Lumia 925
Re: Nokia Lumia 925
Здравей!
1. Не може да се спре, но като дадеш пауза, плеъра се спира, както си забелязал от стартовата икона.
2.Ако има и Wi-Fi, и мобилна връзка за данни, телефонът ще използва Wi-Fi връзката.
1. Не може да се спре, но като дадеш пауза, плеъра се спира, както си забелязал от стартовата икона.
2.Ако има и Wi-Fi, и мобилна връзка за данни, телефонът ще използва Wi-Fi връзката.
Колеги вие ъпдейтнахте ли до WP8.1. Има ли значение региона който е зададен в телефона за да се получи ъпдейта?
Има значение. Може да следиш тук:http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/
В този линк няма 925 за България. На мен телефона ми беше с регион Обединено кралство и получих ъпдейта в неделя. Телефона съм го взел от Глобул. Това пречи ли по някакъв начин на гаранцията, на производителността, на стабилността? Имам чувството, че телефона сега загрява повече от преди, когато го натоварвах.
[Quote]Защо не мога да влезна в ФБ през браузъра на телефона? Изписва ми: Възникна проблем със сертификата за защита на този сайт [/Quote]Здравей, виждам, че постът ти е от преди 3 месеца, явно си решил проблема. От любопитство - какво се оказа? Грешна дата на телефона?
Виждах същото оплакване и на други теми и форуми, и ми е любопитно...
Виждах същото оплакване и на други теми и форуми, и ми е любопитно...
Не си спомням вече. Имаше нещо за продължаване въпреки грешката (на своя отговорност) или игнориране на сертификата по някакъв начин. Сега проблема е, че след ъпддейта не иска да ми възприеме FB чрез настолна версия на браузъра. Продължава да е в мобилната версия.
Аз вчера го ъпдейтнах до 8.1. Като регион съм дал България, разбира се, но не знам има ли значение. Първо мина някаква кратка актуализация, нещо като подготовка за голямата 8.1. И след това основната за 8.1. Продължи около 20-30 минути.
И при мен така - междинен и след това главния ъпдейт. Забелязах, че телефона започна повече да загрява и по бързо да му се смъква батерията.
Относно батерията, нормално е да харчи повече. С новия ъпдейт има нови приложения като Кулинария, Пътуване, Здраве и фитнес. Всички приложения се ъпдейтват непрекъснато и черпят от батерията. Ако инсталираш и някои външни, също. Затова ги ограничи да не работят във фонов режим, едва ли са ти нужни непрекъснато, че да бъдат актуални винаги. Аз си инсталирах една програма за батерията за да наблюдавам процентите, до часовника на заключен екран. Не знам дали тя е виновна, но батерията от обяд на 100% до вечерта около 22:00 беше вече на 20%. Деинсталирах я и мисля че сега пак си е в разумни граници консумацията.
Още същия ден забраних всички приложения. Днеска цял ден бяха из гората на разходка и не усетих кога телефона даже се е изключил. Последно, когато го проверих беше на 33% и за 1 час телефона умря. Даже като се прибрах и го включих към контакта не се стартира и се стреснах. Никакъв индикатор, че се зарежда и му дадох софт рестарт. Сега се разтършувах още и видях, че местоположението ми е активно и вероятно GPS-a постоянно праща данни и се опитва да намери телефона. Изключих го и утре ще видя как ще се държи отново.