E90 Communicator
-
- Регистриран: 25 май 2007, 14:38
Re:E90-vypros ???
Много моля ако някой знае как става COPY-PASTE с телефона да сподели щото не мога да разбера ,а ми трябва тая функция.
Много благодаря на помогналите.
Много благодаря на помогналите.
-
Re: Nokia E90
Nikoi li ne move da pomogne ,kolegi.
Намерих следното,дано ти помогне:
"Приятен плюс е и възможността за употреба на клавиатурни комбинации, превърнали се в класика при компютрите: Copy, Paste и Cut; Undo/Redo; Bold, Italic и Underline. Всичко работи с натискане на Ctrl и съответната буква!"
"Приятен плюс е и възможността за употреба на клавиатурни комбинации, превърнали се в класика при компютрите: Copy, Paste и Cut; Undo/Redo; Bold, Italic и Underline. Всичко работи с натискане на Ctrl и съответната буква!"
-
- Регистриран: 25 дек 2007, 20:05
Аз ще опитам да ти помохна въпреки че не съм боравил с Е90, но ползвам 9500 и имам представа от интерфейса на комуникаторите, въпреки че при Е90 има малка промяна в клавиатурата и по-точно при навигационния бутон(използван и като мишка) и основната разлика е различната платформа-S60.
Значи като като си маркирал с курсора(маркера) някакъв обект натисни Menu бутона(така е при 9500, при Е90 май не е означен така) и трябва дати се отвори контекстно меню с възможни операции и действия с маркирания обект, изглед и др. Дйствия като Copy, Paste, Cut, Delete, Move и т.н. трябва да ти се покажат в Edit на въпросното контекстно меню, това е. А иначе за по-лесно и бързо особено като обработваш някакъв документ ,било то текст най-често, можеш да изпозваш директно клавишните коминации : Ctrl+C (copy), Ctrl+V(paste) и т.н. както при работа с компютър. Въобще работата и интерфейса на комуникаторите много се доближава да компютъра, така че дори да не знаеш как да немериш или използваш нещщо подхождай така както с компщтъра и ще се ориентираш много бърсо и лессно. Мисля че ролята на Menu бутона при Е90 играе този със стрелката нагоре(ако не се лъжа), който се намира отляво на Enter.
Ако си поне малко добре с руския (за разлика от мен) виж това подробно ревю и може да откриеш и дуго което те интересува:
http://www.mobile-review.com/review/nokia-e90.shtml
Значи като като си маркирал с курсора(маркера) някакъв обект натисни Menu бутона(така е при 9500, при Е90 май не е означен така) и трябва дати се отвори контекстно меню с възможни операции и действия с маркирания обект, изглед и др. Дйствия като Copy, Paste, Cut, Delete, Move и т.н. трябва да ти се покажат в Edit на въпросното контекстно меню, това е. А иначе за по-лесно и бързо особено като обработваш някакъв документ ,било то текст най-често, можеш да изпозваш директно клавишните коминации : Ctrl+C (copy), Ctrl+V(paste) и т.н. както при работа с компютър. Въобще работата и интерфейса на комуникаторите много се доближава да компютъра, така че дори да не знаеш как да немериш или използваш нещщо подхождай така както с компщтъра и ще се ориентираш много бърсо и лессно. Мисля че ролята на Menu бутона при Е90 играе този със стрелката нагоре(ако не се лъжа), който се намира отляво на Enter.
Ако си поне малко добре с руския (за разлика от мен) виж това подробно ревю и може да откриеш и дуго което те интересува:
http://www.mobile-review.com/review/nokia-e90.shtml
-
Голям майтап момчета,баси кво става направо остави....
Мерси много момчета за голямата отзивчивост и желание да помогнете.
Значи наистина всичко ми стана ясно,при нормално копиране на текст е както вие казвате ,само че аз през цялото време се опитвам да копирам тъмба под една снимка, и това вече наистина се оказа невъзможно.
