N78
Re: Nokia N78
Някой има ли представа дали подържа N-gage? И как работи FM трансмитера - добре ли се чува и т.н.
Вижте, колебая се м/у Н78 и СЕ G705, какво ще ме посъветвате ?
Колкото и да не ми се иска да го кажа, но N78 е по-добър от този SE.
N78 има ОС => има възможност за инсталиране на приложения писани специално за тази ОС. Камерата на N78 снима видео на 640x480 @ 15 FPS, а на SE снима на 320x240 @ 15 FPS. N78 има FM транзмитер ...
N78 има ОС => има възможност за инсталиране на приложения писани специално за тази ОС. Камерата на N78 снима видео на 640x480 @ 15 FPS, а на SE снима на 320x240 @ 15 FPS. N78 има FM транзмитер ...
-
- Регистриран: 02 окт 2006, 14:22
Re: Купих го ТЕСТВАХ ГО ... ПЕРФЕКТЕН ГСМ
Добре де, а със странните бутони на клавиатурата наистина ли се свиква? За 120 кг. човек с не особено финни пръсти ще пасне ли? :-)))
Re: Купих го ТЕСТВАХ ГО ... ПЕРФЕКТЕН ГСМ
Ами отиди в Хенди или Глобул или М- свят или в някои др голям магазин и накарай продавачите да ти покажата модела - хвани го в ръка и пробвай да цъкаш на копченцата 1 мин. Ако след това ти се стори удобно - взимай смело :)
Лично аз бих предпочел тези копченца на N78 пред тези на E51 например, защото нейните са наистина прекалено много наблъскани едно до друго и супер неудобно ако имаш по-големи пръсти и натискаш два бутона вместо един ... да не говорим за неудобните на Е51 странични бутони.
Лично аз бих предпочел тези копченца на N78 пред тези на E51 например, защото нейните са наистина прекалено много наблъскани едно до друго и супер неудобно ако имаш по-големи пръсти и натискаш два бутона вместо един ... да не говорим за неудобните на Е51 странични бутони.
NOKIA N78 - ползвам я от няколко дни, дизайнът определено е странен, дори бих казал леко грозен, но за мен е по-важна добрата функционалност.
Телефонът е сравнително дебел - 15 мм! Иначе удобно пасва в мъжка ръка; за жени - не !! :)
Панелът е от лъскава пластмаса, МНОГО се зацапва от отпечатъци и това ме дразни. Бутоните са неудобни.
FM трансмитерът е уникална джаджа, пускам МР3-ки директно от телефона към аудиосистемата в колата (радиото). За автомобили с вграден в таблото несменяем касетофон е много практично.
Камерата е много добра, хайде стига, до скоро се радвахме на 1.3 Мпикселови камери, в случая 3.2 е перфектно, все пак е телефон.. пък си има и някаква светкавица. GPS и WiFi - допълват картината на мултифункционално джобно устройство за активния човек, или просто за провинциалния газар.
Стерео-спикъри с много качествен звук. Мелодиите на телефона звънят силно и се чуват добре и на открито/шумно пространство, но не и в дискотеката.. :))
Работата с менютата е стандартна за Symbian, бих казал удобна, интуитивна за хората, които са свикнали с Нокиа. Странно, че някой хубави екстри на операционната система от предишни модели ги няма в този телефон.
Като цяло - препоръчвам го, стига да направите компромис с дизайна :))
Телефонът е сравнително дебел - 15 мм! Иначе удобно пасва в мъжка ръка; за жени - не !! :)
Панелът е от лъскава пластмаса, МНОГО се зацапва от отпечатъци и това ме дразни. Бутоните са неудобни.
FM трансмитерът е уникална джаджа, пускам МР3-ки директно от телефона към аудиосистемата в колата (радиото). За автомобили с вграден в таблото несменяем касетофон е много практично.
Камерата е много добра, хайде стига, до скоро се радвахме на 1.3 Мпикселови камери, в случая 3.2 е перфектно, все пак е телефон.. пък си има и някаква светкавица. GPS и WiFi - допълват картината на мултифункционално джобно устройство за активния човек, или просто за провинциалния газар.
Стерео-спикъри с много качествен звук. Мелодиите на телефона звънят силно и се чуват добре и на открито/шумно пространство, но не и в дискотеката.. :))
Работата с менютата е стандартна за Symbian, бих казал удобна, интуитивна за хората, които са свикнали с Нокиа. Странно, че някой хубави екстри на операционната система от предишни модели ги няма в този телефон.
Като цяло - препоръчвам го, стига да направите компромис с дизайна :))
А впрочем многото бутони в Е-сериите на Нокиа са все пак удобни. При N78 доста се позачудвам къде да натисна, но се свиква. Неудобен е също и бутонът (С) за изтриване, който е вдясно долу на панела и палецът трудно го достига :)
-
- Регистриран: 11 апр 2007, 21:18
Здравейте! Искам да попитам този N78 има ли акселерометър, добър ли е звука през говорителчетата и не на последно място сртува ли си да заменя Е51 за N78 ?
Няма акселерометър, звука не е лош, но не много силен. Ако обичаш да сърфираш в нета и да слушаш музика смяната си заслужава. ;)
Да не забравяме и за GPS-а , който си е добра опция ;)
А и дисплея е 2.4 инча, а на E51 с тези 2 инча - смисъла от това Wi Fi се губи до голяма степен :)
А и дисплея е 2.4 инча, а на E51 с тези 2 инча - смисъла от това Wi Fi се губи до голяма степен :)