E51

studioivo
Регистриран: 17 фев 2008, 15:57

Re: Nokia E51

Мнение от studioivo » 25 мар 2008, 00:40

Купих Е51 с карта 4GB SDHC от Mtel. Доволен съм. Ползвам скайп и айсикю през фринг. Качих си и iskoot for Skype. Държи се по-стабилно от Фринг. Чата му е безплатен, но разговорите се заплащат. Ползвам и имейл с атачмънти от заводския софтуер. Като не съм в уайфай покритие ползвам три джи мрежата на Mtel (EDGE или обикновен GPRS). Клипчетата от YouTube тръгват. Анимираните флашове - също. На PC kонвертирам филми в .МР4 за детето през Color7 video studio на 320х240 пиксела при 512kbps bitrade. Процесора му смогва без да насича. Заводския софтуер към телефона е достатъчен и стабилен. Картите за GPS-a са малко рехави, но може да работи и през hot spot точки за достъп директно върху Google earth map. Радиото му може да фиксира 50 радиопрограми. Календара е перфектно организиран. Има вградена изключително бърза търсачка за хот спот връзки. Дори в движение с кола намира и определя силата на сигнала в проценти, име на мрежата, режима на работа, обхвата, броя на точките, скоростта в Mbit/s. и всичко това в реално време. Автоматично те прикача към най-силния FREE рутер. Най-бързия смартфон под Symbian! Дисплея е най-добрия 2 инчов вграждан в телефон. Камерата е символична. Заводския браузер за интернет е по-бърз от Opera Mini. Слушалките от комплекта са поевтинени и неудобни. Едната тапа буквално ми се разпадна в ухото. Преходен жак към стандартни слушалки струва 1 лев. А хубав преходник НАМА - 5 лева. С по-скъпия преходник радиото работи и без слушалки (антена). При непрекъсната връзка в Wi-Fi батерията издържа 2 дни. В случай, че ползвате и GPS-a през блутута ще се наложи да го зареждате след 20 часова употреба. Ако се ползва само за разговори без да ползвате екстрите изтрайва 5-7 дни. Моля, насочете ме към програмка с която да мога да гледам телевизия neterra.tv и e-televizor.com Благодаря
Иво([email protected])

boby24
Регистриран: 20 фев 2008, 08:25

Мнение от boby24 » 25 мар 2008, 08:21

и аз го имам този проблем с fring, но незнам, предполагам, че е от версията.

s_stamov
Регистриран: 04 мар 2008, 15:00

Мнение от s_stamov » 25 мар 2008, 11:12

A случайно да знаеш как да си кача Garmin на телефона,понеже Tom-Tom и Route66 не тръгват на Е51.

Boghy
Регистриран: 20 мар 2008, 10:39

Мнение от Boghy » 25 мар 2008, 11:48

Искам да попитам - коректно ли си разпознава 4 гига картата,и за това интернет радио плаща ли се някакъв трафик,че не съм запознат с тази материя :(

Bobsi
Регистриран: 26 дек 2004, 03:25

Мнение от Bobsi » 26 мар 2008, 20:40

Hubav telefon ...i to ve4e na dosta dobra cena

ros_corp
Регистриран: 23 фев 2006, 14:14

Мнение от ros_corp » 28 мар 2008, 22:46

Не мога да кажа че е идеалният телефон. Накуцва тук там. Имам го то 2 месеца, и се преборих с доста от горе описаните бъгове на S60v3 операционата системка. Та за проблема с fring , деинсталирате го, отивате на www.fring.com (можете да го направите и през телефона ако сте в Wi-Fi покритие) сваляте си последна версия. инсталирате я изчаквата да се зареди и второто приложение , инсталирате и него.
Батерията ако не ви издържа достатъчно можете да я замените с BP-5M (влиза малко трудно ) -18.лв,оригиналната BP-6MT струва умопомрачителните
90лв в Jeff.
GPS'a ми сработи добре с Holux M100 ползвам Том-Тома за градовете и вграденото Nokia Maps за оф роуд.
Ако имате проблеми с файлове изгубени някъде в телефона ви е нужно X-plore .

s_stamov
Регистриран: 04 мар 2008, 15:00

Мнение от s_stamov » 29 мар 2008, 18:59

Откъде си качи TomTom?

quiescence
Регистриран: 11 мар 2008, 10:49

Мнение от quiescence » 01 апр 2008, 11:48

Здравейте. И аз вече от около седмица притежавам телефончето. За момента много ме радва. Единственото нещо, с което ми се наложи да се преборя бе свързването с домашния ми рутър...А то цялата философия беше да му вкарам ръчно настройките (IP, subnet mask, default gateway, DNS server) на IPv4! За момента нямах много време да се ровя из софтуера, който е достъпен за телефона, но евентуално ще споделя впечатления. За хората, които се чудят от кой online разпространител да го закупят, бих препоръчал ExpressLink. Доста са коректни хората и преди да закупиш телефона можеш да придобиеш пълна представа най-малко за външния вид на апарата. Що се отнася до SAR-а, като изключа 3G-то и Wi-Fi сканирането не усещам кой знае какво облъчване..Може и да звучи нелепо, но определено се усеща разликата.
Дано съм бил полезен с мненията си.

Othelo
Регистриран: 07 апр 2008, 20:50

Мнение от Othelo » 07 апр 2008, 21:00

Здравейте пичове и .....дами:) Искам да споделя проблем с моята е51-ца и евентуално ако някой го е имал и съответно разрешил да сподели начина. Купих си microSD memory card 2GB на фирма Transcend със доживотна гаранция. Телефонът не я разпознава когато я потърся в Menu/Tools/Memory. Изписва "no memory card inserted". Може и аз да бъркам нещичко, но се питам: кой повече го сърби д-то - Nokia или Transcend??? Ако някои ме вземе присърце и ми помогне да я подкарам картицата - почерпката е от мен(имам пиано-бар) :) Е....това за сега!

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 08 апр 2008, 02:14

предполагам с нея има адаптер за SD - може да пробваш с card reader дали ще я разпознае компютър и евентуално да я форматираш през него. друг вариант е направо да я сложиш в друг телефон.

ако работи, значи е нещо от e51, ако не, ще трябва да я върнеш

Отговори