Кога и на каква цена да очакваме Nokia N8?
Re: Кога и на каква цена да очакваме Nokia N8?
Видях само посления линк , който си дал в другата тема , но достатъчно за да ме откаже от варианта джобен сапунер и втори телефон. Поне за тази цена - не. Иначе не е лошо телефончето като за Нокия
За мен проблемът (изключвам процесора иа RAM-та) е само един - Symbian.
Кабела в най-добрия случай сигурно може да го намериш за 60лв. ;)
Както казах вече почти никой няма да пръсне още пари за този по-принцип много скъп телефон.Така че, HDMI няма!
И от там нататък процесора ако ще и две по 1080p видеа да подкарва, все тая на тоя малък екран, а и телефона няма DDP-то на Нокия-та така че ето ти още една причина да се обезсмисля дори евентуалното използване на HDMI.
За супер АМОЛЕД-а сигурно си прав, друго си да имаш такъв нереално шарен дисплей, нищо че при дисплея на Омния ХД който е с по-ниска резолюция всичко се вижда по-ясно от тоя при галаксито!
Виж в интернет какво са писали хората, най-вече си личи при дребен текст ;)
Както казах вече почти никой няма да пръсне още пари за този по-принцип много скъп телефон.Така че, HDMI няма!
И от там нататък процесора ако ще и две по 1080p видеа да подкарва, все тая на тоя малък екран, а и телефона няма DDP-то на Нокия-та така че ето ти още една причина да се обезсмисля дори евентуалното използване на HDMI.
За супер АМОЛЕД-а сигурно си прав, друго си да имаш такъв нереално шарен дисплей, нищо че при дисплея на Омния ХД който е с по-ниска резолюция всичко се вижда по-ясно от тоя при галаксито!
Виж в интернет какво са писали хората, най-вече си личи при дребен текст ;)
Ами аз си направих труда да дръпна Израелският клип от Youtube. Той е 49MB голям и е с продължителност от 3 мин. и 12 сек. Битрейта му е 2000 Kbps. Iphone 4 снима с 10 000 Kbps, а Droid X с над 20 000 Kbps. Никак не съм очарован от способностите на видеокамерата на N8. Динамичните сцени са като в рисуван филм.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Видеото в темата за N8 е отчайващо. Лагва, дропва...
Какъв детайл вади? Да не е по-добър случайно от Galaxy S?
Какъв детайл вади? Да не е по-добър случайно от Galaxy S?
Да, детайлите са много зле, а и дропи яко. След това е монтирано и е заковано през конвертор на 25FPS, но си личи че дропи.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
В момента SGS е 860 лв. Това за 430 евро. N80 ще се продава за 500 евро. Това са 140лв отгоре. Да не ми казваш, че кабелът струва 140лв? Или, че цената на SGS няма да е паднала под 400 евро до края на септември? (което ще даде 200лв разлика в полза на Galaxy)
Mда, ти реши, че дисплеят е нереално шарен. Ама даже не си го виждал нали? :) Това, че ЦЕЛИЯТ свят го призна за уникален не е от значение. А че на OmniaHD се вижда по-ясно... Да, наистина не си ги виждал и двата.
Динамичните видеа при N8 са нещо като слайдшоу...
Mда, ти реши, че дисплеят е нереално шарен. Ама даже не си го виждал нали? :) Това, че ЦЕЛИЯТ свят го призна за уникален не е от значение. А че на OmniaHD се вижда по-ясно... Да, наистина не си ги виждал и двата.
Динамичните видеа при N8 са нещо като слайдшоу...
Галактиката си има стандартно безжичен HDMI. Разбира се необходим е и DLNA телевизор.
[B]Ае не ми се правете на ударени.Знам, че вече няма на къде ама все пак...:D[/B]
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gbnSe0rz6RU[/Youtube]
Това е началото на август, най-малко 2 ъпдейта от тогава до сега, 100% ще е по-добро накрая.
Зуум-а няма аналог, а и беше загатното, че след като излезе телефона сигурно ще получи ъпдейт и ще може да снима видео при 30 кадъра([i]Broadcom-a го поддържа, така че е въпрос на време[/i]);)(yes)
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gbnSe0rz6RU[/Youtube]
Това е началото на август, най-малко 2 ъпдейта от тогава до сега, 100% ще е по-добро накрая.
Зуум-а няма аналог, а и беше загатното, че след като излезе телефона сигурно ще получи ъпдейт и ще може да снима видео при 30 кадъра([i]Broadcom-a го поддържа, така че е въпрос на време[/i]);)(yes)
прекалено се влияеш от американските медии, а такова ограничение не е от полза за развитие на професионалните качества. спомням си, че говорихме за това в началото на годината.
nokia world е важно събитие тъй като е единственото такова през годината на най-големият производител на телефони и смартфони в света. особено важно е сега след като nokia се закани да се върне в хай-енд сегмента и увеличи asp на продуктите си. премиери на модели от новото поколение със symbian 3 и вероятно на телефона с meego. може да покажат и таблети.
а от събитието на htc не очаквам много, може би европейския вариант на evo. ще бъда там и все пак вътрешно се надявам, че htc ще ме изненада.
и за финал за всички попадащи под влиянието на американските медии, които говорят само за apple и android, ето едно интересно четиво в две части:
http://www.theglobalist.com/storyid.aspx?StoryId=8616
http://www.theglobalist.com/StoryId.aspx?StoryId=8617
обяснява много и помага да се добие по-добра глобална представа за положението в мобилния бизнес.
nokia world е важно събитие тъй като е единственото такова през годината на най-големият производител на телефони и смартфони в света. особено важно е сега след като nokia се закани да се върне в хай-енд сегмента и увеличи asp на продуктите си. премиери на модели от новото поколение със symbian 3 и вероятно на телефона с meego. може да покажат и таблети.
а от събитието на htc не очаквам много, може би европейския вариант на evo. ще бъда там и все пак вътрешно се надявам, че htc ще ме изненада.
и за финал за всички попадащи под влиянието на американските медии, които говорят само за apple и android, ето едно интересно четиво в две части:
http://www.theglobalist.com/storyid.aspx?StoryId=8616
http://www.theglobalist.com/StoryId.aspx?StoryId=8617
обяснява много и помага да се добие по-добра глобална представа за положението в мобилния бизнес.