 яну 2012, 20:38

Мнение от yavdon » 18 апр 2012, 21:40

(beer) благодарности за споделеното относно новият ъпдейт.
Това е най-ценното във форума = споделяне на мнение (yes).

Аз също се въздържам от ъпдейта, за сега поне;)
До скоро винаги ъпдейтвах най-новите приложения. В по-вечето случай имаше подобряващ ефект. Но има и ненужни поне за мен новости(в Мaps-a това за общественият транспорт, което няма инфо за БГ, приложенията на Microsoft за които е необх. регистрация при неясни ползи, и редица други).
Имам и доста официално инсталирани приложения които не мога да изтрия, а заемат излишни MB.
Скоростта с която работи телефона в момента преди ъпдейта ме устроива.
Харесва ми телефона да издържа по 4-5дни с едно зареждане :)
Така че се въздържам от ъпдейта. Очаквам да разбера от споделеното тук по-вече реални ползи или негативи от FP1 (yes)

Kamen
Регистриран: 11 апр 2004, 12:41

Мнение от Kamen » 18 апр 2012, 22:37

Здравейте! Така и не мога да разбера тези тупани от Нокия. Официално Нокия са против всякакви ядра и гигахерцове, които в крайна сметка имат за цел телефонът да се превърне от устройство, което е многофункционално в играчка за да се купи от повече потребители и се обвързваш все повече с ЧЕЗ. Уж е мобилен ма си иска всяка вечер жица. В крайна сметка от този ъпдейт, ако телефонът ще отваря едно приложение не за 1 сек, а за 0,5 сек и това ще ми струва зареждане всеки ден или през ден за мен е безсмислен. За мен е важно да не му ставам роб. Имаме си в къщи един Андроид от сой и няма никаква гаранция, като го потърсиш късно вечерта, ако не е зареждан след работа, че ще го намериш. Много приложения-хубаво, но няма стабилност, а телефонът за съжаление невинаги си изпълнява основната функция. И колеги докога може да се отлага ъпдейта? Все някога ще трябва да се направи, защото новите приложения ще го искат. Със здраве!

levski1313
Регистриран: 04 фев 2010, 22:45

Мнение от levski1313 » 20 апр 2012, 11:38

телефона подкарва ли dvix филми свалени примерно от замунда ?

geornnn
Регистриран: 28 юни 2011, 13:36

Мнение от geornnn » 20 апр 2012, 21:50

Телефона ще има след време още един ъпдейт до Nokia Belle FP2, който ще внесе не малко подобрения, но няма да е скоро. Така ,че ми се вижда по-удачно да се изчака до тогава, иначе актуализации,ъпдейти много, дано тези да са финални и изпипани. Не съм свалял филми, но всички видео клипове, които съм качвал в много формати вървят добре.

tonus
Регистриран: 12 дек 2006, 07:55

Мнение от tonus » 22 апр 2012, 06:28

До колкото знам FP2 ще е всъщност Symbian Carla.

geornnn
Регистриран: 28 юни 2011, 13:36

Мнение от geornnn » 24 апр 2012, 19:36

Да, така се говореше по случай женските имена на Симбиан само, че софтуерът миналата година е преименуван вече на Nokia Belle, симбиан остана в историята, а ако излезе име Nokia Carla е странно име

yavdon
Регистриран: 03 яну 2012, 20:38

Мнение от yavdon » 24 апр 2012, 23:06

и така, има ли все пак доволни от новият ъпдейт FP 1

Предполагам че от Нокия получават отзиви и отстраняват евентуалните проблеми...

Оправи ли се проблема с рестартиране на телефона при ползване на WI-FI менюто и изискването за ъпдейт на мап-са при влизане в ovi store?
Това май най- много ме притеснява. Както и необходимостта от по-често зареждане, но това ще е неизбежно, то се разбра :).
Предполагам че има програми показващи кое приложение колко точи от батерията. Това би разрешило донякъде по-бързото й изразходване.
Споменава се за автоматично активиран NFC, което може би трябва да се изключи.

Моля споделяйте вашите впечатления (yes) от ползването на FP 1.

Kevin_ss
Регистриран: 29 дек 2005, 00:08

Мнение от Kevin_ss » 26 апр 2012, 00:25

Колеги, аз в личен план и в общи линии съм доволен от ъпдейта до FP1. Вярно, има проблем електропотреблението, но ...и по-бързо работи от старата версия. това е нормално , защото напрежението на чипа е вдигнато за повече оборот. Но и намерих решение. В новия пакет има възможност да си добавяш уиджети и съм си направил отделна страничка, на която съм ги поредил като коледна украса на елха. Настройките и каквото ми трябва го включвам и изключвам като на табло с предпазители. 2-ро твърде много ме съмнява приемника на ГПС. Въпреки, че е изключен с часове и дни наред, когато включа мапса, как тъй веднага ме намира 1-2 секунди, при условие, че съм отрязал всички интернет настройки, подпомогнати и др. Държа го само на интегриран. Следователно ГПС-а работи, независимо от това, че сте го забранили. Друго обяснение-няма. /имал съм с6-00 и трябва да ви кажа, че съм чакал понякога 10-12 минути за сигнал/. другото което "лапундри жестоко ток" е процеса на стартиране и рестартиране. Много е енергоемко-не го правете често. има 1 програмка, много е сладка - NetQin, която не само има антивирус, но и прекрасен оптимизатор. Обикновено работят към 9-12 процеса, а като му дам да оптимизира ги сваля до два. Изводът е: инсталирайте само нужните Ви приложения, останалите ги деинсталирайте. Няма нужда да висят - те лапат ток. таскмениджъра ви- не показва всичко, което е пуснато като процеси. 3. HSDPA или 3.5 G , ако не се ползва да се изключи с ключето. Можете и да превключите на енергоспестяващия режим. Резултат: Наблюдението ми е, 2.5 до 3 дни батерия! Доволно.(yes)

Отговори