808 PureView

uglyipl
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Re: Nokia 808 PureView

Мнение от uglyipl » 18 юни 2012, 23:41

:(@Bulstar - хубаво е да имаш собствено мнение, ама защо занимаваш всички с него?
Особено, когато нямаш понятие от материята по която разсъждаваш...
...
От кога "Цайс" не могат да правят оптика?
От кога "Нокия" не разбират от електроника?
Има достатъчно примери в мрежата за това, как голямата матрица, не винаги е носител на добро качество...

..." много обекти на малка матрица почват да се припокриват- осветяват- и тва скапва качеството":X
..."При нормано снимане освен тоновете мегапиксели - друго не получаваш - като детайлност на снимката."...:S
..."Това освобождава място върху матрицата за още елементи и повече детайли"...;)

...Лека вечер и жив и здрав...

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Мнение от nikolaiii » 19 юни 2012, 08:31

Sony нарече сензационния смартфон Nokia PureView 808 с 41-мегапикселов сензор остаряла технология. Японският производител подчертава, че подобна интерполация на пикселите се използва в техните фотоапарати Cyber-shot от повече от година, но компанията е "пропуснала" прилагането и в мобилните телефони. В интервю за британското ИТ-издание TechRadar, представителят на Sony, Paul Genge, обяснява, че новият продукт просто използва отдавна известен алгоритъм: "Това е повече пиар на самата технология, с цел да се привлече интереса към устройството. Пикселното "зумиране" не е ново и то вече работи в нашите фотоапарати от доста време. Ето защо ние не го намираме за нещо изключително. Но в мобилния сектор се получи обратният ефект, въпреки че все още не разбираме, защо се вдигна толкова шум". В заключение, Paul Genge заявява: "Очевидно, това е по-скоро маркетинг и технологична реклама, а не някаква нова, вдъхваща доверие технология".

:D

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 19 юни 2012, 08:46

Незнам, кво са пропуснали в Сайбър Шуут но Нокиата е наистина много напред в това отношение. Изгледах доста клипове и е направо невероятно да се създаде такъв камера-смартфон, ех да беше с Андроид 4,4.8" дисплей 720x1280p супер амолед и двуядрен Ексинъс 5250 и тва щеше да е следващия ми смартфон за 2-3 години напред.:D
Samsung GALAXY S22 Ultra

uglyipl

Мнение от uglyipl » 19 юни 2012, 09:14

:)Като са толкова напред с технологиите, що не вземат да обяснят, защо няма една Xperia, която да се доближава по качество...не на 808 ..ами на N8, който е вече на 2 години и нещо. Не очакваш Сони да признаят, че телефон ще направи смешни 90% от сапунерките им...нали? Да, добри са в правенето на сензори, огромна част от производителите на всякаква фототехника ползва техни сензори, но това не значи, че са най-добрите от към алгоритмите за пост обработка. Замисли се, защо апарати от различни производители... с едни и същи сензори на Сони...правят изображения с голяма разлика в качеството...
... а иначе интерполация можеш да си правиш и във Фотошоп, никой не твърди, че Нокия са я измислили...
Както и да е... за лисицата гроздето винаги ще е кисело :)
Приятен ден на всички...(beer)

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 19 юни 2012, 09:23

Н8 е много добър камерафон, но ще ти дам пример с един, който се доближава по качество на снимките и това е първия такъв 12мп старото ми Сатио, което за съжаление умря вече:D имай предвид, че Сатио е преди Н8.
Samsung GALAXY S22 Ultra

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Мнение от geleto_ » 19 юни 2012, 09:35

Те пък тези от Cyber-shot защо използват такава кофти технология:|

Те дали на Sony фотоапаратите са кофти? Или само при Нокиа технологията е кофти?
При Сони е добра:D

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Мнение от nikolaiii » 19 юни 2012, 11:15

В YouTube има качени клипове от On PureViewClub.com - Samsung Galaxy S III и Нокия 808 от едно и също място, на една магистрала.
Виж ги и сам прецени, дали 808 има по-добро видео от другия телефон... :D

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JUqN-DLIiG8[/Youtube]

A.M.K.
Регистриран: 25 май 2008, 14:34

Мнение от A.M.K. » 19 юни 2012, 12:31

Заговори се, че ще има и други цветове (cyber)

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 19 юни 2012, 12:33

Да видях го. А забеляза ли, че небето при 808 е синьо (каквото трябва и да е), а при S3 е бяло... Да си чувал за настройка на експозицията... ;)

uglyipl

Мнение от uglyipl » 19 юни 2012, 14:06

Ще ти дам друг пример, който според мен, а и не само... сложи Сатиото на заден план ..и това е Pixon12 на Самсунг. И двата излязоха почти по едно и също време, но Самсунга се справяше малко по-добре от към качество на изображенията. Притежавал съм N8 и знам на какво е способен...просто е класи над останалите, особено за снимки в лоши условия от към светлина, както и за видео.
Затова изобщо няма да се замислям дали да си взема този 808. Между другото в арената пуснаха един тест на "сляпо"... трябваше да се познае от няколко комплекта по 6 примерни снимки с кой от телефоните е правен ( 5 телефона+1 фотоапарат) отиди и виж резултатите... (ако искаш де :) )
Обичам да снимам и искам да имам нещо, което да е с мен постоянно ...няма как да нося DSLR-a с мен нон стоп, затова това е добра алтернатива. Освен всичко друго... хората реагират по коренно различен начин, когато насочиш към тях ...истински обектив ...и някакъв си телефон :)

Лек ден! (beer)(yes)

Отговори