E52

ogimag
Регистриран: 06 мар 2004, 17:44

Re: Nokia E52

Мнение от ogimag » 15 авг 2009, 12:05

Ето две снимки. С уговорката, че не съм оправил баланса на бялото и цвета всъжност е сребрист металик. На снимката жълтее. Има и две боклучета които са паднали докато снимам.
На първата снимка се вижда луфта вдясно между клавиатурата и корпуса. При хващане на телефона в ръка там се усеща и леко скърцане и луфта се прибира към клавиатурата.
Втората снимка е на тъмно със запален дисплей и клавиатура. Нещата са още по-добре видими. Вижда се дори в дълбочина вътрежността на апарата. И това ви казвам- на още три апарата в магазините.
Интересно ми е bg007 да каже къде е виждал нокията, която му е харесала да погледна и аз. И пак ще кажа- като собственик на Е51. Разликата е маркантна. В полза на стария вариант. Там и четвърт от милиметъра няма луфтове. Няма хлътвания, няма скърцане. В това поне отношение е перфектен.

Bio
Регистриран: 26 яну 2006, 20:46

Мнение от Bio » 15 авг 2009, 12:52

ogimag, смея да се съглася с теб. Междудругото, лайсната опасваща телефона не е ли пластмасова? Аз също успях да разгледам телефона в глобалКО, където е на безобразната цена от 690 лв. Определено като качество на сглобка отстъпва на е 51. Задният капак е много тънък. При е51, въпреки цепнатината между металната лайсна и панела, която не оказва някакво влияние, се усеща много по-здрав - метална лайсна и много дебел заден капак. Освен това съм на мнение, че и черната пластмаса на телефона е доста твърда и много трудно се драска. Откъм build 51 превъзхожда е52 определено, който на този фон изглежда евтинджос. За притежателите на е51 дисплея ще се стори по-зърнист - обяснението е просто - > същата резолюция, но по-голям диагонал. Това още го забелязах, като гледах Н79. Това не мога да го кажа като недостатък - мозъкът е свикнал с по-малките пиксели на е51. Иконите са значително по-грозни от този на е51. Губи се бизнес облиът, а по-скоро мязат на излезли от анимационно филмче.

Така моето заключение от това, което съм видял:

Здравина/build: E51 >> E52
Икони: Е51 > Е52
Батерия Е52 >> Е51

Лично аз обмислях да си ъпгрейдна е51 с е52, тъй като след многобройни изпускания по асфалт и цимент имам прах върху дисплея - и зажележете - само 2 драскотини върху пластмасара. При изпускане често телефонът пада върху металната си част и следи няма. ;) Та вече обмислям, ако си досчупя телефона, да си взема отново е51 - супер цена от около 300 лв, батерията е сносна (разбира се, не може да се сравнява с тази на е52).

Sasho-18less
Регистриран: 23 май 2005, 18:52

Мнение от Sasho-18less » 15 авг 2009, 16:20

1-во погледни дизайна на навигационната клавиатура на Е51 и е52,, при е51 всеки един бутон си е отделно, докато при е52 няколко бутона са на 1 корпус, от там идва и малкото разстояние, това разстояние не е толкова огромно, дразнещо и фатално както го описваш, трябва да се загледаш и ако се загледаш всеки един телефон го има, Е51 също го има, но не можеш да го видиш защото диодите осветяващи клавиатурата са прекалено слаби и осветяват само централната/прозрачна част.
2-ро Не знам как човек с Е51 може да каже, че копчетата на Е52 се натискат по-трудно, който и да отиде да пробва телефонът при някой лицензиран вносител ще забележи очевидната разлика в полза на Е52.
3-то Разликата в телефоните не е никак маркетингова, защото процесорът на Е52 е далеч по-бърз от този на Е51, Е52 разполага с по-нова/добра версия на Symbian и има GPS, a също така и 3.5мм жак.
Не знам от кой квартален магазин си го купил, но си купувай апарати от лицензирани вносители или от магазини които купуват от тях, в противен случай виждаш какви разлика има в един и същ модел телефон...Същото положение имаше и с Е71, хора купили от 1-те внесени бройки на гаражните търговци се оплакваха от не толкова доброто качество на изработка...

ogimag

Мнение от ogimag » 15 авг 2009, 16:27

Bio- напълно съм съглсен с теб. И аз мисля, че страничната лайсна е пластмасова. Щом само от обикновеното държане при разговор я чувам как скърца... за иконите и дисплея не ми е направило впечатление, но може и така да е теоретически погледнато.
Та поради тези причини мисля да си запазя Е51.

bg007
Регистриран: 19 авг 2004, 02:11

Мнение от bg007 » 15 авг 2009, 17:04

Ей тези цепнатини, при Е52 не видях такива, докато при Е51 ги има и то с оригиналните им панели.

Снимките са правени с другия ми телефон SE8)

ogimag

Мнение от ogimag » 15 авг 2009, 18:19

Моя Е51 е "железен" в това отношение. И бълха не може да мине отникъде.
Но Е52 в сравнение все едно е правен в някой китайски гараж за детски играчки.
А иначе го купих от верига магазини М свят. Има си гаранция, оторизирани сервизи, лепенка на веригата магазини залепена вътре в телефона.

http://www.gsm-mobilworld.com/home.php

Liani
Регистриран: 26 ное 2008, 22:56

Мнение от Liani » 16 авг 2009, 22:19

Ogimag при мен няма проблема с клавиатурата и панела, луфтовете от двете страни са абсолютно еднакви. На тъмно само се вижда как излиза светлина около бутоните, а това малко дразни. Иначе с този процесор се усеща голямата разлика.

ogimag

Мнение от ogimag » 17 авг 2009, 06:02

Напишете откъде сте взели вашите за да погледна! Казах ви, че още бройки гледах- и те са така.

Liani
Регистриран: 26 ное 2008, 22:56

Мнение от Liani » 17 авг 2009, 11:01

Аз си го взех от Мсвят

gugusha
Регистриран: 03 яну 2008, 22:53

Nokia E52

Мнение от gugusha » 19 авг 2009, 09:26

Някой дали е открил друг минус освен въпросните луфтове, за които се изписаха много празни приказки - всички разбраха за тях, дайте по-същество. Явно много хора чакат въпросния телефон, така че ако някой може да бъде полезен с КОМПЕТЕНТНО мнение да ни"освети" и нас непросветените.
P.S. Извинявай Liani - не е отговор на твоето мнение, а към всички.

Отговори