Както вие ще видите/ако решите да пробвате/ това поле отдолу става като удебелена рамка, но не както с мишката на ПЦто синьо а само като рамка и в случая не може да се копира.
Ето вижте и ако някой може да го направи нека сподели как.
Ето я снимката,отдолу на 1-вия ред под снимката е тумб адреса phpBB/IPB Thumbnail- копирайте го и кажете как сте го направили,ако стане....
бах маа му ,баси и случая .
Та ,цялата работа е че искам като не съм в къщи и си снимам с тела да мога да си ги качвам в ДАТА-та ,imageshack снимките директно от тел-а и да си ги качвам после директно в темите за снимки с телефони,както си правим обикновенно.
Е да ама всичко О,К но като я кача и реша да копирам инфото под снимката/за да го пейст-на после в некоя тема / и К*Р _ не става.
http://img.data.bg/i.php?show=836410#img
Мерси много момчета за голямата отзивчивост и желание да помогнете.
Значи наистина всичко ми стана ясно,при нормално копиране на текст е както вие казвате ,само че аз през цялото време се опитвам да копирам тъмба под една снимка, и това вече наистина се оказа невъзможно.
Както вие ще видите/ако решите да пробвате/ това поле отдолу става като удебелена рамка, но не както с мишката на ПЦто синьо а само като рамка и в случая не може да се копира.
Ето вижте и ако някой може да го направи нека сподели как.
Ето я снимката,отдолу на 1-вия ред под снимката е тумб адреса phpBB/IPB Thumbnail- копирайте го и кажете как сте го направили,ако стане....
бах маа му ,баси и случая .
Та ,цялата работа е че искам като не съм в къщи и си снимам с тела да мога да си ги качвам в ДАТА-та ,imageshack снимките директно от тел-а и да си ги качвам после директно в темите за снимки с телефони,както си правим обикновенно.
Е да ама всичко О,К но като я кача и реша да копирам инфото под снимката/за да го пейст-на после в некоя тема / и К*Р _ не става.
http://img.data.bg/i.php?show=836410#img
-
Най-после го разбрах ,елементарно както винаги.
За маркиране на текст - shift lock и курсора.
За копи - ctrl+c.
3a пасте- ctrl+v.
За копи на линк/което ме интересуваше/ -save as bookmark ,ctrl+c & 3a пасте ctrl+v.
Мерси на всички които помогнаха.
За маркиране на текст - shift lock и курсора.
За копи - ctrl+c.
3a пасте- ctrl+v.
За копи на линк/което ме интересуваше/ -save as bookmark ,ctrl+c & 3a пасте ctrl+v.
Мерси на всички които помогнаха.
-
- Регистриран: 25 дек 2007, 20:05
Така е, добре че си се оправил в крайна сметка. Но както ти казах аналогията с компютъра е почти пълна и там текста може да се маркира(то така и се преви като не ползваш мишка) като натиснеш Shift+ някоя от навигационните стрелки.
-
edgewalker:
Thxs - absoliutno iz4erpatelen si.
Sega me my4i drug vapros - kak da napravq na QWERTY-to da mi se pokrivat bukvite s LAT.-KIR.
V smisyl kato natisna LAT._H , da mi izliza KIR._X
Ima li na4in ?
Thxs - absoliutno iz4erpatelen si.
Sega me my4i drug vapros - kak da napravq na QWERTY-to da mi se pokrivat bukvite s LAT.-KIR.
V smisyl kato natisna LAT._H , da mi izliza KIR._X
Ima li na4in ?
За мен това е най добрия телефон на пазара за сега,макар че е по обемист но е с 4` дисплей което е много хубаво.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.
НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.
НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ
Имам въпрос дали да заменя Н95 8ГБ за Е90? От Vodafone ме убеждават ,че с Е90 имало проблеми и по добре да задържа Н95 8ГБ. Та има ли проблем с Нокиа Е90 ? Ако няма такива с удоволствие ще направя замяната.