E72

cvetink
Регистриран: 07 сеп 2009, 14:02

Re: Nokia E72

Мнение от cvetink » 17 яну 2010, 11:24

Е как пропусна да кажеш, че и фенерчето дава проблеми по слабо свети отколкото си очаквал и се спънал по стълбите! Те на такива като тебе и телефон от карбон с атомна батерия да им дадат няма да са доволни и кусури ще намерят! Не съм съгласен с доста от точките, които си изброил и смятам, че тенденциозно си ги украсил доста, едва ли не телефона е доста по зле от Е71! Да не би да имаш Е71 за продажба, че направи толкова прочувствена антиреклама, че даже и приятелката ти за критерий използва, как като го видяла и казала колко е китайски! Ауууууууу Garmin забивал еми ще забива, мислиш ли, че на Нокия не им се е искало да става точно така, за да печелят от собствената си навигация?Или Мтел като оператор от тяхната навигация? Батерията държала 1 ден при теб да видим има два, три телефона може би които с включен блутут хендсфри ще те издържат сигурно повече ама аз не се сещам! Има едни с монохромен дисплей нокии стари с фенерче щяха от към батерия може би да ти свършат повече работа, ама нямат блутут и няма сигурно да ти отиват! Кажи ми кой предлага батерия 1500 mAh и ще те издържи повече?Е71 ли? Капака кво ти пречи незнам как искаш да е закрепен ама си дребнав чак капака споменаваш как бил смешно закрепен а на Е71 бетон еми аз немога да разбера ти какво очакваш с катинар ли да е със щипки ли? Капака си има свой чар, а твоето мнение относно него е силно преувеличено през твоята си призма! За мен лично телефона си е много добър и предлага всичко необходимо за телефон с цена между 600 и 700 лева, а относно софтуера с няколко последващи ъпдейта всичко бавно ще си дойде на мястото! И за разговорите, айде посочи друг телефон с такъв чист звук при разговор и имащ тази технология за заглушаване на страничните шумове!Е71 ли?

cvetink

Мнение от cvetink » 17 яну 2010, 11:28

Защо си струва Nokia E72 като ъпгрейд над Е71?
Хардуер:
Акселерометър: това е една функция, чиято липса у E71 се усеща чувствително, но в ъпгрейда, тя е налична и дава възможност за всички приложения и игри, които изискват такава функционалност
По-добри записи на видео: не само, че камерата е ъпгрейдната от 3.2 мегапиксела до 5, но и резолюцията при запис на видео е удвоена
3.5 мм жак за слушали: използването на кой да е вид слушалки вече не проблем (E71 e с 2.5 мм)
Зареждане посредством microUSB
По-издръжлива батерия: Ако сте си мислели, че батерията на E71 е феноменална, то тогава тази на E72 ще разбие всичките ви фантазии
Оптичен скрол: функция, която значително подобрява скролирането
600 Mhz processor: с 369 Mhz процесор, отбелязват колегите, E71 едва ли не лети, сега представете си какво получавате с 600 Mhz
Вграден компас
Технология за игнориране на шума

Софтуер:

Feature Pack 2: получавате OTA (over the air) ъпдейти и UDP
По-добри default икони: колегите отбелязват, че E71 определено има най-грозния набор икони, познат на човечеството, но E72 е с нов набор икони.
Предварително инсталирани Nokia Maps 3.0, N-Gage, Nokia Messaging
Подобрена поддръжка на мултимедийни функции

cvetink

Мнение от cvetink » 17 яну 2010, 11:55

Специално искам да обърна внимание за зареждането през microUSB, че е сложено като допълнение към стандартното зареждане, което се извършва със зарядно и си има отделен вход в долната част на телефона и прилича на 2.5 милиметров отвор като за слушалки, така че microUSB не е основния начин за зареждане, защото едва ли не така го изкара човека, а е едно допълнение към стандартния начин! Навсякъде където си независимо дали си в офиса, вкъщи или на кафе има контакти, вярно няма да мъкнеш зарядното, има зарядно и за кола, но може да стои в чантата на лаптопа, а кабела за microUsb е къс направен за икономии, но и поради тази причина че кабела е миниатюрен може се събере във всеки джоб без да прави впечатление и да го носиш постоянно, защото е супер малък, а дългия кабел ще ти трябва чантата за лаптопа и при необходимос ако ти се наложи някъде с този супермини кабел да си помогнеш с ток за батерията!

