Lumia 800

razdvatri123
Регистриран: 26 юни 2011, 18:32

Re: Nokia Lumia 800

Мнение от razdvatri123 » 05 ное 2011, 01:24

Охххх, хораааааааа... човекът от нз си колко време се опитва да Ви обясни, че не е проблем самото възпроизвеждане на 1080 , а че Вие с Вашата камера и едноядрен смарт - няма как да създадете такова! Повечето клипове в Моцарт-а ми са точно такива и никога не съм имал проблем с възпроизвеждането им ;) Толкова малоумни изказвания има и такъв омагьосан кръг сте сформирали, че няма оправия :X :S Чак не ми се дочиташе. :(

Сега по темата - Уникален дизайн! Харесах го още от времето на N9! Страхотна ОС, каквото и да ми говорите. Всеки според нуждите му. Не говоря наизуст - имам Mozart и знам какво говоря, но това си е лично мнение. Конструкцията е страхотна. Идвам от сайта на Нокия, където прегледах модела подробно. Едно ще Ви кажа, хора - на WP7 (Mango) двуядрени, триядрени и прочие не са й нужни. Системата върви уникално мазно и освен удоволствие, друго не ми идва на ум.

Ползвам телефона си по предназначение - разговори, поща, плеър, малко игрички и доста честно напоследък уникално якия Office 2010. Използвам услугите на Microsoft от много години и точно това беше причината да чакам първата бройка с тази ОС, когато се появи в България. SkyDrive е моят най-голям приятел. Лошото, е че ако в бъдеще се получи някой гаф със сърварите на облака - ще пострадам и аз заедно с тях :| Порочна зависимост, но какво да се прави.

Ако някой се сдобие с въпросната Нокия да свирка с лични впечатления. (yes)

bvbfan
Регистриран: 16 апр 2011, 08:25

Мнение от bvbfan » 06 ное 2011, 09:40

Аз съм програмист и по-големи глупости от това не бях чел. Windows phone 7 е Windows CE 6.0 kernel и нищо ново, всичко е написано на С (аз съм С/С++ програмист) и С# се използва само за GUI със Silverlight. http://arstechnica.com/microsoft/news/2010/04/leaked-windows-phone-7-docs-show-off-wince-6-underpinnings.ars Въпреки че Java е интерфейса на Андроид, отдолу е чисто С и Линукс кернел, което е най-доброто за момента. Единствено по-добро може да бъде Линукс кернел и изцяло С++ GUI, което ще бъде с убийствен перформънс, който засега Java-та само "насира". Ако пуснат KDE на телефон се хвърлям моменталически. Колкото до 2-ядрените процесори за fullHD направо утрепа рибата ве, няма никакво значение колко са ядрата, важното е какъв е модула на камерата и драйвера, който е написан и как е написан, да не е с "краката", че тогава и 4-ядрен няма да стигне.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 06 ное 2011, 10:17

Когато говорим за m$ - минимум четири ядра процесор, две ядра gpu. :D

razdvatri123

Мнение от razdvatri123 » 06 ное 2011, 11:18

@bvbfan - може и да си прав, не споря за неща, които не разбирам, пък не ме и интересуват. Просто констатирам действителността при работата ми с WP7 OS.

Колкото до последното мнение - модата да се плюе по MS мисля да оставим в ръчичките и клавиатурите на малолетните и тепърва сблъскващите се с инсталации и преинсталации на Windows (7). Някак си мина модата на това хленчене. Това е основната ми идея. Ако не устройва - ето и "Великите" гугълци извадиха "страхотна" облачна OS, Аpple мъчат проблемите с 5-цата им. Супер "якият" Линукс и 1 млн-ите му дистрибуции са насреща. Алтернативи коооооолкото щеш. ;)

Колкото до 4-ни процесори и яки видео карти - да, имам ги и мога да ти кажа, че чувството по време на работа и игрите е страхотно. И преди и сега никога не съм имал проблеми с Windows-a, пък и с който и да е продукт на MS. Моди и прочие не ме късаят. Тъй, че със здраве!

По темата: Защо има 50 + коментара за нещо, което дори не сме виждали най-малкото на живо, че вече и коментираме така ожесточено и пламенно. Искам коментар от притежател на телефона, а не от зомбирани индивиди!

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Мнение от В@НК0 » 06 ное 2011, 11:48

[Quote]може и да си прав, не споря за неща, които не разбирам, пък не ме и интересуват[/Quote]

Наистина недей да коментираш щом не се интересуваш.

