N900

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Re: Nokia N900

Мнение от wosrokop » 30 сеп 2009, 11:30

Знаеш ли защо впоследствие телефонът стана толкова евтин? Защото от нокиа разбраха, че няма кой да си го купи. Телефонът е адски бъгъв, забива много, ОС му е гадна, дисплеят му е малък и резистивен, всичко в телефонът е гадно. Би си го купил този, който може да отдели не повече от 500 лв. за телефон и който се интересува единствено от това телфонът да има тъч дисплей и силен звук от високоговорителите. Ако съм те засегнал - съжалявам, но последните ти постове са напълно безсмислени и мислля, че никой няма да спечели нещо, ако ги прочете.

П.С: За мен също да преминеш от N95-2 на 5800 е напълно безсмислено и даже по-добре е да се премине от 5800 на N95-2. ;)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 30 сеп 2009, 13:01

@1123 след като си леко бос в материята не се изказвай чак толкова категорично. Несериозни са твърденията, че това била издънката на Нокиа и най-голямото недоразумение. Още повече изречено от собственик на N97.
Ще използвам твоя пример. Представи си, че докато си спорите примерно дали JBL или Denon са по-добри, в спора ви се включи някой който ви каже, абе тия не струват, да знаете какви колони и усилвател си купих от Илиянци, свирят два пъти по-силно от тези и съм много доволен, като ги надуя целия квартал разбира, че слушам музика, така че не знам какво ми ги хвалите тези.
Нещо подобно са и твърденията ти за супер функционалната java. Всъщност java софтуера е много зле и не може да се сравнява с такъв написан за някоя читава ОС. А пък вече споменаването на java програмките, като предимство пред айфона, просто е смехотворно.
Предполагам че това са първите ти смартфони и реално си прехвърлил наличния ти софтуер от старото си SE. Неколкократно споменаваш прословутите речници, само не сподели какъв софтуер ползваш в часовете пътуване с метро или за wi-fi?

И все пак преди тотално да оплюеш N900, поне изчакай да се появи на пазара, най-малкото за да видим какво предлага финалната версия на Maemo и чак тогава го нареждай. Знаеш ли може да се появи някой J2ME емулатор и да останеш доволен.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 30 сеп 2009, 13:45

(yes)

mobilenmanqk
Регистриран: 24 сеп 2009, 09:13

Мнение от mobilenmanqk » 30 сеп 2009, 14:49

wosrokop
има ли телефон който не е бъгав? Мисля че не, дори и N95 понякога забива...друго е със голям сензорен дисплей какъвто има 5800 макар и резистивен , това не е никакъв проблем дори си има плюс , може да се работи и без докосване с ръка а примерно с писалка:)
Разликата и във звука от тонколонките с N95 е огромна , да не споменавам iPhone който едвам се чува от тонколонките:)
Няма да те убеждавам капо ти си като кон с капаци слушай глупостите на хората и си стой с архаичния модел от 2006 година :)

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 30 сеп 2009, 16:09

Аз не съм като дете, да сменям вечно с по-новото.
Мен не ме интересуват тонколоните и музиката (ти) в телефона. :D
Ти щом имаш време да си ровичкаш по дисплея - ами прави го, а аз ще си стоя с "архаичния" модел от 2006 или 2005 (не помня, а и няма значение) и от който имам нужда.
Повярвай ми, откаквото имам нужда ИМАМ ГО (yes)
За моя радост нямам нужда от тебе и от постовете ти (no)

Лек и доходен ден ;) (beer)

wosrokop

Мнение от wosrokop » 30 сеп 2009, 18:34

Ами има доста телефони, които не забиват и не се бъгват - един от тях е моя - HTC Magic. Имам го от около 5 месеца и до сега не ми е забил нито веднъж. Вярно е, че не съм го товарил с тежки приложения, имам качени само шах и табла:D, но 5800 на братовчед ми забива по няколко пъти на месец, а той също не я е товарил...

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 30 сеп 2009, 19:38

Не е точно по темата, но погледни отзивите за стабилността на 5800ХМ из нета - ще видиш множество положителни мнения. Аз съм супер доволен също. Не помня кога за последно е забивал. Май беше с v.21 софтуера преди 5-6 месеца. Там имаше някъкъв проблем при края на разговорите. Това при здраво товарене, инстал/деинстал. За пример - при последната актуализация на софта си правех списък на полезните програми от всичките качени на тела, които да инсталирам наново след хард-ресета. Излезнаха 72 на брой. За мен кофти е само малката вътрешна памет на диск С:, свободни след ресет са 70MB, a SD картата е по-бавна от паметта на телефона. Трябва непрекъснато да внимавам къде се инсталират приложенията, щото са големи и бързо го пълнят. Отделно браузера ползва диска за кеш. При N900 са оправили нещата, флаша е много и бърз при това. RAM паметта вече е DDR2, срещу SDRАМ при останалите модели на Nokia, а това трябва да ви говори нещо.
ПС.
Може би проблема на братчеда ти е , че качва бозави теми и те му прецакват тела.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 30 сеп 2009, 23:09

Как го измисли това с DDR2 паметта?

Иначе ето нещо интересно, SNES емулатор на N900, който работи и през TV-out и се управлява с контролер на Wii.
http://www.youtube.com/watch?v=E0wbLaMXeu4

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 01 окт 2009, 21:51

Приятели и не толкова приятели ;)
Понякога тези теми за тези телефони могат да писнат на човека.
Какво толкова - един телефон :)
И основното е да говориш с него, а другото е "наказия".
Аз реших да си купя един мини Лаптоп и си решавам грижите (yes)
Този телефон N900 какъв нет ще ми предложи?
Та аз именно за това искам да го купя. В едно устройство да съчетае човек няколко "потребности".
Вътрешно ми усещане е, че ще е трудно да се работи с него за интернет.

Оставам си със стария телефон и може би ще го заменя с по-компактен като размери отново Symbian.
Можеби новото Верту. И с това приключвам с темата ТЕЛЕФОНИ.

<Лека на всички>

wosrokop

Мнение от wosrokop » 01 окт 2009, 22:05

vaio-то ли взе? Доволен ли си от него?

Отговори