808 PureView
Re: Nokia 808 PureView
За Вито:
Сам си отговаряш на въпроса за експозицията! Затова синьото на Самсунга е по-светло, но по нищо не отстъпва на тази прехвалена камера на 808...
Данните от видеото на Самсунга са даже по-добри от Нокията ... Ако ти е ясно за какво говоря? ;)(no)
Сам си отговаряш на въпроса за експозицията! Затова синьото на Самсунга е по-светло, но по нищо не отстъпва на тази прехвалена камера на 808...
Данните от видеото на Самсунга са даже по-добри от Нокията ... Ако ти е ясно за какво говоря? ;)(no)
Разни очи, разни красоти ;) Синьото в самсунга липсва изобщо хахахаха... [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JUqN-DLIiG8[/Youtube]
Когато има облаци синьото, също липсва, но и клипа на нокията е много тъмен и на моменти даже не се виждат силуетите на дърветата горе вдясно!
Като добавиш и, че видеото е правено от заклети фенове на Нокия...
Резултата не е впечатляващ за подобна "супер" камера... :D
Като добавиш и, че видеото е правено от заклети фенове на Нокия...
Резултата не е впечатляващ за подобна "супер" камера... :D
Да, специално за снимането със S3 са поръчали облачно време и за това е бяло... Пусни си клипа във full hd качество и тогава разгледай къде какво се вижда ;) А това дали даден човек е фен на една марка, не значи, че е добър фотограф.
В петък в един офис на Германос ми казаха за днес да го доставят.
И познайте: НЯМА ГООО.
Много са смотани.
Като ме лъжат така, какво си мислят?(angry)
И познайте: НЯМА ГООО.
Много са смотани.
Като ме лъжат така, какво си мислят?(angry)
Аве uglyipl - ти по диагонал ли чете тва дет го писах .
Къде съм писал че Цайс не могат да правят оптика или че Нокия са некадърници на тема чипове...
Писах че оптиката си е компромис и няма как да е другояче. И че една камера на средно ниво е с пъти по добра оптика от тази в 808 . За чипсета писах че никой не предлага в момента такъв за толкова много пиксели и затова Нокия са си го направили сами.
И понеже не съм спец си направих труда преди да пиша да попорчета какво пишат такива.
http://www.mobile-review.com/review/nokia-808.shtml
Ей от тука ползвах инфото.А това че в Русия са си далеч по големи фенове от тебе на Нокия можеш да не се съмняваш.
Разбира се че ше има хора дето да си го купят - и на 2000 лева да беше пак щеше да се намерят.
Верно е че има хора - примерно като тебе дето камерата им е най важното. А за останалото не им пука. Щото в тоя "смартфон" освен камера няма друго. Ама има и една друга много голяма група от хора дето като дадат 1300 лева искат да имат нещо комплексно и камерата не им е първа грижа а и една средна хубост 8МП им е достатъчна - таквиз като мене.Затова и си взех RAZR Maxx. Не е без кусури ама на мен си мие точно по мярка.
Къде съм писал че Цайс не могат да правят оптика или че Нокия са некадърници на тема чипове...
Писах че оптиката си е компромис и няма как да е другояче. И че една камера на средно ниво е с пъти по добра оптика от тази в 808 . За чипсета писах че никой не предлага в момента такъв за толкова много пиксели и затова Нокия са си го направили сами.
И понеже не съм спец си направих труда преди да пиша да попорчета какво пишат такива.
http://www.mobile-review.com/review/nokia-808.shtml
Ей от тука ползвах инфото.А това че в Русия са си далеч по големи фенове от тебе на Нокия можеш да не се съмняваш.
Разбира се че ше има хора дето да си го купят - и на 2000 лева да беше пак щеше да се намерят.
Верно е че има хора - примерно като тебе дето камерата им е най важното. А за останалото не им пука. Щото в тоя "смартфон" освен камера няма друго. Ама има и една друга много голяма група от хора дето като дадат 1300 лева искат да имат нещо комплексно и камерата не им е първа грижа а и една средна хубост 8МП им е достатъчна - таквиз като мене.Затова и си взех RAZR Maxx. Не е без кусури ама на мен си мие точно по мярка.
с оптиката не е така - заради малките размери на сензора е много важно да бъде максимално прецизна, че иначе няма никаква полза от тази резолюция. затова и лещите на 808 са с много по-добри качества от повечето обективи на пазара.
На мен ми писна да се коментират неща които никой не е виждал.
Те от Нокиа затова са сложили такъв сензор: за да прецакат работата с калпава оптика.
Ама то е така: На Сни фотоапаратите Карл Цайс оптика и PureView . Работи добре.
Обаче при Нокиа Карл Цайс са сложили калпава оптика: За по-добра реклама:D
Те от Нокиа затова са сложили такъв сензор: за да прецакат работата с калпава оптика.
Ама то е така: На Сни фотоапаратите Карл Цайс оптика и PureView . Работи добре.
Обаче при Нокиа Карл Цайс са сложили калпава оптика: За по-добра реклама:D
@ chilko - подкрепям мнението ти... (yes)
@BulStar - Не съм фен на Нокия, а на някой техни разработки...по-точно N8, сега, като гледам ще се случи същото и с PV 808. Прав си, че всеки робува на това, какво е важно за него... за мен не е само камерата, но аз за другото си имам служебен телефон :)
Не знам как си с английския, но ако се справяш, виж интервюто с Damian Dinning в ГСМарената може да ти станат ясни доста неща около телефона, ако изобщо те интересуват де...
Лек ден и спокойна вечер.
@BulStar - Не съм фен на Нокия, а на някой техни разработки...по-точно N8, сега, като гледам ще се случи същото и с PV 808. Прав си, че всеки робува на това, какво е важно за него... за мен не е само камерата, но аз за другото си имам служебен телефон :)
Не знам как си с английския, но ако се справяш, виж интервюто с Damian Dinning в ГСМарената може да ти станат ясни доста неща около телефона, ако изобщо те интересуват де...
Лек ден и спокойна вечер.
Чесно - и аз не съм фен на Нокия - ама ме е яд как тая гад С. Илъп (разбирай Майкрософт) ..направо не е за вярване как за по малко то 2 години буквално унищожи компанията.
Добре че има такива сайтове като тоя тук със снимки и видео - че ..кажи го догодина по тва време за Нокия ше си спомняме - от тея картинки.....
Добре че има такива сайтове като тоя тук със снимки и видео - че ..кажи го догодина по тва време за Нокия ше си спомняме - от тея картинки.....