Lumia 920

razdvatri123
Регистриран: 26 юни 2011, 18:32

Re: Nokia Lumia 920

Мнение от razdvatri123 » 02 окт 2012, 12:56

[B]#Bullstar[/B]: Страхотен пост, поздрави за което! Направил си някакъв много добър общ анализ на ситуацията. Да, и аз смятам, че MS държат Nokia в ръцете си и това изчакване ще ги погуби. Но все си мисля, че има светлина в тунела. Днес наизлизаха навсякъде, статии, показващи бавния, но стабилен ръст WP на пазара. До пускането на WP8 и NL 920, системата побеждава RIM.

edis_feyziev
Регистриран: 18 яну 2007, 11:48

Мнение от edis_feyziev » 02 окт 2012, 13:43

Представете си Microsoft да купят Nokia.
Microsoft поне 20 години ще управлява почти цялата ИТ техника на света или докато други производители не изкарат нещо различно за което не знаем :)

razdvatri123

Мнение от razdvatri123 » 02 окт 2012, 14:59

Докато Android стои в този си вариант (отворен, каквото и да значи това, когато се заговори за Google), MS нямат реалните шансове да направят това, за което говориш. Все си мисля, че MS и Nokia не се борят за първото, а за третото такова. Това е нещото, което могат и трябва да постигнат с WP8 и т.н. версии насетне.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 02 окт 2012, 17:37

След многобройните издънки на Епъл с iOS 6 и най-доброто "уж" отроче айфоня 5, ще се получи така че WP, ще се изстреля директно на второ място след Android OS.;):D
Не съм толкова компетентен, но част от клиентите ми са програмисти и всички казват едно и също, че WP ще дръпнат много напред а Нокиа Лумиа 920 е най-доброто устройство на Нокиа и Майкрософт!
Samsung GALAXY S22 Ultra

razdvatri123

Мнение от razdvatri123 » 02 окт 2012, 18:34

Дам, ама това поредно недоразумение на Ябълка, дойде у нас на цена от 2100 - 2200 лв. и пак ще се намерят дечицата на мутрите+ и производните им. Те не купуват телефон - те купуват бранд! NL 920 ще дойде 1200-1300. До тогава и не смогналите финансово мозъчни издънки, ще предпочетат ябълка пред Nokia. Тук включваме и евтините пръчки с Android и положението става страшно. От друга страна - такова масово промиване на мозъци от ВСВ+, не се сещам. Като цяло адмирации за маркетинг отдела на ябълка! Не вярвах, че в 21 век, това е възможно да се случи :X

Bullstar
Регистриран: 04 сеп 2011, 02:01

Мнение от Bullstar » 02 окт 2012, 21:01

Разбира се че и тука у нас ще се намерят и такива дето да си го купят и за 2000 лв.
Е няма да са толкова много като в...Русия да речем – ама това си е пак въпрос на мащаби.
Че айфон 5 ще е най продавания айфон въобще досега – надали някой се съмнява.
Ама и никой и не се съмнява че 5цата не е кой знае колко повече от 4S . Даже и е по зле в някои отношения , като картите и покритието на алуминиевите плоскости.
Е то голям кеф – машинка за над 2000 лв и още на втората седмица да изглежда като че ли е на…няколко години …е има чохли
Ама няма значение – 5 цата ще продължи да се пордава …Защо ?….
Защото Епъл не продават ..машинки..смартфони ..а продават ЕМОЦИЯ – чиста проба.
И на милиони айфон фенове им е през оная работа – с колко ядра бил и на какви херци и ква памет. За тях единственото важно е да са - он дъ топ – с най новия айфон …
Ей те това и до ден днешен но могат да го проумеят в Самсунг – тоя момент с емоцията – и продават..технологии…процесори ядра ,памети…с една дума желязо.
А когато работата опре до Емоции или до технологии – емоциите винаги вземат връх.
Ами хора сме и емоциите ни винаги ще ни водят. Някои харесват нокия други моторола трети с носталгия си спомнят за…Сименс. Даа – някога и такава марка имаше фончета.
Аз например и до ден днешен си пазя първия ми смартфон – НТС Тъч (Elf) .
На Уиндоус Мобил 6.0. И машинката си работи и до сега – нищо че е на 201Мхц и фрее рама и е..около 17МБ …Да сега изглежда жалка – ама още помня с какъв кеф друснах 940 лева за нея в технополис…
Та така с емоциите…
И има и такива..гении които умеят да използват точно това – човешките емоции.
Да – за Стив Джобс иде реч…За тоя човек можем да си говорим много…и все няма да е достатъчно…
Някой помни ли –как самия Стив представи първия айфон в 2007 година…
Ще цитирам по памет…
“ Днес ще ви представим 3 устройства – телефон , плеер ..и уебустроиство…- залата замира в изненада – кви три устройства , всички чакат айфона …
Стив продължава – “ Обаче не казвам че това са три отделни устройства …а едно “– и показва айфон …Цялата зала е в овации и после…после е история – айфон подлуди света…
А дайте да погледнем като какво беше първия айфон…като..”желязо”…
Като плеер –ок на нивото на айпод..като телефон обаче – изключително слаб…радио модула му…трагедия …самата ИОС –още фрашкана с бъгове и недомислици…камерата..за нея даже и няма да говоря ,като какво беше…
А и бързо се появиха и дефектите с екраните –мехурчетата…
И какво от това…кой го интересуваше че айфона е с 400мхц процесор от ,…Самсунг…
Хората не ги интересуваше “желязото” – а си купуваха емоции ..удоволствие..ако щете.
Че бил слаб фон ,че има сума ти бъгове и дефекти- много важно …важното е че е WOW продукт…
Факта че самия Стив Джобс НИКОГА не нарече първия айфон – смартфон – говори много.
А за Уин Фон 8 – амо то тя сега е на такова жалко положение че от тук..само нагоре има път. Чесно казано ще ми се да има успех 8цата. И ако е нещо средно между – заключената ИОС и тоталната свободия в Андроид – 8 ще има успех – и тогава пак ще се завърна на Уин ОС…
:D:D

