Lumia 920
Re: Nokia Lumia 920
Няма и да можеш не се поддържа от нито една платформа(мобилна ) засега.Кофти е ,но така седят нещата за сега
Появи се нов проблем. От вчера започна да не дава индикации когато някой ми пише в скайп, вайбър и уатсап-а. Нито издава звук и нотификации, нито иконката показва че има съобщение. Някой да е имал подобен проблем?
Провери версията на Скайпа. Трябва да е за WP8 - 2.5.0.135 (предишната е 2.4.0.108).
Също в телефона: настройки, мелодии и звуци, ново текстово или незабавно съобщение - трябва да има избран звук; настройки, мелодии и звуци, звук при..., трябва да има отметка на \"всички останали известия; Скайпа трябва да работи във фонов режим: настройки, приложения, фонови задачи, разширени, Skype трябва да го има в \"циментираните\". Може да се провери дали работи вх. повикване чрез \"отворено приложение\" (натискане и задържане на стрелката за обратно, долу в ляво, (показват се всички отворени приложения), скайпа трябва да фигурира. (при последната версия, се получава вх. повикване дори когато приложението е затворено, но трябва да го има във фонови задачи и разширени). Ако не става - преинсталирай скайпа.
Също в телефона: настройки, мелодии и звуци, ново текстово или незабавно съобщение - трябва да има избран звук; настройки, мелодии и звуци, звук при..., трябва да има отметка на \"всички останали известия; Скайпа трябва да работи във фонов режим: настройки, приложения, фонови задачи, разширени, Skype трябва да го има в \"циментираните\". Може да се провери дали работи вх. повикване чрез \"отворено приложение\" (натискане и задържане на стрелката за обратно, долу в ляво, (показват се всички отворени приложения), скайпа трябва да фигурира. (при последната версия, се получава вх. повикване дори когато приложението е затворено, но трябва да го има във фонови задачи и разширени). Ако не става - преинсталирай скайпа.
Благодаря ти за изчерпателния отговор (beer) Всичко си е така, както си го описал. Проблема не е само в скайпа, ами и вайбър-а и уатсап-а. И лошото е, че понякога го прави, а понякога не. До преди няколко дни всичко си идваше навреме и точно, но сега започна да си прави каквото си поиска. Иначе настройките са си ок и не са пипани за да има някаква промяна.
Тъй като Viber и Skype са идентични приложения, а донякъде и WhatsApp, е възможно да влизат в софтуерен конфликт при едновременната им работа (във фонов режим). Това може да се провери, като се деинсталират и трите приложения, телефонът се рестартира (чрез натискане и задържане на бутона за включване, ново вкл., въвеждане на Пин кода за Сим картата, при мен още е 0000), ново инсталиране на едно от първите две приложения от магазина и тестване на поведението му, след това се добавя второто с ново тестване... до откриване на конфликт...
При мен работи само Скайпа - без проблемно.
При мен работи само Скайпа - без проблемно.
Отново благодаря за отговора. И при мен си работеха коректно, но не зная какво стана и започна да се бъгва нещо. Когато си иска си дава нотификации, а като реши мълчи като партизанин на разпит :D:D:D Сега видях че и от фейсбук съобщенията не идват. Разгледах настройките и ми направи впечатление че не ми показва хората които са онлйн в чата или показва 1-2 човека максимум, а виждам през компютъра че онлайн са над 10 в дадения момент. Толкова му се радвах на телефончето, а сега така да ме ядосва (angry)
[Quote] От вчера започна да не дава индикации когато някой ми пише в скайп, вайбър и уатсап-а.[/Quote]
Много жалко наистина. Прехваления WP не може 3 програми да остави във фонов режим и да работи коректно... Като чета подобни неща се чудя как ще изоставя \"скапания и остарял\" symbian, на който ми вървят без проблем едновременно skype, wats app, nimbuzz (FB чат), активиран push еmail и много други...
Nokia + MS = очаквано лоша комбинация.
Много жалко наистина. Прехваления WP не може 3 програми да остави във фонов режим и да работи коректно... Като чета подобни неща се чудя как ще изоставя \"скапания и остарял\" symbian, на който ми вървят без проблем едновременно skype, wats app, nimbuzz (FB чат), активиран push еmail и много други...
Nokia + MS = очаквано лоша комбинация.
Няма ограничение за броят програми във фонов режим. При мен всичко работи безотказно! Телефонът ти е в гаранция - можеш да направиш рекламация... МС беше единственият възможен избор на Нокия. Това личи и от намеренията на Самсунг, в близко бъдеще да
замени Андроид със собствена мобилна ОС...
замени Андроид със собствена мобилна ОС...
Поразгледах в нета и виждам, че и други се оплакват. Най-вече от чата във фейсбук. Явно има проблеми нещо. Не показва кой е на линия. Да се надяваме, че е временен проблем и ще бъде оправен. Но определено е гадно да не получаваш известие когато някой ти пише :(:|(angry):X:S(no)
Интересно, при мен се показва не само кой е на линия, но и физиономията му (говоря за Скайп).
Видеоразговори през телефона (със Скайп и Wi-Fi) съм провеждал многократно, да не говорим за audio разговори (без видео) през 3G, които са ми повече от всички останали...
Видеоразговори през телефона (със Скайп и Wi-Fi) съм провеждал многократно, да не говорим за audio разговори (без видео) през 3G, които са ми повече от всички останали...