N900
Re: Nokia N900
Играл си си с iPhone 3G и после с 5800 и си избрал нокиата? ХАХАА. Не ми се вярва, ама изобщо. Относно инфрачервения порт - какъв е смисълът от него, като пренасянето по блутут е десетки пъти по-бързо и удобно. Липсата на MMS - колко MMS си пращал през живота си? Аз 0. При положение, че мога да пратя e-mail, който да съдържа стотици пъти повече информация и е безплатен, защо да ползвам MMS? А това за Java-та направо ме разби.. Стига с тая java бре.. Навсякъде всички пишат - този телефон не поддържа java и за това е доста гаден. Телефонът е с Maemo ОС, но все пак не се знае колко бързо ще се разпространи ОС (тоест колко бързо ще се напишат повече приложения за нея). А относно телефоните за Лондон, България и Чикаго - тук вече си прав. ;)
[Quote]Този телефон е най-големият гаф на Нокиа за годината ![/Quote]
А-ха,продължаваме да пишем глупости!
Не визирам теб,а говоря за оформилото се явление тук:X
А-ха,продължаваме да пишем глупости!
Не визирам теб,а говоря за оформилото се явление тук:X
Не знам дали визираш мен, но ме цитираш. А дали са глупости времето ще покаже. Дай ми само едно ПРАКТИЧЕСКИ ПРИЛОЖИМО предимство на това недоразумение N900 в сравнение с N97, с изключение на съмнителната ОС. Аз мога да ти изброя поне 10 предимства на N97.
Именно. Т.н. "специалисти" много обичат да говорят за технически качества, а дали те на практика ще свършат работа на някого, хич не се замислят (Включително като за себе си пазаруват, май). Това, че някой телефон е например с по-бърз процесор или повечко РАМ какво значение има? Все пак това не е компютър - няма да правим 15 неща едновременно с него. От друга страна, ето интернет-трафикът у нас е скъп, а засега единственият браузър, направен наистина да пести трафик, е Opera mini (Май и бетата на Опера мобил, но така или иначе тя също не се поддържа от maemo). Е, че като не мога да браузвам, ако ще и 2 гигахерца да му е процесорът, за какво ми е?
Още не съм го прочел,но ето:http://my-symbian.com/other/preview_n900.php
Също и превю от [B]www.mobile-review.com [/B] тук http://www.youtube.com/watch?v=nAU_tKqWHcA
Също и превю от [B]www.mobile-review.com [/B] тук http://www.youtube.com/watch?v=nAU_tKqWHcA
Съмнителна ОС???
Спирам участието си в темата, явно тук спорят лаици.
Спирам участието си в темата, явно тук спорят лаици.
Играх си с 3G и избрах Никиа - правилно, така беше. Ако беше прочел целият ми пост внимателно щеше да разбереш, че аз се интересувам от точно определени неща в телефона, който мисля да купувам. 5800 е с по-добра камера, светкавица, има MMS, гласови команди и набиране, изговаря ми името на този, който ме търси още преди да съм погледнал дисплея, има радио приемник, запис на аудио и видео, втора камера, ТВ изход и т.н.
За Java-та няма да коментирам...има безкрайно много полезни приложения, които допълнително осмислят подобна инвестиция и всички те са базирани на Javа !
Само един пример - двупосочен говорещ речник с над 200 000 думи струва повече от телефона сам по-себе си. В Нокиа го имам в допълнение на не по-малко полезния Оксфордски речник. За човек с Английски далеч от перфектния, но живеещ в Лондон, това е невероятно бижу. Другите географски разлики са:
В София, която я познавам като петте си пръста, ходих и до тоалетната с колата си. Багажникът услужливо ми предлагаше пространство за въдичарските ми принадлежности, лаптопа, 12М Никон и други екстри. В Лондон дори прословутите черни таксита ползват сателитна навигация, за речника споменах, едночасовото пътуване в метрото сутрин и вечер изисква специални екстри от телефона, половината град е покрит с свободен интернет достъп (WiFi), MMS са доста използвани. А за инфраред порта наличен в N900 и аз останах безкрайно изумен.
