E72
Re: Nokia E72
Със сигурност няма карти специално за Е71 или Е72. Картите са за Гармин, Сиджик, Ндрайв или др. в зависимост от навигиращия софтуер, инсталиран на телефона. Тоест карта за Гармин е еднаква както на устройство Гармин, така и на Е71 с инсталиран Гармин. С навигацията на Е71 съм изминал хиляди километри - както градско, така и извън градско и абсолютно перфектна, не съм сравнявал с Е72, но чета че при нея май има проблем със забиване през 2 минути /може и да не е вярно/.
Аз също заставам на страната на тези, които мислят, че Е72 не е достатъчно сполучлив и не си заслужава разликата в парите спрямо Е71.
А само да попитам Е72 има ли въобще кирилица, за да питаш за фонетична подредба.
Тъй като ми се налага да пиша на кирилица, за мен си остава голям плюс наличието на кирилица, като език за писане, дори и с разбъркана клавиетурна подредба /както е при Е71/. Виждам, че при Е72, няма допълнителни символи на кирилица в/у клавиатурата?
Аз също заставам на страната на тези, които мислят, че Е72 не е достатъчно сполучлив и не си заслужава разликата в парите спрямо Е71.
А само да попитам Е72 има ли въобще кирилица, за да питаш за фонетична подредба.
Тъй като ми се налага да пиша на кирилица, за мен си остава голям плюс наличието на кирилица, като език за писане, дори и с разбъркана клавиетурна подредба /както е при Е71/. Виждам, че при Е72, няма допълнителни символи на кирилица в/у клавиатурата?
-
- Регистриран: 19 яну 2010, 15:20
...дааа, батерията е същата като на е71, добре че се зарежда през usb-то. Определено не издържа повече. Въпреки оптимизациите, по-мощният процесор я разтоварва и по-бързо. Хакнах го, и сложих Sd картата от 71-цата в 72-ката. Почти нищо не тръгна. Ясно, трябва преинстал. Инсталирах наново някои неща. Отбелязвам, че програми които вървят на 71, на 72 не тръгват или забиват, само не питайте кои - много са. Например Ndrive i Sygik. Първата забива още в основното меню, а втората след 10 минути работа. За Гармина - ясно. В "потрбителската" скорост на процесора не правя разлика. Изобщо мултитаск режима не е най-силната страна на тия телефони.
На пипане не ми прави впечатление за евтиния. Стабилна сглобка - както на 71-цата. Камерата не я ползвам често, музика от тела не слушам. Общо впечатление - 72 е половин стъпало нагоре над 71-цата, но не цяло!
До преди 71-цата имах HP 614c WM 6.0. Именно 71-цата с безпроблемната си работа ме накара да си взема и друг симбиан. Сега леко съжалявам, че не взех някое ПДА за стотина лева повече...
На пипане не ми прави впечатление за евтиния. Стабилна сглобка - както на 71-цата. Камерата не я ползвам често, музика от тела не слушам. Общо впечатление - 72 е половин стъпало нагоре над 71-цата, но не цяло!
До преди 71-цата имах HP 614c WM 6.0. Именно 71-цата с безпроблемната си работа ме накара да си взема и друг симбиан. Сега леко съжалявам, че не взех някое ПДА за стотина лева повече...
Браво много точно изказване. Това с "половин стъпало нагоре" много ми хареса.
Мен пък ме изкефи повече това :)
''На пипане не ми прави впечатление за евтиния. Стабилна сглобка - както на 71-цата''
Е71 специално за сравнение на сглобка спрямо Е72 - не мисля че трябва изобщо да има 2 мнения по въпроса ...то просто няма място за сравнение
''На пипане не ми прави впечатление за евтиния. Стабилна сглобка - както на 71-цата''
Е71 специално за сравнение на сглобка спрямо Е72 - не мисля че трябва изобщо да има 2 мнения по въпроса ...то просто няма място за сравнение
искам да добавя само че в момента можеш да си вземиш е71 за 430 лв а е72 за 583 лв.разликата не е 250лв.аз ще си купя след месец е72 и мисля че си заслужава.
Здравейте на всички! Инсталирах си Garmin Mobile XT 5.00.50! С новия софтуер съм 022.007! Искат се няколко тънкости да се наместят както трябва и навигацията бачка без проблем! Сигнала го хваща при мен на прозореца от вкъщи точно за 10 секунди след като стартирам Garmin естествено за това помага AGPS който се свързва през GPRS на оператора, което коства жълти стотинки горе долу на 20 влизания около 25 стотинки ги изчислих! Навигацията бачка перфектно, но съм я пробвал само на 5 километра за сега и нямаше ни зависване ни увисване ни бъг ни мъг! Сега ако скоро пътувам на по голямо разстояние ще пиша какво се е случило!
Давай. Ще си вземеш една мноооого добра машинка. Няма да сбъркаш.
Ти уж беше от групата, смятаща, че не си залужава разликата в пари м/у Е71 и Е72, а пък сега го подкрепяш в избора на Е72. Въпреки всичко Е72 не е лош телефон, напротив, просто притежателите на Е71 не го опредяламе като такъв, заради малката разлика, която предлага в повече. Гледам, че в handy разликата е даже само 100 лв. Това накланя малко към е72, заради някои по-добри параметри, но все пак проблема с навигациите ме връща пак назад в мнението /и липсата на кирилицата при писане също е проблем/.
В разни чужди форуми един беше писал че сменил да не е 3Д ориентирана а да е 2Д и се било оправило ...ама и той така беше карал 3-4 км , после като и задал точка и тръгнал и всичко се омазало.
Дано си ръчнал нещо наистина ...очаквам скоро да кажеш има ли резултат
Дано си ръчнал нещо наистина ...очаквам скоро да кажеш има ли резултат
Ето това съм направил както съм прочел в различните форуми, че при други хора върви без проблем, но просто за момента на повече от 5 километра не мога да я проверя! Спрях си 3-д гледката (и без това е доста объркваща) дадох ориентация - track up. Намалих детайлите на картата на Least, вкл. опцията да не ми гасне дисплея и при навигация, изкл. да се сменя темата ден и нощ !