701
Re: Nokia 701
Ами провери си настройките на приложенията дали не си им задал да си търсят ъпдейти или пък виж и настойките на Нокиа мапс. Просто имаш приложение което търси нет... я фейсбоок widget я нещо друго.
Здравейте! От няколко дни съм с този телефон и ми харесва общо взето, обаче имам един проблем. Липсва ми приложението Play via Radio в менюто и не мога да ползвам fm трансмитера, ако изобщо го има. Някакви идеи и предложения относно как да си набавя това приложение. телефона го взе с FP1 ако има значение и дали една преинсталация на софта ще реши проблема.
Най-вероятно е някое приложение което иска достъп до операторски интернет.
Както казва колегата виж да не би да имаш постоянно отворено приложение като натиснеш и задържиш средният бутон между червената и зелената слушалка, така ще се появи работещото приложение, което иска интернет.
Другата възможност е когато правиш връзка с Wi-Fi чрез падащото меню, а не директно чрез браузъра. При вариант чрез браузъра самото приложение ще те попита каква интернет връзка да установи за да влезеш в него и ще я поддържа докато не го затвориш.
Дано съм ти бил полезен (yes)
Както казва колегата виж да не би да имаш постоянно отворено приложение като натиснеш и задържиш средният бутон между червената и зелената слушалка, така ще се появи работещото приложение, което иска интернет.
Другата възможност е когато правиш връзка с Wi-Fi чрез падащото меню, а не директно чрез браузъра. При вариант чрез браузъра самото приложение ще те попита каква интернет връзка да установи за да влезеш в него и ще я поддържа докато не го затвориш.
Дано съм ти бил полезен (yes)
FM трансмитера е наличен в телефона. Аз го ползвам вместо радиото си, страхотна екстра е. Другите марки телефони даже не са чували за такава екстра.
Иконката за приложението е като за радиото но със син цвят до половината.
Избери честотата на която телефонът ти ще излъчва към радиото, трябва да е свободна от радио-станции за да стане връзката.
Можеш да избереш приложението като бърза команда със задържане върху екрана.
Можеш и да избереш от музикалният плеър списък с песни и след това с опции да избереш "пускане чрез радио".
Екстрата е страхотна, парчетата ми звучаха доста орязани като високи и ниски честоти през китайският ми авто-трансмитер( купен от магазините за авто части). През Нокията обаче сигнала е много по-качествен и съответно звученето от същото старо радио вече е прекрасно (yes)
Телефона е голяма работа ;) да знаете.
Скоро видях излезлите след него модели на двойно по-високи цени заради имиджови реклами. Повтарят 701 с малки подобрения но като цяло не си заслужават два пъти по-високите цени. ;)
Иконката за приложението е като за радиото но със син цвят до половината.
Избери честотата на която телефонът ти ще излъчва към радиото, трябва да е свободна от радио-станции за да стане връзката.
Можеш да избереш приложението като бърза команда със задържане върху екрана.
Можеш и да избереш от музикалният плеър списък с песни и след това с опции да избереш "пускане чрез радио".
Екстрата е страхотна, парчетата ми звучаха доста орязани като високи и ниски честоти през китайският ми авто-трансмитер( купен от магазините за авто части). През Нокията обаче сигнала е много по-качествен и съответно звученето от същото старо радио вече е прекрасно (yes)
Телефона е голяма работа ;) да знаете.
Скоро видях излезлите след него модели на двойно по-високи цени заради имиджови реклами. Повтарят 701 с малки подобрения но като цяло не си заслужават два пъти по-високите цени. ;)
Знам, че трябва да има ФМ трансмитер и как евентуално се пуска. Проблема е, че иконката за която говориш я няма и няма как да го пусна. Преинсталирах два пъти софта и промяна няма.
От активирно ОНЛАЙН приложение за карти е проблема. Влез в КАРТИ, НАСТРОЙКИ, ОБЩИ, срещу ВРЪЗКА избери ОФЛАЙН
картите са офлайн.не е от там.самата иконка от менюто pl.via radio я няма, а и като са влезе в НАСТРОЙКИ -> СВЪРЗВАНЕ - фм трансмитера го няма
Тогава отиди там от където сте купили телефона и кажете за проблема! Щом в характеристиките на телефона го има като функция, а в твоя телефон не, значи или те трябва да ти го оправят по някакъв начин или да ти исменят телефона.
За FM трансмитера страница 90
http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_701_UG_en.pdf
http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_701_UG_en.pdf
Клавишите за начало и край физически ли са или сензорни?