някак си ми се струва че ето тези неща ще ми уплатнят добре
http://www.continentalmobiles.com/Nokia_E71_Cosmopolitan_Ruby_Luxury_Mobile_Phone.cfm:|
E55
-
- Регистриран: 27 фев 2010, 20:10
Re: Nokia E55
[B]Айде ве хора , споделете преживяването си с телефончето !!! Мен много ме кефи батерията - дали наистина държи 672 часа , стендбай???[/B]
Имам го този телефон вече от 3 месеца.Работи страхотно добре,най-доброто,което съм имал,а аз съм имал повече от 30 телефона.Най-доброто-имам предвид и като размер,разбира се,за тези размери,тегло,дебелина,батерия.Много е лек,тънък,удобен за носене.При нормална употреба,батерията му държи повече от 10 дни.W-fi работи отлично,ползвам Fring,сложил съм му английско -български речник,немско-български реченик,5-6 игри,отваря офис документи,отваря видео файлове от youtube.Чува се отлично при разговор.Снимките ,които прави не са много добри,май само това се сещам като минус.Въобще-чудесен телефон,препоръчвам го на всеки.
-
- Регистриран: 27 фев 2010, 20:10
.
[B]:) Много се интересувам - Къде е произведен телефонът - на него пише ли, че е произведен във Финландия, а батерията ? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А по принцип от къде ще ме посъветвате да си взема такъв телефон(без договор) , т.е. на интернет магазини не вярвам - не е ли да видиш и пипнеш ... :)
[/B]
.
[B]:) Много се интересувам - Къде е произведен телефонът - на него пише ли, че е произведен във Финландия, а батерията ? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А по принцип от къде ще ме посъветвате да си взема такъв телефон(без договор) , т.е. на интернет магазини не вярвам - не е ли да видиш и пипнеш ... :)
[/B]
.
а може ли да пишеш съобщения и в частност мейли на български език и клавишите по клавиатурата подреденили са по някой от българските стандарти за писани- БДС и т.н
Относно писането на SMS или E-mail на български не мога да ви отговоря,защото моя телефон е внесен от Италия и няма БГ меню,няма кирилица.Писането на латиница е много удобно с тази half-qwerty клавиатура,свиква се бързо и после е лесно.Относно препоръка за магазин-също не мога да ви дам съвет-моя телефон го взех със замяна от малко магазинче(там си сменям телефоните през последните 5 години).Къде е произведен?Вътре има надпис made in Finland.
Аз си го взех и вече от 1 месец го ползвам. Добър телефон (батерия издържаща около седмица, добър и силен звук от слушалката, камерата е задоволителна при силна светлина, GPS-а намира бързо сигнал) са направаили. С клавиатурата се свиква бързо за тези, които са пипали клавиатура на PC (същата е). Телефонът ми беше донесен от чужбинаи нямаше българско меню, но с малко желание сложих българско меню. Всичко си е идеално само клавиатурата не са я доизмислили, защото местата на буквите не съвпадат както сме свикнали да ги виждаме на PC (cyber)
искам да попитам клавиатурата същата като на Сони P1i ли е ? на един бутон отговорят две букви или ? на бутона от двата края изписва двете букви ? незнам дали се уточних правилно? затова питам дали е 1:1 като на п1и ?
Искам да споделя мнението си за нокия Е55 - имам го от около 2 седмици:
Регира доста бързо, до момента не е забивал. Като материали е достатъчно добър, задното капаче на батерията има малко свободен ход, трябва да го постегна.
Апарата е доста тънък и лек, и е много удобен за ползване. Батерията му издържа между 3-4 дни - аз очаквах повече. Не мога да преценя употребата - говоря по него без да се притеснявам, вързан е към две пощи (служебна и yahoo) и постоянно се ъпдейтва...
Камерата прави достатъчно прилични снимки - аз очаквах, че ще са с доста по-лошо качество четейки резюметата. Не съм пробвал видео-формата. При снимане от близо (например на карта или текст) може да изкара достатъчно добра снимка, за да се разчетат надписите (въпреки липсата на авто-фокус).
