Акционерите на Nokia одобриха сделката с Microsoft
Акционерите на Nokia одобриха сделката с Microsoft
успяха да унищожат тази марка, чудя се само за новото име. За 3 години туш, а троянския кон се усмихва за ,,големия успех,, Надявам се М§ да пропадне, повече техен продукт няма да си купя.
Re: Акционерите на Nokia одобриха сделката с Microsoft
Много разбирачи, много хейтъри... Преди повече от месец се беше завихрил спор ще бъде ли одобрена сделката от акционерите или не - както се вижда, познах! Сега мога да предложа нов облог, че сделката ще бъде катализатор за мобилния бизнес като цяло и в частност на устройствата с уиндоус, от което ще спечелят не само акционерите, а и потребителите. :)
беше почти ясно че ще се одобри сделката. Ясно е също, че след известно време Уиндоус мобайл ще държи много по-голям процент от пазара. Нищо не си познал просто си казал очевидното, това и най-големия фен на андроид би го признал че ще се случи, особено след подобна сделка.
Разбира се, че е очевидно, само \"феновете\" упорито хейтват по темата. Нокиа стратегически правилно заложиха на сделка с Майкрософт, а не се набутаха с разработване на андроид устройства. Ако ти се четат \"пророчества\" за смъртта на Нокиа, върни се назад по темите, за мен те са меко казано силно преувеличени! Сигурно се повтарям, но сделката е супер изгодна както за Нокиа и Майкрософт, така и за потребителите.
Хубаво е , че си познал, но това не прави щастливи милионите фенове на Нокия... те въобще не са доволни, защото знаят какви подли акули са майкрошит. Нормално ли ти се струва да печелят повече от лицензионни такси от конкурентната операционна система Андроид, а не от тяхната ОС ...смешна работа. Припомни си само защо искаха да купят преди време Моторола - не за да развиват мобилното им подразделение, а заради многото патенти, които притежават Моторола . Майкрософт ( майкрошит ) са компания, която не иска да твори и създава, а да купува наготово компании, притежаващи значими патенти и после като обезумяли бирници да събират такси.
Аз лично никога няма да ползвам телефон, таблет и компютър с уиндоус при положение, че има Андроид. Тизен, Sailfish OS за телефони и LINUX и FreeBSD за компютри.
Поздрави,
Аз лично никога няма да ползвам телефон, таблет и компютър с уиндоус при положение, че има Андроид. Тизен, Sailfish OS за телефони и LINUX и FreeBSD за компютри.
Поздрави,
Хайде не обобщавай и не лепи емоциите си на някакви милиони! Като отвори дума за Моторола, кой в крайна сметка я купи и за какво...любимият Гугъл и то заради патентите! Феновете на Моторола едва ли са във възторг от състоянието на любимата марка, докато сътрудничеството на Нокиа с Майкрософт буквално я вдигна от гроба. За пръв път от доста години Нокиа бележи ръст, нещо което със сигурност нямаше да се случи, ако бяха се метнали в клетката с андроид-зверчетата начело със Самсунг. Лично аз не съм луд фен на Нокиа и преди да си взема 900, а после и 920 съм ползвал 3-4 години различни устройства с андроид и iOS... Ами не ме изпълниха с възторг, съжалявам. Lumia 920 определено ме прави щастлив и с нетърпения чакам следващите предложения от серията! Пожелавам ти и ти да откриеш устройството, което те прави happy... От сърце ти го желая! :)
Чукча не читател, чукча писател ... (no) Ако не може да четеш, гледай картинките :P
http://communities-dominate.blogs.com/brands/2013/11/nokia-under-elop-his-3-years-performance-review-worst-ceo-of-all-time-all-the-facts-in-pictures.html
http://communities-dominate.blogs.com/brands/2013/11/nokia-under-elop-his-3-years-performance-review-worst-ceo-of-all-time-all-the-facts-in-pictures.html
Ако си следил внимателно процеса на придобиване на мобилното подразделение на Моторола ще си спомниш, че борда на директорите отхвърли предложението на майкро ( не-знам-какви-си ) , защото те не са декларирали, че искат да развиват бизнеса, а се интересуват само от патентния пакет! Да, Гугъл също не се отнасят достатъчно добре с Моторола, но поне не са ги унищожили напълно и пускат ( макар и недостатъчно, за жалост на феновете на Моторола ) по някой друг нов модел ...т.е. Моторола все още функционира! При сценарий майкрософт да са собственици това нямаше да е така - много специалисти щяха да са изритани на улицата с някакви обещетения и благодарствени писма от \"великите\" майкро ( еди-какви-си ) .
Пишеш, че Андроид не е предизвикал възторг у теб, а Нокия 920 е върха ...не ми става ясно какво оценяваш - софтуера или хардуера? Защото кога майкросите са правили качествен хардуер ( за софтуер да не говорим )...надушиха подходящата фирма ( Нокия ) и \"хайде да хвърлим всички ресурси за да я придобием, защото иначе няма как да пробием на пазара на смартфони и таблети\"
И аз на теб ти пожелавам ( чистосърдечно ) да пробваш и други операционни системи, без значение за смартфони и таблети или компютри става въпрос...все пак майкрософт не са всичко ( и слава Богу )
Пишеш, че Андроид не е предизвикал възторг у теб, а Нокия 920 е върха ...не ми става ясно какво оценяваш - софтуера или хардуера? Защото кога майкросите са правили качествен хардуер ( за софтуер да не говорим )...надушиха подходящата фирма ( Нокия ) и \"хайде да хвърлим всички ресурси за да я придобием, защото иначе няма как да пробием на пазара на смартфони и таблети\"
И аз на теб ти пожелавам ( чистосърдечно ) да пробваш и други операционни системи, без значение за смартфони и таблети или компютри става въпрос...все пак майкрософт не са всичко ( и слава Богу )
Аз пък гледам тук, че от края на август тренда е все нагоре :D
http://www.google.com/finance?cid=657729
http://www.google.com/finance?cid=657729
Оценявам продукта в неговата цялост, защото съгласи се, че желязо без софт си е просто желязо, а дори най-добрия софт без подходящия хардуер си е просто код. Ако ме четеш непредубедено би трябвало да си забелязал, че ползвам всякакъв софт, даже все още в чекмеджето ми има една Нокиа със симби. Не робувам на марки, не съм фанатик, просто се кефя на интелигентно и френдли измислените неща. Хайде да използваме времето за нещо по приятно от излишни спорове... Наздраве от мен! (beer)