N9
Re: Nokia N9
Стига. Знаеш, че говорим за различни неща. Има ли CLI клиенти за социални мрежи, съвременни игри, Google Reader софтуер, офис пакети, графични, аудио и видео приложения? Само най-основни примери.
CLI интерфейсът и apps нямат нищо, нищо, нищо общо. Въпреки че мога да работя с CLI, бягам от терминала като дявол от тамян. Това е минало. Просто споделям, това няма отношение към предишния абзац.
CLI интерфейсът и apps нямат нищо, нищо, нищо общо. Въпреки че мога да работя с CLI, бягам от терминала като дявол от тамян. Това е минало. Просто споделям, това няма отношение към предишния абзац.
Крайностите не са хубаво нещо. Аз не отричам GUI-то по никакъв начин. Само казвам, че ролята на приложенията за дадена платформа се преувеличава неимоверно.Терминалът и CLI са изключително мощно средство за правене на какво ли не. Всяко нещо си има предимства и недостатъци.
PS. Нищо не ми пречи да си пускам видеото на N900 през mplayer, което и правя, по същия начин по който го правя и на лап-топа си. Конвертирам си субтитри с iconv. Ползвам centerim за ICQ, Jabber и GTalk. Използвам CLI интерфейси за deluge и rtorrent. Редактирам си файлове със vi. Ползвам CLI psql за работа с бази данни. Никога не ползвам файл експлорър с GUI при положение че имам терминал под ръка. Много от задачите биха били почти невъзможни без тези CLI приложения.
PS. Нищо не ми пречи да си пускам видеото на N900 през mplayer, което и правя, по същия начин по който го правя и на лап-топа си. Конвертирам си субтитри с iconv. Ползвам centerim за ICQ, Jabber и GTalk. Използвам CLI интерфейси за deluge и rtorrent. Редактирам си файлове със vi. Ползвам CLI psql за работа с бази данни. Никога не ползвам файл експлорър с GUI при положение че имам терминал под ръка. Много от задачите биха били почти невъзможни без тези CLI приложения.
Ама нали се сещаш, че си изключително рядък случай?
[Quote]Само казвам, че ролята на приложенията за дадена платформа се преувеличава неимоверно.[/Quote]
и аз съм на това мнение особено при устройства като n900 и n9, които разполагат с много вградена функционалност за която в другите платформи са нужни отделни приложения.
и аз съм на това мнение особено при устройства като n900 и n9, които разполагат с много вградена функционалност за която в другите платформи са нужни отделни приложения.
[Quote]The Harmattan UI is fresh, slick, and as natural as anything the smartphone world has yet introduced, while the physical design is unmatched. Not even the shiny new iPhone 4S feels as luxurious in the hand as the N9.[/Quote]
http://thisismynext.com/2011/10/20/nokia-n9-review/
тоя дизайн идва и при телефоните им с wp.
само който е държал n9 знае за какво става дума. :)
http://thisismynext.com/2011/10/20/nokia-n9-review/
тоя дизайн идва и при телефоните им с wp.
само който е държал n9 знае за какво става дума. :)
Защо цялата тази тема ми звучи като някакво подобие на селски панаир, в който хората си предлата стоката?
-
- Регистриран: 18 яну 2007, 11:48
Абе човек, какво те бърка какво си бъбрят хората? В тази тема не виждаш ли че хората си коментират дадено устройство? На някои хора им харесва на ръцете им да се държи Нокиа Н9 а не айфон 4с. Не виждаш ли, че Н9 има нова технология за менютата SWIPE което е наистина хубаво и ако имаше сериозна поддръжка от Нокия щеше да е много по хубаво. И всичко това на някои " селяни" им харесва, защото някои хора могат да си позволят да дадат пари за излишни телефони само заради това, че е уникален. :)
Айде вари да си играеш с масовката и не си ври главата там дет не ти влиза носа.
Айде вари да си играеш с масовката и не си ври главата там дет не ти влиза носа.
Само селянин може да напише такъв коментар, като човека, който иска да е лъв, а всъщност е pussy(cat).
Климчо има една поговорка, дето и да ида мамо все мене бият, че и твойта работа. Не се ври навсякъде, излагаш се.
Ъм, не мисля, че с обидите си доказахте, че съм в грешка. А за неграмотните коментари няма да говорим. Просто споделям, че подобни думи не отиват на телефон без кой знае какво бъдеще.