Анси Ваньоки: Nokia се готви да отвърне на конкурентите

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Анси Ваньоки: Nokia започва да отвръща на конкурентите

Мнение от board » 03 юли 2010, 13:21

Аз лично съм на противоположно мнение, за мен всичко което не се побира в джоба ми, не го приемам като достатъчно мобилно устройство. В този ред на мисли бих предпочел телефон с маемо/миго вместо малко по-голям таблет. Но това си е до лични предпочитания.

jorjino
Регистриран: 27 фев 2008, 15:47

Мнение от jorjino » 03 юли 2010, 13:22

[Quote]Че няма особен смисъл в n900, след като ъпдейтната версия на n810 щеше да се продава по-добре. Примерно аз щях да си купя таблетчето, но телефона не. Nokia имаха добри продажби дори в САЩ. Това е нещо много нехарактерно за финландците, въпреки че основните акционери в Nokia са американци. Пуснаха и WiMAX версия на n810. [/Quote]

Забравяш нещо много важно - Н900 е четирибандов телефон, а Н810 - само с WiMAX.
T.e. - таргетирани са за различни клиенти.
Доколкото съм запознат има опити меего да се качи на Н810.
Меего ще е "по-лека" като хардуерни изисквания спрямо маемо5, но все пак Н810 има само 125 МБ рам - ако могат да я увеличат - ще се получи нещо много интересно. Но все пак Н810 е с архитектура от 2004-2005 г....
(yes)

walkmen
Регистриран: 27 фев 2010, 00:49

Мнение от walkmen » 03 юли 2010, 13:43

нокия,милите , толкова са я закъсали че едвам се траят.лежат на стари лаври и докато се изживяваха ги отнесоха като диви пумияри.щом са опряли до старите кадри да ги вадят от мизерията.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 03 юли 2010, 13:47

Добре де, ти колко хора мислиш че са си купили n900, без дори да знаят какво е това Maemo, само защото това е новият флагман на Nokia? Пък след това са останали очаровани и започват да свалят приложения за Maemo на поразия. Здравият ми разум предполага, че няма да са много! Има и други потребители, които следят развитието на Maemo и таблетите на Nokia, но след като видят високата цена на n900 веднага си правят сметката, че за тези пари се купува лаптоп с core i5 и HD5870 или два iPada-a.

jorjino

Мнение от jorjino » 03 юли 2010, 14:01

[Quote]Добре де, ти колко хора мислиш че са си купили n900, без дори да знаят какво е това Maemo, само защото това е новият флагман на Nokia? Пък след това са останали очаровани и започват да свалят приложения за Maemo на поразия. Здравият ми разум предполага, че няма да са много! Има и други потребители, които следят развитието на Maemo и таблетите на Nokia, но след като видят високата цена на n900 веднага си правят сметката, че за тези пари се купува лаптоп с core i5 и HD5870 или два iPada-a.[/Quote]

Около 100 000 хора са си купили Н900. И съм сигурен, че повечето са потърсили в Интернет или другаде какво е това Маемо и има ли почва у нас.

За незнам кой път се повтарям - Нокиа НИКОГА не е казвала, че Н900 е флагмански телефон!!! Прочети малко и ще се убедиш.

До момента ( днес) са изтеглени 15 040 753 приложения САМО за Маемо5.

С АйПад-а или с лаптопа можеш ли да извършваш разговори?

Човече, говорим за различни продукти, с различни приложения...;)

A4i

Мнение от A4i » 03 юли 2010, 14:10

Сравнението не беше коректно, но показва личното ми отношение към тези "дрънкулки" смартфоните. След като в кухненското шкафче, редом с приборите за хранене в едно найлонче се намират два "топ" смартфона в насипно състояние. Според мен смартфоните остаряват като цървулите, за разлика от друга битова електроника, която се ползва с години, без да губи стойността си. Например в момента пиша от PC, сглобено есента на 2006г. , в което има още доста "ляб".

jorjino

Мнение от jorjino » 03 юли 2010, 14:15

[Quote]Сравнението не беше коректно, но показва личното ми отношение към тези "дрънкулки" смартфоните. След като в кухненското шкафче, редом с приборите за хранене в едно найлонче се намират два "топ" смартфона в насипно състояние. Според мен смартфоните остаряват като цървулите, за разлика от друга битова електроника, която се ползва с години, без да губи стойността си. Например в момента пиша от PC, сглобено есента на 2006г. , в което има още доста "ляб". [/Quote]

ОК, много хубаво, че имаш собствени мнение.(yes)

Но тази тема започва да прилича на "Защо смартфоните не станат като компютрите - да подкарват много ОС". Там един съфорумник, centur, пише същите неща, както ти тук.

Хайде да говорим за Нокиа, как ще излезе от дупката, в коят се намира в момента.

:|;)

A4i

Мнение от A4i » 03 юли 2010, 14:20

Ами като предлага смартфони, които не са морално остарели в момента на премиерата им! Ас що да се ръся с иляда лева за нова Nokia, дето е дърта на костеница и едвам крета, когато я купувам.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 03 юли 2010, 14:21

[Quote]Нокиа НИКОГА не е казвала, че Н900 е флагмански телефон!!![/Quote]
Това е проблема, че не поизшлайфат малко маемо за масов продукт, а към днешна дата бутат N97 като флагмана на компанията, което си е смешка.

jorjino

Мнение от jorjino » 03 юли 2010, 14:23

Никой не те кара да си купуваш Нокиа.
Ползвай си онова нещо от аватар-а ти (не знам как да го нарека) и бъди щастлив.
(yes)

Отговори