N900 или HTC Desire ПОМОГНЕТЕ!!!

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Re: N900 или HTC Desire ПОМОГНЕТЕ!!!

Мнение от SX®1000 » 15 май 2010, 13:28

По-добрия процесор не може да се компенсира с ускоритела, рам паметта също, дисплея на HTC-то е по добър, цената в никакъв случай не е оправдана за телефон с резистивен дисплей от 2009 година на нокията, андроида е по-добър, аз не съм страничен наблюдател като аполон25 -Иван за да давам крайни заключения, щото момчето само нокии е виждало... досега оплакване към Desire нямам, дори няма нужда да се затварят отворените приложения заради наличие на двойно повече рам от N900. Специално съм доволен само от Е-серията им, жена ми ползва 5800, но не е доволна, N900 си е груба изработка с ОС без много приложения, ако искаш да си гледаш филми и музика и се примириш с дизайна на Нокията, тогава става, Desire има слаб звук, но пък най-бързия браузер за сърфиране. Успех (yes)

[Quote]Добре само аз ли съм забелязъл колко огромен и дебел и тежък е н900 ? :)[/Quote]

Тухла четворка, хората са ползвали като мен преди само нокия и имат пристрастни мнения за тази марка, ако се гледа реално на нещата, нокия е пълна нула - олицетворяват се с слаб хардуер и разчитат само и единствено на логото си.. (yes)
Питам сега аз - Защо си мислите, че N8 няма да е същото дърво като N97, гледах ревюто което сте постнали, колко пъти господина трябва да пипне по дисплея за да реагира, не виждате ли че менюто му е същото като на всичките им бъгави телефони, ама карайте, нали сте фенове ;)

radostin94
Регистриран: 14 май 2010, 23:50

Мнение от radostin94 » 15 май 2010, 14:03

Ох още повече се обърках :D полвината за нокиа другата за дизаиър,предполагам че като ида в магазина ще взема този който е в наличност..Но ви моля да дискутирате още защото съм много разколебан.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 15 май 2010, 14:08

Аз не бих се колебал - Desire.
Основната причина е Android, която според мен е много по-добра и най-вече по-развита платформа от Maemo, която всъщност вече не съществува. Ако си вземеш N900, избираш телфон, чието бъдеще не е ясно, не се знае каква софтуерна поддръжа ще ти осигурят от Nokia. Нещо повече, HTC са компания с доста по-добри практики и цялостно отношение към клиента, както и внасящи много повече иновации, а и Sense е супер.
Накратко N900 е хакерски телефон. Ако търсиш нещо, което да си човъркаш по цял ден, не е лош избор. Но за ежедневен телефон Desire 100% е по-подходящият избор.
Според мен няма нужда да мислиш повече.

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Мнение от spe » 15 май 2010, 14:08

бъдещия ти телефон трябва да бъде "дезирето".
Н900 носи най-старата и дървена тъч скрийн система, дори не мога да го нарека технология. Съветвам те да не питаш, а да идеш и да пипнеш наживо.
Дезире е съвсем друга класа и усещане при работа.

radostin94
Регистриран: 14 май 2010, 23:50

Мнение от radostin94 » 15 май 2010, 14:15

Само камерата и qwerty клавиатурата ме спират,чувам че клавиатурата не е много одобна,но ми харесва дизаина а и имам мерак,а камерата са ми казвали че е по добра от на hd2,предполагам,че и от тази ще е по-добра,незнам,иначе най-вероятно ще си взема desire,хем е по евтин.

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 15 май 2010, 14:26

HTC Desire естествено, казвам го като пристрастен потребител на този телефон. Ако искаш по-безпристрастно мнение, прочети пак това на Дизел. Той е фен на друга марка;) и мнението ми се струва доста добре премерено.

Boixos Nois
Регистриран: 30 яну 2006, 21:00

Мнение от Boixos Nois » 15 май 2010, 14:29

1.Процесора: HTC Desire е с 1 GHz процесор Qualcomm. Това не означава, че Nokia N900 липсва - с 600MHz чип вместо това е действително едно бързо и гладко устройство - но изостава от Desire, когато става дума за окончателни скорост. Победител:HTC Desire!!! 1-0 - за Desire
2. Приложенията: Подпомагащи по-широк кръг от хардуер, на Андроид пазар предлага много повече приложения, които са съвместими с HTC Desire от Ovi съхранява се за N900 Nokia. Това е по-близо, отколкото мисля, обаче, че въпреки наличието на повече заявки за Андроид, с отворен код естеството на Maemo OS на Nokia N900 го прави един от най-разнообразни платформи които сме виждали досега, доказващи идеален за програмисти и хакери . Победител: HTC Desire!!! 2-0 Desire
3.Екран: N900 Nokia и HTC Desire предлагат отлични дисплеи, но те не би могло да бъде по-различно. На хартия, HTC-то предлага по-добър екран, с капацитивен и AMOLED технология. Това е много по-близо в действителност, обаче, с резистивен екран на N900, е ярък и много отзивчиви. Ако искаш да използваш стилус, то N900 Nokia е за теб - в противен случай HTC Desire. Победител: Равен
4.Камерата: Nokia N900 е с 5-мегапикселова камера, която се отличава с Carl Zeiss оптика. Макар да не е в съответствие с нормите, определени от най-добрите телефони камера, тя все още е достатъчно добър за странно модула почивка. Той също така отстоява и в сравнение с HTC Desire - който също разполага с 5-мегапикселов сензор. Победител: Равен
5.Паметта: Nokia N900 е добро устройство, когато става въпрос за съхранение, благодарение на един много голям 32GB вътрешна памет, плюс възможност карта памет. Само с 576MB оперативна памет, на HTC Desire попада твърде недостатъчна, въпреки че тя предлага и микроб слот за добавяне на ваша собствена памет. Тук безспорен победител е Nokia N900. 2-1 за Desire
6. Дизайн: Като съвсем различни подходи, дали предпочиташ Nokia N900 или HTC Desire ще изцяло твой избор. С клавиатура Nokia N900 е перфектният смартфон за теб, който го прави лесен за редактиране на документи, както и за имейли в движение, ако не HTC Desire по лъскав и тънък сензорен- само дизайн. Победител: Nokia N900 равен: 2-2

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 15 май 2010, 14:50

най-добре в магазина, там ще видиш дървеното и недодялано меню без никакъв интерфайс на Нокия :D Desire е решението, убеди се сам в магазина, преди 2 дни не бях пипал N900, сега се убедих че HTC-то го превъзхожда отвсякъде, за една клавиатура не си струва... то по добре Milestone ако ще гледаш това ;)
Тук единствения безпристрастен е "deezel" - човека е фен на айфон и знае че нокия не струва... (yes)

edc
Регистриран: 27 авг 2006, 13:29

Мнение от edc » 15 май 2010, 19:38

Ами за свободни апарати най-ниската цена на двата в този сайт е с около 30 лв разлика в полза на Дизайър... не е по-евтин, но със сигурност е по-удобен и по-подходящ за всекидневна употреба.

evir
Регистриран: 03 май 2007, 13:24

Мнение от evir » 15 май 2010, 19:57

Той замени напълно моя Asus Pee. Правя всичко ,директно сваляне и гледане на ф-ми,поща,Skype,тел. от нета,през б-та към уредбата и-нет радио ,използвам го и като DVD към телевизора,гледам си спорт.За приложения съм много доволен.И да няма Meego всички програми за тази OC и за новия Simbian ще са приложими.Свободен без огр. софт. А имам си и работещ Linux с доста програми.N900

Отговори