Аз съм фен на устройства от типа "всичко в едно" и по тази причина съм склонен да правя компромиси с качеството на работа на отделните елементи. Относно скоростта на процесора и рама има много недоразумения в тази област също. Например моят N97 е два пъти по-бърз от Вайото на дъщеря ми, въпреки че е с три пъти по-слаб процесор и три пъти по-малко рам. Аз знам защо е така, но тук не е местото да го обяснявам. Важното е да не се робува на цифрите.
А ако ви се дават излишни пари за непълноценно устройство - купете си N900 и да не ви пука (whistle)
За Java-та няма да коментирам...има безкрайно много полезни приложения, които допълнително осмислят подобна инвестиция и всички те са базирани на Javа !
Само един пример - двупосочен говорещ речник с над 200 000 думи струва повече от телефона сам по-себе си. В Нокиа го имам в допълнение на не по-малко полезния Оксфордски речник. За човек с Английски далеч от перфектния, но живеещ в Лондон, това е невероятно бижу. Другите географски разлики са:
В София, която я познавам като петте си пръста, ходих и до тоалетната с колата си. Багажникът услужливо ми предлагаше пространство за въдичарските ми принадлежности, лаптопа, 12М Никон и други екстри. В Лондон дори прословутите черни таксита ползват сателитна навигация, за речника споменах, едночасовото пътуване в метрото сутрин и вечер изисква специални екстри от телефона, половината град е покрит с свободен интернет достъп (WiFi), MMS са доста използвани. А за инфраред порта наличен в N900 и аз останах безкрайно изумен.
Аз съм фен на устройства от типа "всичко в едно" и по тази причина съм склонен да правя компромиси с качеството на работа на отделните елементи. Относно скоростта на процесора и рама има много недоразумения в тази област също. Например моят N97 е два пъти по-бърз от Вайото на дъщеря ми, въпреки че е с три пъти по-слаб процесор и три пъти по-малко рам. Аз знам защо е така, но тук не е местото да го обяснявам. Важното е да не се робува на цифрите.
А ако ви се дават излишни пари за непълноценно устройство - купете си N900 и да не ви пука (whistle)
Бридчед аз тука ша знайш ни съм кат тия младите мноу да разбирам, бустанджия човек съм ама мноо са нервя като видя такива ламеруги-дървени философи като тебе. Ходи ги разправяй тия небивалици на дъщеря си ! Бас ловя ,че изобщо не знаеш какво е Линукс ;)))). Имаш домашна работа.... "що е то линукс и има ли то почва у дома ?"
-
- Регистриран: 24 сеп 2009, 09:13
Брей че интересен пост направо ме разсмя в началото на работния ден...:D
По темата истината е че Маемо 5 е нова ОС която сега тепърва ще се развива и за мобилен телефон, дано Nokia да оправят бъговете и всичко да работи гладко.
Колкото за 5800 еми сам го каза че е по евтин и струва около 300 лева и не е евтин само защото го правят в Унгария просто е с по малко памет самия теелфон и е с по малък дисплей...предполагам че от Nokia стратегически псунаха първия си сензорен телефон на смешно ниска цена с куп функции който дори и най новия iPhone 3GS няма.
Мисля че ще се съгласите че един скок от N95 на 5800 не е никак зле:)
По темата истината е че Маемо 5 е нова ОС която сега тепърва ще се развива и за мобилен телефон, дано Nokia да оправят бъговете и всичко да работи гладко.
Колкото за 5800 еми сам го каза че е по евтин и струва около 300 лева и не е евтин само защото го правят в Унгария просто е с по малко памет самия теелфон и е с по малък дисплей...предполагам че от Nokia стратегически псунаха първия си сензорен телефон на смешно ниска цена с куп функции който дори и най новия iPhone 3GS няма.
Мисля че ще се съгласите че един скок от N95 на 5800 не е никак зле:)
@mobilenmanqk:
"....Мисля че ще се съгласите че един скок от N95 на 5800 не е никак зле:) "
Много е зле :(
С един такъв скок отиваш в 17век :X
"....Мисля че ще се съгласите че един скок от N95 на 5800 не е никак зле:) "
Много е зле :(
С един такъв скок отиваш в 17век :X