Така е , само с едното или другото не става.
Проблема при нокиа от една страна е софтуера. Примерно още N93 ползва ARM11 процесор на 330mhz и PowerVR MBX ускорител , айфона ползва пак ARM11 на 412mhz и същия ускорител. Но вместо да стигнем до извода ,че заради дисплея с по-ниска резолюция N93 ще предложи поне толкова добри възможности , от Нокиа му спират поддръжката на n-gage , защото нямал нужния потенциал ;)
Другия случай е слагането на слаб процесор в нова платформа (5800) , освен че го прави неконкурентен , спъва и развитието на цялата платформа.
Но подобни проблеми има не са само при Нокиа , когато видиш примерно как Asus P565 с неговия 800Mhz процесор лагва понякога , се чудиш за какво става въпрос.
Интересно е да видим колко пълноценно една Omnia HD или Toshiba TG01 ще се възползват от силния хардуер.
Какво мислите за Nokia?
Re: Какво мислите за Nokia?
Изобщо не мисля за Nokia, ако ще и 100% дял да имат това мен не ме засяга изобщо.
Нито съм производител, нито имам дял от някоя компания - така, че какво значение има кой колко % дял има или няма.
Прехвалената 5800 пак си бъгва, същия интерфейс от няколко години насам.
Дори "супер" браузъра му малко "мисли" докато реагира коректно на действията, а "завъртането" на снимка с сензора за движение става за около 8 - 10 секунди.
Иначе са копирали "прелистването" като iPhone.
Нито съм производител, нито имам дял от някоя компания - така, че какво значение има кой колко % дял има или няма.
Прехвалената 5800 пак си бъгва, същия интерфейс от няколко години насам.
Дори "супер" браузъра му малко "мисли" докато реагира коректно на действията, а "завъртането" на снимка с сензора за движение става за около 8 - 10 секунди.
Иначе са копирали "прелистването" като iPhone.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
>> "Отричам се от тази марка заради последния експеримент 5800,напоследък само нерви по това проблемно нещо.Трябва само в комплектите на телефоните нокия да слагат по една отверка и книжка -Направи си сам!!!"
Ей такива мнения харесвам - кратки но запомнящи се :)))
Жалко, че всъщност нещата не са за смях...
Ей такива мнения харесвам - кратки но запомнящи се :)))
Жалко, че всъщност нещата не са за смях...
Още по-лаконично - повърня. Звучи смешно и елементарно, но това мисля за тях.