Bullstar

Мнение от Bullstar » 02 окт 2012, 21:37

И все пак тука си е за Нокиа 920 а аз се отнесох за..емоции там разни :)
Таа -спор няма до момента от всички показани УинФони -920 е най доброто.
Ще видим какво ще покажат и ЛГ и Сони - а Сони имат и те такива екрани -за с ръкавици.
Това което ме притеснява е че в Нокия правят същото като от миналата година.
И каквото и да си говорим - екрана за ръкавици , камерата с най добър стабилизатор ...безжичните зарядни - всичко това са си...маркетингови финтифлюшки.
Какво ...- до сега ходех на работа с УСБ кабел за зарядката - сега ше си мъкна безжичната възглавничка ли... :)
Не съм кой знае къв фен на Нокиа ама ме е яд че - най големия производител в света и единствения останал Европейски такъв бе унищожен от..Майкрософт за малко повече от година.
Светлината в тунела...твърде съмнителна - не знам какви фамозни продажби трябва да имат в нокя че да излязат от та яма дето ги навря С.Илъп.
А Микрософ да купели Нокия - не - няма да я купят - просто Нокия вече не им трябва. Каквото им трябваше си го взеха. И на 1 во място това беше Нокия Мапс. В Майкрософт просто нямаха нищо срещу Гугъл Мапс. Е и сума ти мобилни лицензи - на безценица. По непотвърдени данни в началото на тая година Майкрософт откупиха от Нокия 450 лиценза. А огромната база лицензи дето са в Нокия все още имат...само..колекционерска стойност :). Е не всички ама почти :)

Fernando
Регистриран: 13 фев 2006, 13:14

Мнение от Fernando » 02 окт 2012, 22:13

Хайде следващия път си запази компетентното мнение за себе си.

Нокиа са едни от малкото, които иновират, а не блъскат само мощен хардуер.

Това, което за теб са маркетингови финтифлюшки, за хората във Финландия и Русия ще е адски полезно. Интересно ако от Апъл или Самсунг се постараят да направят такива неща каква ще е реакцията?
За всеки влак си има пътници, но някои просто не знаят какво искат.

ПП: едва ли някой го интересува, че ще минеш на WP, ако има лесен джейлбрейк и да си сваляш пиратски игрички.

razdvatri123

Мнение от razdvatri123 » 03 окт 2012, 02:41

Защо да запазва мнението си. Човекът говори с факти, които въобще не са за пренебрегване. А когато говорим за "приятелските" отношения между Nokia и MS, пак са много относителни неща. Особено, когато вкараме в играта парите и корпоративния модел. Има доста неща, за които да се хване човек, в поста на човека ;)

Това е пресният пример - http://www.kaldata.com/73571/Microsoft-може-би-работи-върху-собствен-смартфон-който-.html

Когато говорим за хардуер обаче, [B]NL 920[/B] е с максимално оптимизиран процесор. Това не го забравяйте. Просто го споменавам за бъдещите любители на 8 ядрените такива :D

Bullstar

Мнение от Bullstar » 03 окт 2012, 09:06

А тука има и снимки на евентуалния УинФон от Майкрософт . Инфото е от China Times - ама обикновенно познават
http://hi-tech.mail.ru/news/misc/microsoft_surface_phone.html

Отговори