sharkybg
Регистриран: 16 авг 2006, 12:17

Мнение от sharkybg » 17 яну 2010, 14:11

Незнам защо се засегна толкова все едно ти си правил телефона. Затова са форумите - за да се споделят мнения и да си решаваме проблемите като си помагаме. Изразил съм лично мое мнение и виждане върху работата на телефона. Да ползвах Нокиа Е71 , някаде година и половина и затова правя сравнения , продадох я в деня който си купих Е72 , в момента съжалявам ... Е71 е наистина доста по сполучлив телефон от Е72 , незнам дигиталния компас колко ще го ползва някой , или супер неизползваемия аселерометър ,който служи да си спреш звука.

И ще един път се чудя каква беше тази остра реакция , изразявам мнение в което не нападам или се заяждам с някой друг.
Споделих мнение че който е ползвал Е71 и може да сравни сега с Е72 - ще се убеди че Е72 е крачка назад.

cvetink

Мнение от cvetink » 17 яну 2010, 15:57

Не се прави сега на много незнаещ и неразбиращ какво си провокирал такава реакция! Мисля че бях доста изчерпателен, че си ДРЕБНАВ ей това ме подразни най-много и намеси чак приятелката си да покажеш колко си прав и чак леглото завивката все едно другите телефони ще се чуват едва ли не телефона е с най-много недостатъци от всички! МОЖЕШЕ ДА КАЖЕШ ПРИМЕРНО 3 най-съществени недостатъка, а не да издребняваш и да стигаш до завивката и накрая едва ли не най-голямото достойнство на телефона е фенерчето! Айде моля те нямаше нужда толкова да се престараваш!

sharkybg

Мнение от sharkybg » 17 яну 2010, 16:13

Явно ти ще останеш от хората които са се набутали с нещо и не искат да си признаят :) ....и тяхното винаги е най-хубаво
За 600-700 лв. изобщо не трябва да е това качеството на телефона
И несъм издребнял с коментара си ...а те е издразнило прекалено реалното описание на проблемите

bobi1024
Регистриран: 28 ное 2009, 17:36

Мнение от bobi1024 » 17 яну 2010, 17:33

Щях да пиша на kvmarinov, че чак недостатъци да няма е доста силно казано, но като писа и sharkybg, искам да споделя моите наблюдения по изброените от sharkybg точки:

2. В интерес на истината и аз очаквах повече от батерията. Средно на ден правя 10 мин. разговори, 2 часа музика, около 2 часа Wi-Fi и там с другите разцъквания, батерията изкарва около 3 дни. Индикатора на батерията наистина не отчита правилно, както е посочил sharkybg

5. Джойстика си е удобство, но има много още какво да се желае от него.

6. Относно свободната памет, бих искал да изразя малко не съгласие. Не е важно колко е свободната памет, а какво се съдържа в заетата и как се управлява паметта като цяло. Доста грешно е схващането, според мен, че колкото повече свободна памет имаш толкова по-добре. Няма лошо в заетата памет да се съдържат кешове, стига бързо да се освобождават и е ефективно да се управляват заетите от отделните приложения сегменти на паметта. Но за съжаление ще се съглася, че телефона има проблеми с паметта. Няколко отворени приложения, а му е свършила паметта на телефона, а ги е затворил всичките :) (то май си е така по default за S60)

7. Съгласен. При Nokia E71 е пъти по-здраво захващането. Аз да не слагам и свалям всеки ден заден капак, че са ми го направили с едно пръстче да се отваря :)

8. Ако беше в любимият и цвят, нямаше да мисли така ;)

9. Не съм съгласен. Това за мен е голям плюс да може да се зарежда през USB. Капачетата наистина доста трудно се отварят, но според много ревюта в мрежата, са подобрение в сравнение с Nokia Е71. За мен също са доста качествено изработени, но само времето ще покаже :) . Относно кабела, едва ли може да се нарече кабел, по скоро адаптер :D не можаха ли да пуснат малко повечко кабел тия от Nokia ( за малко да кажа скръндзи :D ) Сигурно този кабел е в помощ на хората с лаптопи, да им се мотае много :D , стига да не го загубят заради миниатюрните му размери :)

