Избор на Телефон

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Избор на Телефон

Мнение от keyone » 12 юли 2010, 10:11

Нов модел е, знам, а пък и е с нова ОС, така че може да е малко рисковано, но защо не погледнеш Samsung Wave?

perni4an4e
Регистриран: 11 май 2010, 20:24

Мнение от perni4an4e » 23 юли 2010, 16:28

Здравейте. И аз искам да сменям телефона и след дълги проучвания на всякакви смартфони се спрях на тези модели:

- HTC Legend;
- Samsung Spica;
- HTC Wildfire;
- Samsung Wave.

За последния само се колебая повече, заради ОС. Бях се ориентирал към Андроид, но като хардуер Wave е по-добър от другите, а е и на доста приемлива цена. Ще съм ви благодарен, ако ми помогнете, защото наистина избора е труден, а искам функционален телефон, който да ползвам дълго време и същевременно да бъде на цена около и под 500 лв.

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 23 юли 2010, 16:38

По принцип няма как да намериш Wave "около 500 лв. или по-малко". Ако все пак се навиеш да го вземеш за 560 от Глобул и после да плащаш по 5 кинта на месец за 1 година, Уейв е най-добрият избор. Spica, Legend и Wildfire са средняци (среден клас), докато Уейв си е висок, просто е с по-ниска цена. ;) Ако обаче лимитът ти е твърдо 500 лв., Легенд от тези трите на мен най-много ми допада. Все пак е въпрос на вкус.

metesator
Регистриран: 16 ное 2006, 10:22

Мнение от metesator » 23 юли 2010, 18:12

Wave е над ценовия лимит, пък и човекът иска функции, а за bada приложенията не са кой знае колко много.
Сам го усещаш на гърба си ;)

perni4an4e
Регистриран: 11 май 2010, 20:24

Мнение от perni4an4e » 23 юли 2010, 18:15

За цената има в предвид не само на свободна продажба, а и с договор с оператор, така че, ако имате някакви алтернативи (и със и без договор) казвайте, само не искам да е Симбиан, не ме разбирайте погрешно, просто ми омръзна малко, а и към момента няма добри предложения.

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 23 юли 2010, 22:15

[Quote]пък и човекът иска функции, а за bada приложенията не са кой знае колко много.[/Quote]
Принципно двете нямат нищо общо. А откъм функции, смело мога да твърдя, че Самсунг Уейв е един от най-добрите на пазара - 5 MPx камера с ЛЕД светкавица, заснемаща HD видео, Wi-fi b/g/n, видео плейър, пускащ почти всякакви видео файлове + субтитри, чудесен музикален плейър, уникално качествно на звука в слушалките + 5.1 канален звук, Super Amoled, капацитивен (btw реагира чудесно) сензорен дисплей с резолюция 800х480, 16 млн. цвята, метален корпус, закалено, scratch resistant стъкло и така нататък и така нататък. За приложенията - и си прав ,и не си - вярно е, че в маркета има макс 500 приложения, повечето от които се повтарят десетки пъти, а други са пълни бози, все пак си има и доста добри игрички (NFS..). Но от друга страна, дори вградени в телефона си ги има много от приложенията, които да кажем за Андроид, трябва да теглиш допълнително. Out of the box телефонът си има абсолютно всичко за пълнофункционална и удобна употреба. А освен това имаш и няколко много, много добри игри и стотина приложения за убиване на време - на мен това ми стига. Ако си някой пауър юзър, макар че ми се струва, че човекът питащ за телефон, не е, тогава Уейв може и да не те удовлетвори напълно, но за ежедневна употреба от 80% от хората, Уейв е пре-предостатъчен. И все пак - най-ниската цена, на която можеш да го вземеш е 550 лв., от Глобул/Германос, като трябва да минеш на план Globul Smart за 5 лв. на месец в следващите две години.

888888
Регистриран: 02 фев 2009, 15:18

Мнение от 888888 » 23 юли 2010, 22:28

Лично за мен момента не е най-подходящ за покупка на нов телефон...!! Аз ще изчакам до края на годината или началото на другата да видя какви устройства ще излезнат с MeeGo...нещо ми подсказва, че именно те ще мачкат всичко наред :);) !!

Help_me
Регистриран: 05 дек 2010, 20:44

Мнение от Help_me » 06 дек 2010, 00:24

i az iskam da si smenq telefona neshto da mi preporachate do kam 450-500 leva nqkade ?? telefona shte se izpolzva za snimki i muzika i iz interneta shte se rovi (zadaljitelno d aima WiFi) Blagodarq !

Отговори