E51
ПОМОЩ!
Купих си телефона, много съм доволен. Батерията при голям тормоз надхвърли 4 дни, не забравяйте, че след първоначалното 16-часово зареждане, трябва да се зарежда за около 1,5 часа и веднага го извадете от зарядното! ПРОБЛЕМ с камерата или софтуера! Може ли да ме светне някой, защо досега не е дал дефекти, а от 5-6 часа като включа камерата се забелязва едно бледо червено кръгло петно в средата на екрана. На компа след като ги сваля, пак същото, едва доловимо? ПОМОГНЕТЕ!
Re: ПОМОЩ!
Незнам какво да ти кажа при мен такива неща поне засега няма (надявам се да няма). Дано се оправи нямам ниакава идея и не мога да ти помогна. След като прочетох това което си написал направих няколко снимки и ги свалих на компа, няма никакви проблеми по тях. Относно качеството на снимките слабичко е но тр да се има предвид че са правени в сумрачна стая. Ще направя няколко на дневна светлина и ще ги сравня с няколко които са ми останали от старата ми N70.
-
- Регистриран: 25 дек 2007, 20:05
Re: ПОМОЩ!
E znachi kato cqlo ste mnogo dovolni ot telefona. Za mene tova trqbva da e toptelefona na 2007 - super eleganten design + super funkcionalnost. Vesela nova godina!
-
- Регистриран: 06 ное 2006, 23:55
Re:
А някой от собствениците на e51, дали може да пробва някакво .avi клипче, дали апарата може да възпроизвежда такъв формат ?
И дали има някакво ограничение в резолюцията на видеото ? (питам тъй като при настоящият ми телефон, без OS, клипове по-широки от 176 точки не тръгват) .... благодаря на отзовалите се :)
И дали има някакво ограничение в резолюцията на видеото ? (питам тъй като при настоящият ми телефон, без OS, клипове по-широки от 176 точки не тръгват) .... благодаря на отзовалите се :)
-
- Регистриран: 15 окт 2007, 11:19
Re:
E51 i ne samo toi mogat da 4etat sqkvi formati stiga da znae6 ot kade da iztegli6 nujnite kodeci i nesam 4uval da ne mogat da vazproizvejdat video s po golqma ot 640/480 no siguno ima nqkvi ograni4eniq...
-
- Регистриран: 06 ное 2006, 23:55
Re:
благодаря за отговора :)
И сега единственият минус така като гледам( никой не е казал нещо лошо за телефонa), си остава малкия дисплей. Как ви се струва, бихте ли го заменили за n95, ако парите не са Ви проблем(говорим чисто теоритично :D )... Всмисъл много ли е кофти малкия дисплей или е поносимо. Само ме разубеждават от този телефон, защото големия дисплей бил незаменим и бла бла... а при е51 той е по-мъничък.
Айде чакам отговорите Ви, a тия дни ще се дигна по магазините, да се срещна лично с апаратчето и да го пипна, да видя как е :)
И сега единственият минус така като гледам( никой не е казал нещо лошо за телефонa), си остава малкия дисплей. Как ви се струва, бихте ли го заменили за n95, ако парите не са Ви проблем(говорим чисто теоритично :D )... Всмисъл много ли е кофти малкия дисплей или е поносимо. Само ме разубеждават от този телефон, защото големия дисплей бил незаменим и бла бла... а при е51 той е по-мъничък.
Айде чакам отговорите Ви, a тия дни ще се дигна по магазините, да се срещна лично с апаратчето и да го пипна, да видя как е :)
Re:
Ами не че съм собственик на е51, но лично за мен е51 е избора пред н95.Помисли колко време ше издържи батерията на н95 със този голям дисплей,а също така и размера на телефона.
Ако имаш парите и не те интересува размера на апарата си вземи н95 - качеството на записаното видео е 30 кадара в секунда , иима вграден GPS,като цяло телефон мечта.Но пък всичките жизнено важи функции ги има и е51 - wi-fi , голяма резолюция , издръжлива батерия (в сравнение с другите нокий)...
А също така е51 е изработен от много по качествен материал отколкото н95.
Избора си е твой се пак ти ще си решиш кои от двата да си вземеш .
Ако имаш парите и не те интересува размера на апарата си вземи н95 - качеството на записаното видео е 30 кадара в секунда , иима вграден GPS,като цяло телефон мечта.Но пък всичките жизнено важи функции ги има и е51 - wi-fi , голяма резолюция , издръжлива батерия (в сравнение с другите нокий)...
А също така е51 е изработен от много по качествен материал отколкото н95.
Избора си е твой се пак ти ще си решиш кои от двата да си вземеш .
