E71

Ghost___
Регистриран: 17 окт 2006, 10:32

Re: Nokia E71

Мнение от Ghost___ » 30 юли 2008, 08:56

Знам joikuspot :)
проблема е че ми яде батерията.
ползвам bluetooth - там няма проблеми.
даже си дръпнах и premium версията, която позволява пълен интернет достъп, не само http.

това, което исках да кажа е, че не съм успял да пусна интернет под линукс чрез усб кабела.

Ghost___

Мнение от Ghost___ » 30 юли 2008, 08:59

Чакай бе човек, кво да слизам на земята, аз съм си там :)

Телефона е супер, ползвам си го, просто ти казвам какво ми липсва в този телефон, което други го имат.

Някои от нещата нокиа никога няма да ги направят ( като например tab ), за други ще е по-трудно ( например PAN или rndis, въпреки че едва ли, други го праят, нокиа що да не могат... но има и такива, за които тотално съм готов да ги пцувам :)

Ghost___

Мнение от Ghost___ » 01 авг 2008, 09:16

Ммдам, стана номера като modem под линукс с usb кабела.

Хитрината била да го пуснеш като PC Suite а не на "Connect PC to web" . Второто работи само под уиндоус.

Като се включи и кернела си зарежда драйверите cdc_acm и usbserial. Създава устройство /dev/ttyACM0, което вече може да се ползва от kppp или друга любима програмка за dial-up. И по-нататък по стандартния начин - набира се *99#, дори не се налага и да се пише APN в extra initialization commands на модема. Поне при мен, не знам при другите как ще е.

През bluetooth си работи по абсолютно стандартния начин. Телефона има EDR , така, че и през bluetooth е доста бързичко, достига до 150-160 кб/сек( на трансфер на файлове м/у комп и телефона ).

Все пак HSPA 3.6 mbits е около 450 кб/сек теоритично ( макар, че аз никога не съм ги достигал през ментел ), така, че теоритично връзка през bluetooth ще забави интернета. Затова като ми трябва бърза връзка предпочитам да ползвам кабела. и затова давах толкова зор да видим как става.

Същия номер работи на всякакъв друг телефон нокия със симбиан , предполагам на други марки е подобно решението.

Ghost___

Мнение от Ghost___ » 04 авг 2008, 13:44

Uvajaemi g-n XXXXXXX,
V otgovor na Vashia vupros bihme iskali da Vi informirame, che kirilizirana klaviatura za E61 i E71 ne e nalichna za bulgarskia pazar i niamame informacia koga shte bude nalichna takava.

Blagodarim Vi, che se svurzahte s nas.
S uvajenie
Nokia Care Bulgaria

А да не говорим за правописа на методиевица ... :)

Ghost___

Мнение от Ghost___ » 05 авг 2008, 15:54

Още нещо открих:

слушалките са отвратителни

дори по-отвратителни от стандартните на iphone ...

нема такава отврат, по-добре да не бяха слагали изобщо само да се излагат

kazumoto
Регистриран: 07 яну 2008, 13:10

Мнение от kazumoto » 05 авг 2008, 21:54

Какво имаш предвид софтуерна кирилизация или клавиатура със кирилица на нея?Защото аз видях в Хенди Е71 със qwerty и на български.

vlado_h
Регистриран: 02 май 2008, 22:51

Мнение от vlado_h » 05 авг 2008, 23:01

Подредбата каква беше - БДС или фонетика? И аз видях с кирилица, но беше руска подредба. Толкова ли няма кой да пренареди таблицата на съотвествие под Симбиан? Тя е отворена система, C++ и не би трябвало да е проблем.. На developer.symbian.com има доста инфо... Пак да попитам - някой ползвал ли е Е71 за Кобос?

Ghost___

Мнение от Ghost___ » 06 авг 2008, 09:08

Няма кирилица изобщо и няма и да има.

За кобос: телефона може да import сертификати. Поддържа и flash lite 3. Вече всичко зависи от това дали кобос ще тръгне на flash lite 3 или иска примерно flash 9. аз не мога да тест щото нямам account. но можеш да направиш запитване.

kazumoto
Регистриран: 07 яну 2008, 13:10

Мнение от kazumoto » 09 авг 2008, 15:15

Здрасти,не си спомням точно каква беше подредбата,само ми направи впечатление че има твърде много символи по клавиатурата освен буквите на кирилица и латиница.

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 09 авг 2008, 16:48

Прави ми впечатление че за всеки модел се намира по някой косур и започва да се коментира и коментира и няма край. Същото беше за Е51-малкя дисплей. Интересно ми е какво толкова се хванахте за тази кирилизация. Ако това ви е основния проблем не си копувайте този телефон. Ако за вас това е проблем здраве му кажи. Всеки един телефон ще има нещо което на някой няма да му хареса. Интересното е че такива коментари нямаше докато не се пусна такова мнение преди няколко дена. От тогава само това се коментира, което е малко дразнещо вече.

Отговори