E71
Nokia E71 или Нокиа n82
Питането ми е относно - е71 или n82? Колебая се между двата - знам относителните разлики, но като не съм тествал и двата телефона за повече от 10 минути, ми е малко чудно кой превъзхожда другия. Цените им се доближиха почти, така че това не е факторът, който е определящ. Ако имате мнение дайте "скромен" съвет. Благодаря предварително :))
Re: Nokia E71 или Нокиа n82
Без колебание Е71 ;)). Единствен недостатък камерата.
Щом си държал и двата за по 10 минути не би трябвало да се колебаеш и направо да вземеш Е71. Като изключим камерата има същите мултимедийни способности, за другите качества да не се повтаряме.
За съжаление аз мога да ти дам мнение само за Е71. Но то няма да се различава от останалите мнения за този телефон. Наистина камерата е доста зле, но това е единственият голям недостатък. Изработката на телефона е на толкова високо ниво, че след като свикнах с него и когато държа друг телефон в ръката си ми се струва като някаква пластмасова играчка за деца. Е остават отпечатъци по корпуса, но мен това не ме дразни, дори вече не го и забелязвам. Клавиатурата е много удобна. Но все пак моите пръсти не са големи. Аз имам и кирилица на клавиатурата, което може да е проблем в началото. Но поради факта, че подредбата е като на комп. клавиатура аз свикна за 1 ден и дори вече не гледам толкова в клавишите когато пиша. Но тъй като свикнах с qwerty клавиатура сега ми е доста неудобно да пиша на обикновена клавиатура.
Благодаря за съветите :)
Но мисълта ми бе другаде - с какво точно е по-добър.ОК, корпусът е steel na e71 и процесорът е с по-висока честота. Интересува ме също дали при е71 се използва процесорната архитектура SMP (симулативно изградени две ядра), както е при n82. Друг е въпросът за липсата на UPnP(TCP/IP protocol) подръжката на е71, липсата също на TV Out, както и на 3,5 мм жак - това не е ли от значение???
Въптосът с батерийте също е от значение.
Не си мислете,че стоя на страна на 82-ката, просто съм заинтересован наистина. Не споря, а просто търся. Ще се радвам, ако се напише отговор на тези въпроси :)
Но мисълта ми бе другаде - с какво точно е по-добър.ОК, корпусът е steel na e71 и процесорът е с по-висока честота. Интересува ме също дали при е71 се използва процесорната архитектура SMP (симулативно изградени две ядра), както е при n82. Друг е въпросът за липсата на UPnP(TCP/IP protocol) подръжката на е71, липсата също на TV Out, както и на 3,5 мм жак - това не е ли от значение???
Въптосът с батерийте също е от значение.
Не си мислете,че стоя на страна на 82-ката, просто съм заинтересован наистина. Не споря, а просто търся. Ще се радвам, ако се напише отговор на тези въпроси :)
Струва ми се, че знаеш много повече от нас. Изглежда вече си направил проучване - взимай решение и ако искаш се похвали с придобивката след това.
Батерията издържа около 4 дни , можеш да си вземеш конектор към 3.5 жак, няма ТВ изход , но ако не правиш презентации колко често би го ползвал тоя изход ? За SMP ще почакаш малко ;)).Е71 подържа TCP/IP протокол, но не и UPnP.
и аз мисля да си закупя този телефон един мой приятел ви го взе онзи ден и го поразгледах така по обстойно и чесно казано ми харесва доста но сигурно ще си го взема след нова година или поне към края на месец декември. искам да кажа само че преди исках да си взема айпъл но като ми казаха колко е не добър се насочих към е51 и като видях и разгледах е71 се насочих на 100% към него
Мислех да взимам Епъла за жената като Коледен подарък. Защо не е добър?!?!? Нали целия свят е луднал по него!
Ябълката си е супер ;)) , кой казва, че не е добър телефон ?