Аз имам на лаптопа андроид джинджър и хъни. Трябва да знаеш, че вървят перфектно при съвсем малко системни ресурси. Въпрос на време е да го направят напълно съвместим с лаптопи и десктопи. Като се прибавят и тоновете софтуер, който съществува и продължава да се увеличава си мисля че доминиращата роля на уиндоус скоро ще приключи.

edis_feyziev
Регистриран: 18 яну 2007, 11:48

Мнение от edis_feyziev » 06 ное 2011, 12:37

Windows Никога няма да позволят такова нещо.

razdvatri123

Мнение от razdvatri123 » 06 ное 2011, 13:13

БРУТАЛЕН ОFF от темата:

@vanko11595 - Windows (Phone Apollo) 8 ще пресече на време всичко това за което говориш. За това пък аз все още нямам таблет. Просто не ми се връзва - скопен ултрабук (така наричам таблетите) да го довършвам с телефонска OS с телефонски малоумни приложения. Някак си не ми се връзват нещата и не отговарят на изискванията ми за съществена работа и полза от тях! Това е моето становище в така създадената действителност. Ще поживеем ще видим Nokia и техния таблет с Windows 8 - аз и това очаквам с нетърпение!

Хипер бетата на W8, която пуснаха преди известно време МС ме радва до такава степен, че напъните на Google и останалата конкуренцията ми стоят като същинска бозава мъка!

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Мнение от В@НК0 » 06 ное 2011, 14:00

Аз не мисля, че се изместваме от темата, защото основната отличителна черта на този телефон е ОС. Хардуерът е от миналата година и има доста телефони със същия хардуер, които са коментирани надълго и нашироко.
Ако наистина win8 работи на телефони, таблети и РС ще е добре. Даже си спомням, че имаше клип на който бета версия на win8 работеше на РС с 128 рам. Само че нещо майкрософт почнаха да се измъкват напоследък и може да се очаква да направят една версия за таблети и РС и друга за телефони. Ще поживеем ще видим.
А днес видях и че Nokia drive с гласова навигация е вече хакнат и работи на омниа 7.

И накрая недей да подценяваш гугъл, защото там работят едни от най-добрите специалисти в света, които са доказали, че могат да правят много добри неща. Този бизнес се развива много бързо и ако майкрософт се забавят още, много е вероятно нещата за тях да тръгнат на зле и при РС-тата, където са си монополисти. Доколкото при телефоните не виждам как андроид ще загуби водещата си роля та даже win7 или ХР да подкарат на телефоните си.

razdvatri123

Мнение от razdvatri123 » 06 ное 2011, 14:31

Оооо... не, не оставяй с грешни впечатления. Не подценявам и за миг Google като конкуренция, но при търсачките и браузъра им Chrome. Но да ми се пънат в дебри като писането на OS - някак не ми се връзват нещата. Имат перфектната търсачка, на която Bing може само да мечтае да достигне някога, а пък Chrome-ът им издухва наред лидери като IE, Mozilla и Opera. Колкото и да харесвам и да ползвам за ежедневна употреба и работа IE9, Chromе-ът им си остава най-пъргавият браузър. Не го ползвам като основен, тъй като имам страшни проблеми с Flash-а при него. Android пък въобще не е техен - взеха го на готово и го доизпипват. Колко му е отворен кода - само Гугълци и заблудените душици знаят - перфектно ме разбираш. ;)

Колкото до това, дали в близко време WP7 ще измести Android - това зависи само и единствено от MS и това дали го искат достатъчно. Помисли малко и ще разбереш за какво говоря ;) . Лично според мен MS са едни гадни лицемери, които дърпат конците, както сметнах те за добре в съвременния технологичен свят. С патентите и разработките, които имат са в състояние да накарат всеки да клекне на колене пред тях, но само ако те решат. Това е моето становище по въпроса. А това, че продуктите им били калпави е просто един огромен балон под налягане, тъй като и световното им зло - Vista, лично според мен, си беше една страхотна OS. Но пак точно те еднолично решиха, че трябва да бъде намразена, за да дочакаме и ЗАКУПИМ чудноватия Windows 7, който и наистина е такъв.

Дам, W8 ще върви на всичко, което изброи. Не искам да го хваля предварително, тъй като е смешно. Говоря само от лични наблюдения на бетата им във вуртуалната машина. Като основна съм сигурен, че ще е още по-добре. Относно хардуера - да, смъкват още летвата на изискванията, което ще им гарантира сигурен успех. Така сигурно и на пъривят ми настолен комп с архаични (Аспарухови) параметри, това нещо ще може да тръгне. Относно телефоните и таблетите - ARM е друга бира, на която MS залагат много и трябва да внимават!

Symbian__
Регистриран: 06 фев 2011, 18:13

Мнение от Symbian__ » 06 ное 2011, 14:35

А бре, Vanko, аз ти се извиних, предложих ти да спрем споровете (като цяло, не само с мен;) ) и умишлено спрях да пиша .. НО ти продължаваш тука с едни такива безпочвени и ЗАЯДЛИВИ мнения, а мисля, че не е коректно да е така(yes) Я по-добре слушай какво ти казва МНОЗИНСТВОТО тук при коментарите за Лумия по-специално и спри да дрънкаш глупости и да се налагаш на ВСЕКИ(whistle)

Отговори