10. Аз съм го писал. Настина, поставен върху силно звукопоглъщаща материя, силата на звука намалява, но това е общо правило. Тоест и говорителя на Nokia E71, който е отстрани, да го поставиш директно върху нещо такова и той няма да звучи силно. Сега друг е въпроса, че когато оставяш телефона някъде, в 99% от случаите е по гръб :) Не съм убеден обаче, че в джоб или друго подобно положение, Nokia E71 ще звъни по-силно от Е72. По принцип избягвам да поставям телефона на посоченото от теб место, защото най-често върху меката мебел, се сяда или ляга, което поправи ме ако греша, не е полезно за телефона да се озове по средата на действието ;) За това, за мен не е проблем, че говорителя е позициониран до камерата.

11. Съгласен. Бързичък си е, даже с новия firmware ми се струва, че менютата и транзакциите са по-бързи, но чак пък да е двойно по-бърз от E71.

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 17 яну 2010, 18:14

От доста време не бях писал във форума (просто бях минал на вълна "лаптопи"). Гледам обаче тук се е разиграл много интересен спор, в който е намесена и любимата ми машинка (Е71). Преди време бях изразявал мнение, относно тези два телефона. Сега ще се повторая, а именно-не си заслужава да дадеш 250 лв отгоре за телефон, който на практика не ти предлага нищо ново съществено. Разглеждал съм Е72 и мога да кажа, че като изпълнение е наистина крачка назад спрямо Е71. Усещането което дава Е71 докато го държиш е нещо съвсем различно. Сега някой ще се изхили и ще каже някоя глупост в отговор на последното изречение, но това няма да промени факта, че Е72 изглежда евтина китайска реплика на оригинала (знаете за кой оригинал говоря хехе).
От към страна на работа, на самия телефон не мога да дам мнение, просто защото не съм имал достатъчно време да работя с него. Това което чета (не само тук) обаче доста му смущава. На колегата, който искаше да ме убеди, че забиването на GPS-а било напълно нормално и от Нокия го били направили нарочно ще му кажа, че моята Е71 ме отвежда от София до Чепеларе без да се замисли и миг, а пътя е близо 2,5 часа.
Нещото което признавам в Е72 е нави-бутона (ако работи нормално). Използвам съм за кратко Omnia I, където има подобен и много ме кефи, много е удобен.
Относно 600-те MHz на Е72 срещу 369 на моята машинка. Колко по-бързо работи? 1 мили секунда по-бързо? 250 лв отгоре? Е мерси много. Повечето колеги знаят, че не е важно само какъв ти е хардуеъра и каквъв софт имаш. Когато няма оптимизирано работещ софт-е..м ти и якия процесор. Сега вие ще кажете: "да ама Нокия ще пуснат няколко ъпдейта и всичко ще бъде ОК". Тогава аз ще ви отговоря: "чакайте си тогава ъпдейтите още няколко месеца".
Хехехе май доста се поотпуснах. Хайде със здраве.

sharkybg

Мнение от sharkybg » 17 яну 2010, 18:47

bobi1024 и Faith - Благодаря ви за мненията ...точно такива мнения помагат на потребителите да добият реална представа.... а не само от корици на списания и параметри на хартия ..... по принцип се бях ядосал че си писах мнението заради спора който стана , но след като видях и вашите мнение се зарадвах че има и други реалисти. С удоволствие бих споделял мнения и обменял опит с този телефон.
Приятна неделна вечер на всички ;)

sharkybg

Мнение от sharkybg » 17 яну 2010, 22:28

Между другото който има Е72 може да пробва два или три пъти да превключи профила си на ТИХ чрез бутона който е долу в дясно на клавиатурата ...при мен го задържам малко пуска ТИХ профил и след секунда пак обръща сам на ОБЩ профил..... аз ли прая нещо нередно или е поредния бъг .... няма да казвам веднага че е от тела за да не се сипят постове че храня телефона ...тоя път може аз да не го натискам както трябва нещо :)

Отговори