E72
Re: Nokia E72
Забрави 3.5 мм. аудио жак и по новия симбиан,което никак не е малко. ;)
Изглейда така, сякаш от Нокиа са осъзнали, че този телефон не ползва само в бизнес средите. Най-после и мюзок-ловърите могат да се порадват на един добър телефон, с който се съргира горе-долу лесно.
20% по-добра ефективност от гледна точка на батерията, по-бърз интерфейс както и някои полезни допълнения в него, дизайнът на е72 е доста по-добър и телефонът изглежда определено по-стилен с металния корпус... а сензитивният навигаторен бутон, както и подобренията в имейл-клиента хич не е малко... да не забрявяме и 3.5 мм аудио жак и още куп по-дребни неща
Относно външния вид това е много относително. Едни хора харесват едно, други-друго.
20% по-дълъг живот на батерията, какво означава? Вместо на 4 дни да се зарежда на 4,5 дена. Супер.
По-бърз интерфейс. Ще можеш ли осезателно да го разбереш имайки предвид че и Е71 е доста бърз. Освен това бързината се оправя софтуеърно, само с един ъпдейт (повтарям Е71 е доста бърз).
Метален корпус??? Е71 с пластмасов корпус ли е? Извинявай.
Подобрения е-майл клиент-добре. Но... Колко човека реално го ползват в пълния му капацитет. Аз-не.
Сензитивния навигаторен бутон......едно голямо ДА. Супер решение е наистина. За сърфирането в нета цена няма да има.
3,5 мм жак-ОК. Има хубави слушалки за слушане на музика.
В заключение ще кажа (за да не бъда разбран погрешно), че Е 71 и Е 72 са два изключителни телефона (аз съм "влюбен" в моята Е71). Само че аз като притежател на "по-стария" вариант, няма да имам никаква мотивация да си купя по-новия само заради някакви "дреболии". Силно ме съмнява, дори и този който няма Е71, да се изръси с почти двойно повече пари, за да предпочете и да си вземе Е72, при положение, че може да вземе почти същия телефон на по-ниска цена.
20% по-дълъг живот на батерията, какво означава? Вместо на 4 дни да се зарежда на 4,5 дена. Супер.
По-бърз интерфейс. Ще можеш ли осезателно да го разбереш имайки предвид че и Е71 е доста бърз. Освен това бързината се оправя софтуеърно, само с един ъпдейт (повтарям Е71 е доста бърз).
Метален корпус??? Е71 с пластмасов корпус ли е? Извинявай.
Подобрения е-майл клиент-добре. Но... Колко човека реално го ползват в пълния му капацитет. Аз-не.
Сензитивния навигаторен бутон......едно голямо ДА. Супер решение е наистина. За сърфирането в нета цена няма да има.
3,5 мм жак-ОК. Има хубави слушалки за слушане на музика.
В заключение ще кажа (за да не бъда разбран погрешно), че Е 71 и Е 72 са два изключителни телефона (аз съм "влюбен" в моята Е71). Само че аз като притежател на "по-стария" вариант, няма да имам никаква мотивация да си купя по-новия само заради някакви "дреболии". Силно ме съмнява, дори и този който няма Е71, да се изръси с почти двойно повече пари, за да предпочете и да си вземе Е72, при положение, че може да вземе почти същия телефон на по-ниска цена.
A тези телефони с qwerty пристигат ли с български буквички? И каква подредба се пролзва БДС/фонетика?
Незнам. Едва ли някой ще знае все още.
Аз лично имам български букви на бутоните което адски много ме дразни. Не ми се дава телефона на сервиз, обаче за да си сменя клавиатурата, защото като ги знам какви мърлячи са тия не ми се мисли. Аз лично не ми се занимава да я сменям саморъчно, а доколкото знам се губи и гаранцията.
Аз лично имам български букви на бутоните което адски много ме дразни. Не ми се дава телефона на сервиз, обаче за да си сменя клавиатурата, защото като ги знам какви мърлячи са тия не ми се мисли. Аз лично не ми се занимава да я сменям саморъчно, а доколкото знам се губи и гаранцията.
Да де за Е71 питах, ясно е че никой няма Е72. Защо те дразни, как ще пишеш, ако ги няма? Може ли да пишеш с фонетика?
Аз пиша само на BP (bulgarian phonetic).
П.П. Ако ме питаш дали ползвам фонетика на телефона - не не ползвам. Пиша на латиница. На РС-то обаче пиша само на фонетична.
П.П. Ако ме питаш дали ползвам фонетика на телефона - не не ползвам. Пиша на латиница. На РС-то обаче пиша само на фонетична.
Питам те дали има възможност да се ползва фонетика на телефона, защото и аз главно нея ползвам.
Ами няма, а аз и не съм се ровил да търся. Имаше някой в сайта беше писал че е подкарал фонетиката, но така и не ми "привлече" вниманието този пост. Просто не ми трябва.