-
- Регистриран: 25 дек 2007, 20:05
Re:
Ot gledna tochka na tova che stava duma za smartfhone s posledno pokoleniq hardware i software, malkiq display moje da se schita za nedostatyk, da , osobeno pri izpolzvane na wi-fi, t.e. pri syrfirane v mrejata i pregled na stranici t t.n..
Obache kato se ima predvid kachestvoto, cvetovete i resoluciqta na displaya, mislq che tova hich ne e minus (pyk i ne e chak tolkova malyk). Osven tova se vpisva prekrasno v disaina na telefona i mu pozvolqva da bude ednovremenno kompakten, eleganten i funkcionalen.
Tuka se namesvat nai-veche drugite fakti, koito go pravqt edin malyk na vid zvqr : 369 MHz ARM 11 processor, Symbian v9.2, po-barziq standart wi-fi (802.11g) i edno neshto deto povecheto ot vas veroqtno ne znaqt : 44MB RAM (samo za sravneie N95 ima 20MB RAM, kakto i E65)
Obache kato se ima predvid kachestvoto, cvetovete i resoluciqta na displaya, mislq che tova hich ne e minus (pyk i ne e chak tolkova malyk). Osven tova se vpisva prekrasno v disaina na telefona i mu pozvolqva da bude ednovremenno kompakten, eleganten i funkcionalen.
Tuka se namesvat nai-veche drugite fakti, koito go pravqt edin malyk na vid zvqr : 369 MHz ARM 11 processor, Symbian v9.2, po-barziq standart wi-fi (802.11g) i edno neshto deto povecheto ot vas veroqtno ne znaqt : 44MB RAM (samo za sravneie N95 ima 20MB RAM, kakto i E65)
-
- Регистриран: 15 окт 2007, 11:19
Re:
edgewalker ot kade znae6 4e e51 ima 44MB RAM a n95 ima 20MB...?az znam 4e sa s po 64 i se vodi SDRAM...imat i ROM pamet no nz za ko e..?
Re:
Както съм писал по рано имах Нокия N70 и адски много ме кефеше мислих с нея да изкарам доста дълго време. Когато видях обаче Е51 разбрах че това ще бъде следващия ми тел. Чаках го 3 месеца и преди да си го взема нещо се поразколебах. Имах доста пари в този момент и можех да си взема и N95. Доста се почудих но в карйна сметка нещата които ме накараха да се откажа от N95-та бяха - слабата батерия-не повече от 1,5 дена (старата ми нокия държеше по 2 дена и ми беше адски недостатъчно, доста пъти батерията ме оставяше без телефон); ниското качество на материялите от които са направени панелите; лошия слайд (ако имаше слайда на Е65 или на Navigator-а щеше да е друго нещо) и не на последно място големия му размер. Поразмислих се малко и осъзнах че колкото и да
е натоварен с какви ли не джаджи в крйна сметка основното нещо за което ще се ползва е за да се говори, да ти привлича окото, да е удобен за носене. И все пак да има някоя и друга глезотийка като WiFi (хубаво е да знаеш че можеш да ползваш интернет почти по всяко време), камерка с която да направиш някоя и друга що годе качествена снимка на приятел, който се е понапил и после да му я покажеш и да се похилите заедно (имам си фотоапарат CANON A520 и прави супер снимки със сигурност по добри от тези на N95 въпреки че е "само" 4 Mpx); бързо работещ Symbian който да ти позволява да си качиш програми по твой избор които ще ти свършат работа; не на последно място батерия която да ти държи по 4 (може и повече) дена. Така че за тези пари (около 500 лв.) смятам че този телефон е избор N1.
p.s. Надявам се че с времето ще продължи да работи безотказно и всичката тая реклама която му направих няма да се окаже излишна и смешна.
е натоварен с какви ли не джаджи в крйна сметка основното нещо за което ще се ползва е за да се говори, да ти привлича окото, да е удобен за носене. И все пак да има някоя и друга глезотийка като WiFi (хубаво е да знаеш че можеш да ползваш интернет почти по всяко време), камерка с която да направиш някоя и друга що годе качествена снимка на приятел, който се е понапил и после да му я покажеш и да се похилите заедно (имам си фотоапарат CANON A520 и прави супер снимки със сигурност по добри от тези на N95 въпреки че е "само" 4 Mpx); бързо работещ Symbian който да ти позволява да си качиш програми по твой избор които ще ти свършат работа; не на последно място батерия която да ти държи по 4 (може и повече) дена. Така че за тези пари (около 500 лв.) смятам че този телефон е избор N1.
p.s. Надявам се че с времето ще продължи да работи безотказно и всичката тая реклама която му направих няма да се окаже излишна и смешна.