Какво става с Нокиа

scenic
Регистриран: 16 май 2007, 18:59

Re: Какво става с Нокиа

Мнение от scenic » 19 яну 2018, 20:52

Има:
https://www.techadvisor.co.uk/new-product/mobile-phone/nokia-6-2018-uk-3668928/
Pixel 8

Lightbringer
Регистриран: 18 яну 2018, 16:50

Re: Какво става с Нокиа

Мнение от Lightbringer » 22 яну 2018, 20:29

Аз до днес си ползвам Nokia N8, като още в момента в който разбрах че се спира подръжката на Симбиан си свалих на флашка инсталационните файлове на всички важни програми, игри, сборката за хакване, а после си сглобих и една навигация на Навител с карта на БГ от 2014 година. Този телефон как пък веднъж не рече ох-ах, батерията три дни си ми държи, и със затворени очи да го държи човек по дизайна ще познае модела. Е няма как да сменя такъв телефон ! Ще си го ползвам докато издъхне. А предвид че е правен от истинските специалисти на Нокиа, в европейски завод, с качествени материали и безкомпромисно качество - едва ли ще издъхне скоро. Паралелно ползвам и андроид вкъщи, но в джоба ми е нокиа-та. А според досегашните резултати от напъните на сегашното "нещо", самонарекло се Нокиа да роди нещо качествено и устойчиво, може да се отсъди че до 5 години Нокиа ще е завод за производство на кренвирши ! Прочетох в мненията въпроса " Какво ли би станало ако Симбиан и истинската Нокиа бяха останали на пазара " Ами... Андроид щеше да събира каквото е хартисало като потребители. Защото ако сложим на масата двете ОС за дисекция - няма база сравнение. И откъм неприкосновеност и сигурност, и като лекота, и като структура, Симбиан си остава ненадмината и до днес. Но както се казва - парите, желанието за контрол над личния живот и избор на хората, и корпоративните интереси имат последната дума, всичко друго са романтични мечти и пожелания :)
Наскоро две момчета от Аржентина направиха приложение за Симбиан, чрез което може да се инсталират приложения от голяма база данни.
Сайта се казва SIStore , който си пази симбиан нокиа или се интересува - да го намери с гугъл.

aladin
Регистриран: 09 юли 2005, 15:48

Re: Re: Какво става с Нокиа

Мнение от aladin » 22 яну 2018, 21:14

Lightbringer , сигурен съм, че ако Нокиа пуснат в производство оригинала на Nokia 808 и /или Nokia 8 на цена до 500лв гаранция. че ще са в 5-цата по брой продадени телефони.

stanchev36
Регистриран: 07 юли 2011, 13:15

Re: Re: Какво става с Нокиа

Мнение от stanchev36 » 23 яну 2018, 00:37

Съгласен съм с колегата безпроблемна работа до ден днешен след над 6 години употреба, N8-цата излезе изключително здрав и съм доста доволен от него като батерията при нормална употреба взе да държи около 2 дни, но телефонът е ползван доста за тези години.Жалко, че няма нов модел, а за Symbian личното ми мнение е, че е доста оплюван от повечето хора, но по нищо не отстъпва на Android даже напротив и съм сигурен, че ако Symbian беше на пазара щеше да бъде доста силна конкуренция на Android-a особено с актуален хардуер иначе това приложение за което спомена колегата Lightbringer го ползвам и има полезни програмки в това приложение.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Какво става с Нокиа

Мнение от A4i » 23 яну 2018, 10:57

Аз също зареждам от време на време батерията на 5800XM. Оказа се че никоя настолна или мобилна ОС днес не може да работи със криптирани SD карти, защо ли? :S Устройствата просто не виждат криптирана карта, дори Линукс с модефицирано ядро не става . Symbian обаче има пълна функционалност. Криптира, декриптира, трие и записва такива карти. Дори си взех един лентов кабел от SD към microSD карта.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Какво става с Нокиа

Мнение от tzincbg » 23 яну 2018, 12:15

Ако в Андроид си настрои картата памет като вътрешна памет и след това криптираш телефона, си се ползва криптирана без проблем.

Former n1
Регистриран: 15 ное 2017, 19:48

Re: Re: Re: Re: Какво става с Нокиа

Мнение от Former n1 » 23 яну 2018, 12:35

И през моите ръце мина за малко Nokia от серията Xpressmusic - 5310, беше на жената, никакви забележки. По темата какво става с Нокиа, еми стана това, каквото става и с WP, като хванеш цигани да ти управляват бизнеса, винаги се удря дъното.

polarr31
Регистриран: 07 дек 2011, 14:56

Re: Re: Re: Re: Re: Какво става с Нокиа

Мнение от polarr31 » 23 яну 2018, 13:13

polarr31 написа:
23 яну 2018, 12:35
И през моите ръце мина за малко Nokia от серията Xpressmusic - 5310, беше на жената, никакви забележки. По темата какво става с Нокиа, еми стана това, каквото става и с WP, като хванеш цигани да ти управляват бизнеса, винаги се удря дъното.
[Quote] като хванеш цигани да ти управляват бизнеса, винаги се удря дъното.[/Quote] Тези "цигани" правят доста успешен бизнес в Индия и Китай. Относно дъното, Нокия сами се забиха в него с НЕДАЛНОВИДНОСТ: проспаха вълната от флип телефони, после проспаха и слайдерите. Продължаваха да бълват тухли.Вярно доста добре направени ама тухли. Симбиана докато ползвах Е51 беше безумно бавен и тел. забиваше непрекъснато. Спомнете си колко слаби процесори слагаха, спомнете си и посредствените дисплеи.Спомнете си как слагаха резистивни такива, докато другите слагаха капацитивни...

Former n1
Регистриран: 15 ное 2017, 19:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какво става с Нокиа

Мнение от Former n1 » 23 яну 2018, 13:54

Допреди смартфоните кои им бяха конкурентите? Дърворола, алкател, ериксон или пък самсунг, които предлагаха безподобни сечива?
[Quote]Нокия сами се забиха в него с НЕДАЛНОВИДНОСТ[/Quote]
Именно недалновидния мениджмънт "циганите" ги закопа, виж за пример Satya Nadella в Microsoft (angry)

polarr31
Регистриран: 07 дек 2011, 14:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какво става с Нокиа

Мнение от polarr31 » 23 яну 2018, 14:08

polarr31 написа:
23 яну 2018, 13:54
Допреди смартфоните кои им бяха конкурентите? Дърворола, алкател, ериксон или пък самсунг, които предлагаха безподобни сечива? [Quote]Нокия сами се забиха в него с НЕДАЛНОВИДНОСТ[/Quote] Именно недалновидния мениджмънт "циганите" ги закопа, виж за пример Satya Nadella в Microsoft (angry)
Допреди смартфоните и допреди споменатите флипове и слайдери, бяха №1. И приключиха. Не успяха да развият смартфоните си.Някъде бях чел преди доста време, че шефовете на Нокия са считали, че техните клиенти няма да купуват телефони със сензорни дисплеи. Май бяха публикували някакво интервю с висш ръководител, не помня вече. Относно г-н Надела, виж какво правят индийците на техния си пазар и на този от развиващия се свят като цяло. Изобилие от всякакви видове телефони, на достъпни цени. В момента си ползвам една карта на Боб с класическата 3310. Прекрасен телефон.

Отговори