GPS-a се връзва много бързо към сателитите през Ovi Maps и Garmin, през Sygic по-бавно - но като цяло е доста по-добре от предишната ми нокия.
Когато го взех нямаше български език за писане (иначе има БГ меню) - смених му продуктовия код, и му преинсталирах софтуера - и вече има. Странното е, че българските букви са много неясно подредени - явно ще трябва да им запомня местата наизуст.
Клавиатурата е удобна за употреба - всяко бутонче има по две букви (т.е. две натискания за второто) - трябва малко време да посвикнеш - според мен е далеч по-добре от стандартната клавиатура. Бутончетата се натискат лесно и удобно.
Диспеля е много добър - поне още не се е захабил панела...
Страното за мен е, че слота за картата за памет не е изведен директно отвън, а първо трябва да свалиш задното панелче (но не се сваля батерията). Другото странно е, че се зарежда през мини USB-порта - поради което се зарежда и като го свържеш с компютъра. В комплекта има един преходник за стари зарядни, ама аз държа едно зарядно в къщи, едно в офиса, и едно в колата...
Отзад има две говорителчета, които изваждат достатъчно приличен звук. Интересното е, че вградения music player не разчита повечето mp3-ки, които записах в картата памет...но си качх друг player, и с него нямам проблем.
Четох за проблема със заглушаването на звука при разговор на шумно място - до момента не ми е дал подобен проблем - когато го взех беше с последната софтуерна версия 034 - надявам се проблема да е бил отстранен.
Ами това е - общо взето телефончето е доста добро. Аз много се чудих какъв да си взема, защото не си падам по телефони с touch screen - надявам се да не съм сбъркал...
Регира доста бързо, до момента не е забивал. Като материали е достатъчно добър, задното капаче на батерията има малко свободен ход, трябва да го постегна.
Апарата е доста тънък и лек, и е много удобен за ползване. Батерията му издържа между 3-4 дни - аз очаквах повече. Не мога да преценя употребата - говоря по него без да се притеснявам, вързан е към две пощи (служебна и yahoo) и постоянно се ъпдейтва...
Камерата прави достатъчно прилични снимки - аз очаквах, че ще са с доста по-лошо качество четейки резюметата. Не съм пробвал видео-формата. При снимане от близо (например на карта или текст) може да изкара достатъчно добра снимка, за да се разчетат надписите (въпреки липсата на авто-фокус).
GPS-a се връзва много бързо към сателитите през Ovi Maps и Garmin, през Sygic по-бавно - но като цяло е доста по-добре от предишната ми нокия.
Когато го взех нямаше български език за писане (иначе има БГ меню) - смених му продуктовия код, и му преинсталирах софтуера - и вече има. Странното е, че българските букви са много неясно подредени - явно ще трябва да им запомня местата наизуст.
Клавиатурата е удобна за употреба - всяко бутонче има по две букви (т.е. две натискания за второто) - трябва малко време да посвикнеш - според мен е далеч по-добре от стандартната клавиатура. Бутончетата се натискат лесно и удобно.
Диспеля е много добър - поне още не се е захабил панела...
Страното за мен е, че слота за картата за памет не е изведен директно отвън, а първо трябва да свалиш задното панелче (но не се сваля батерията). Другото странно е, че се зарежда през мини USB-порта - поради което се зарежда и като го свържеш с компютъра. В комплекта има един преходник за стари зарядни, ама аз държа едно зарядно в къщи, едно в офиса, и едно в колата...
Отзад има две говорителчета, които изваждат достатъчно приличен звук. Интересното е, че вградения music player не разчита повечето mp3-ки, които записах в картата памет...но си качх друг player, и с него нямам проблем.
Четох за проблема със заглушаването на звука при разговор на шумно място - до момента не ми е дал подобен проблем - когато го взех беше с последната софтуерна версия 034 - надявам се проблема да е бил отстранен.
Ами това е - общо взето телефончето е доста добро. Аз много се чудих какъв да си взема, защото не си падам по телефони с touch screen - надявам се да не съм сбъркал...