E72

gulliverbg
Регистриран: 15 яну 2010, 22:08

Nokia E72

Мнение от gulliverbg » 30 юни 2010, 23:24

Здравейте,
От скоро ползвам и Е72.
1.Може ли да ми кажете от къде мога да свалям Software за него (освен Ovi Store).
2.Видях, че някой е писал за гледане на TV - как става?
3.Има приложения които се conn. директно през сим картата въпреки, че има WiFi просто не ми дава да избера него. Може ли да се оправи това?
Благодаря ви предварително за инфото!

malakar
Регистриран: 23 юни 2010, 09:51

Re: Nokia E72

Мнение от malakar » 02 юли 2010, 14:39

Здравейте, от скоро имам е72 и все още се ориентирам - първи смартфон :) Имам няколко въпроса, дано се намери добра душа да ми помогне:

1. Ovi maps върти ли трафик? Кифлите от сървис центъра на Мтел ми потвърдиха, че при отваряне на приложението ъпдейтвало нещо... Ползвам приложението главно в чужбина (в България се оправям ;)), та ако ми върти трафик в роуминг ще ме заболи корема. Ако е така - да слагам Гармин и да си пея, нали така?

2. Мемори картата ми дава 942 МБ фрий, нищо, че е 4 ГБ. Прочето тук, че е така заради многото карти на телефона, обаче не можах да намеря как точно да ги затрия, просто ги дел-вам от папчицата или ? Ако реша да си сложа Гармин, възможно ли е директно да разкарам тези Ови мапс?

3. Не мога да намеря настройката, с която карам и-мейла да не се връзва през дефоулт аксес пойнт, а да ме пита аз какво си избирам... Променях приоритетите на различните аксес пойнтс (2 WiFi + Mtel gprs), обаче пак дръжки. Като съм извън WiFi си сетвам Мтел, и после като вляза в безжичната искам да не въртя трафик... Ако съм сетнал WiFi access point като изляза от него не ме връзва през Mtel-a, а си търси нещо си...

4. Евентуално се справям с инсталирането на апликейшъни, а какво правим с ънинстала? Например на Фейсбука не му работят Option + Exit бутоните и реално няма голяма полза от него, та искам да го махна... Скайпа също е бъгав (съответно и той е за триене), обаче тук прочетох за Нимбуз, ще го пробвам :)

Май засега е това. Много благодаря за вниманието и отговорите, дано не досаждам много ;)

Breakouta
Регистриран: 13 ное 2009, 04:15

Мнение от Breakouta » 12 юли 2010, 18:05

Ако си научил нещо относно въпросите си, кажи че и мен ме интерисуват.

bobi1024
Регистриран: 28 ное 2009, 17:36

Мнение от bobi1024 » 15 юли 2010, 13:44

По въпросите:

1. След като картите са свалени и в OVI Maps е изключена опцията да се свързва Online още от началото, единственият трафик който се генерира е от използването на A-GPS-а, който е в размер на 3-5KB които са някакви жълти стотинки, но ако изключиш A-GPS-а като Postioning метод, почти сигурно е че телефона няма да хване GPS сателити ;) поне така е при мен.
Можеше да видиш в лога на телефона, какъв като размер трафик си използвал.

P.S.
Последните Ovi Maps включват Wi-Fi positioning, което при мен е супер неточно и съм го изключил.

2. Да, използваното пространство идва именно от картите, ако няма друго нещо инсталирано. Можеш да пъхнеш телефона като MassStorage на едно PC и да видиш коя директория използва най-много дисково пространство, мисля че беше "cities". Относно деинсталацията на картите, мисля че се триеше директорията cities или нейното съдържание и някой и друг файл, но ти препоръчвам да потърсиш в интернет точно как ставаше. В краен случай най-много да инсталираш на ново OVI Maps. За Е72 OVI Maps идва с доживотна безплатна навигация.
Аз съм си сложил Garmin, защото OVI Maps е подробен само за София, другите градове от България присъстват само като име :) но щом го ползваш за чужбина, предполагам там картите на OVI Maps са по-подробни.

Ако сложиш Garmin, нищо не ти пречи да оставиш самото приложение OVI Maps, а да разкараш само карите.

3. Това нещо не го разбирам, ама може би защото ми е паднало кръвното :D

4. Значи от Control Panel си има App. Manager и от там Installed apps. Има и още по-лесен начин, отиваш върху иконката на самото приложение (Facebook) и натискаш бутнона за триене на клавиатурата (backspace).
Аз ползвам Nimbuzz заради Skype и Twitter клиента който има, но за съжаление му липсва VIdeo Call-a през Wi-FI който има Fring. Nimbuzz и fring не могат да работят коректно, когато са инсталирани и двете приложения, заради различните версии на VoIPAudioSrv които слага, всяко едно от приложенията. Ако Fring направят добър twitter клиент, направо се мятам на тях :)

Надявам се да съм ти помогнал и да си случил на читава бройка на Е72, че като гледам как реват някои. Единствените проблеми които имам аз, са от бъгавия firmware на Nokia, но до няколко седмици очаквам да пуснат firmware update.

bobi1024
Регистриран: 28 ное 2009, 17:36

Мнение от bobi1024 » 15 юли 2010, 13:45

този отговор се опитах да го пусна преди седмица ама нещо форума се бъгваше :)

bawarec
Регистриран: 24 юли 2010, 11:07

Мнение от bawarec » 24 юли 2010, 11:11

Имам въпрос относно 1 екстра...има ли акселерометър?

scarybear
Регистриран: 06 авг 2007, 10:32

Мнение от scarybear » 24 юли 2010, 11:14

Тук пише че има 320 x 240 pixels, 2.36 inches
- Full QWERTY keyboard
- Five-way scroll key
- Accelerometer sensor
- Optical trackpad

IfcHoOo
Регистриран: 26 юли 2010, 10:38

Re: Fix за Garmin

Мнение от IfcHoOo » 26 юли 2010, 10:52

И аз имам Гармин.... само,че работя малко трудно с него поради това че ми е на англиски ан е го чаткам много... и друго,че градовете са ми на БГ а тела няма БГ.... имали решение на въпроса... защото като трагнеш на някъде е цял панаир да го настроиш Гармина...

Тенкс :)

hristin2001
Регистриран: 25 ное 2007, 15:58

о

Мнение от hristin2001 » 02 авг 2010, 12:32

Незнам как е възможно да не е направена кирилизация на този телефон. От Нокиа просто ме отказаха да си го купя. Ако някой чуе нещо по въпроса, моля да пише. :)

jeff1980
Регистриран: 25 юли 2007, 23:11

Мнение от jeff1980 » 02 авг 2010, 14:51

Някой би ли ми казал дали е силен обхвата на този телефон? От личен опит, разбира се. Благодаря!

Отговори