N900
Re: Nokia N900
Пуснах темата ...ето да следим как се развиват идеите :)
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=58315
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=58315
-
- Регистриран: 30 яну 2006, 21:00
sharkybg:
И тук може да я пуснеш темата,но трябва да я напишеш на руски език.
http://maemos.ru/forum/index.php?s=5d868cab7567ffecad65c67392a6a6a0&showforum=2
И тук може да я пуснеш темата,но трябва да я напишеш на руски език.
http://maemos.ru/forum/index.php?s=5d868cab7567ffecad65c67392a6a6a0&showforum=2
pri men skype ne natovarva procesora.dori i kato e otvoren im i talk.
Да,ако го пуснеш и само пишеш няма грижи , но пробвай да направиш разговор с видео ... при мен от 15 пъти се получава 1 път и всичко се затлачва и ... рестарт
Аз засега нямам проблем със Скайпа, но все пак ползвам рядко видео разговорите...
sharkybg- доволен ли си от програмата, която намерих за различно звънене на контактите ти?
При мен работи на 6, дори се ъпдейтна веднъж...
;)
sharkybg- доволен ли си от програмата, която намерих за различно звънене на контактите ти?
При мен работи на 6, дори се ъпдейтна веднъж...
;)
Да,сложих я :)
При мен обаче се появи един ефект ..по-точно дефект :) ,дори я махнах и пак я сложих ...ъпдейт не си намери!
Сложих си мелодия на даден контакт и след като я зададох си звъннах от номера да видя дали звъни различно ... за звъненето си звъни различно ,но в ухото ми чувам 2 пъти свободно и на третия път телефона ми започва да звъни..... доста замисляне се получава ...реално който те търси му дава 2 пъти свободно а ти не разбираш че те търсят. Пробвах с контакт който няма зададена мелодия и пак се бави,след това дадох контакта който бях променил отново да звъни с дефаулт ринг тон , но забяването пак го имаше. Накрая пак я махнах и вече всичко е 6
В момента немога да се сетя каде четох ,но мисля че точно този момент коментираха в един форум.
Намерих го ...по-надолу пишат точно за същото
http://blog.barisione.org/2010-07/custom-ringtones-for-your-contacts/
както казваш ти ... наздраве (beer)
П.С Гледам че ''мозъците'' не казват нищо за моя проблем ... тоя който е дал някаква идея му пробвах писаното ,но ми пише че нямам права ... и ме е страх да не прецакам нещо
При мен обаче се появи един ефект ..по-точно дефект :) ,дори я махнах и пак я сложих ...ъпдейт не си намери!
Сложих си мелодия на даден контакт и след като я зададох си звъннах от номера да видя дали звъни различно ... за звъненето си звъни различно ,но в ухото ми чувам 2 пъти свободно и на третия път телефона ми започва да звъни..... доста замисляне се получава ...реално който те търси му дава 2 пъти свободно а ти не разбираш че те търсят. Пробвах с контакт който няма зададена мелодия и пак се бави,след това дадох контакта който бях променил отново да звъни с дефаулт ринг тон , но забяването пак го имаше. Накрая пак я махнах и вече всичко е 6
В момента немога да се сетя каде четох ,но мисля че точно този момент коментираха в един форум.
Намерих го ...по-надолу пишат точно за същото
http://blog.barisione.org/2010-07/custom-ringtones-for-your-contacts/
както казваш ти ... наздраве (beer)
П.С Гледам че ''мозъците'' не казват нищо за моя проблем ... тоя който е дал някаква идея му пробвах писаното ,но ми пише че нямам права ... и ме е страх да не прецакам нещо
Аз затова пак писах в темата ти- да я държа на 1 страница- дано някой знаещ да я види.
Можеш отвреме на врема да пишеш по 1 мнение- все някой онлайн отговаря.
;) (beer)
За програмата за рингтоновете- засега върви, ще проверя дали ми прави същото, както и при теб. Разбира се във финалната версия всичко ще е ок.
Можеш отвреме на врема да пишеш по 1 мнение- все някой онлайн отговаря.
;) (beer)
За програмата за рингтоновете- засега върви, ще проверя дали ми прави същото, както и при теб. Разбира се във финалната версия всичко ще е ок.
kolega,pri men se sluchva neshto drugo.kogato zvunq na kontakt ot skype kum skype(kato vtoriq e na pc),ne se poqvqva na pc to kamera,za da mi otgovori s video taka che nemoga da ruzbera dali raboti. inache nabiram na video no nishto-prosto govorim bez video.na razgovor procesora ne se zaduhva trqbva da go probvam na video no uvi.
vtoro:imam problem s google talk.kogato zvunq na google talk na pc e ok,no kogato nabiram google kontakt koito v momente e na telefon mi dava samo chat vubshte ne ni pokazva funkciq call.ima neshto po koeto gi razgranichava -google na pc i google na tel.
imam li li ste podobni problemi?(beer)
vtoro:imam problem s google talk.kogato zvunq na google talk na pc e ok,no kogato nabiram google kontakt koito v momente e na telefon mi dava samo chat vubshte ne ni pokazva funkciq call.ima neshto po koeto gi razgranichava -google na pc i google na tel.
imam li li ste podobni problemi?(beer)
В крайна сметка досадните логове бяха преборени с помощ от маемо форума :)
Сега тествам да видя дали проблема се фиксира като цяло или пак ще започнат да се трупат и да се налага да ги изтривам от време на време :)
Оказа че логовете за смс-и и ибаждания стоят в :
[B]/home/user/.config/hildon-desktop/notifications.db[/B]
Стъпка 1 : направих бекъп на този файл ,ако нещо се омаже да ресторна
[B]cp .config/hildon-desktop/notifications.db .config/hildon-desktop/notifications.db_backup[/B]
Стъпка 2 : изтрих въпросния файл
[B]rm .config/hildon-desktop/notifications.db[/B]
След рестарт логовете не се зареждаха и телефона зарежда за секунди ... много се радвам :)
Благодаря на Jorjino за подкрепата в разбиването на логовете и разбира се на момчетата от маемо.org
Наздраве (beer)(beer)(beer)(beer)
Сега тествам да видя дали проблема се фиксира като цяло или пак ще започнат да се трупат и да се налага да ги изтривам от време на време :)
Оказа че логовете за смс-и и ибаждания стоят в :
[B]/home/user/.config/hildon-desktop/notifications.db[/B]
Стъпка 1 : направих бекъп на този файл ,ако нещо се омаже да ресторна
[B]cp .config/hildon-desktop/notifications.db .config/hildon-desktop/notifications.db_backup[/B]
Стъпка 2 : изтрих въпросния файл
[B]rm .config/hildon-desktop/notifications.db[/B]
След рестарт логовете не се зареждаха и телефона зарежда за секунди ... много се радвам :)
Благодаря на Jorjino за подкрепата в разбиването на логовете и разбира се на момчетата от маемо.org
Наздраве (beer)(beer)(beer)(beer)
(yes)(beer)
Радвам се, че си успял.
Това й е хубавото на Линукс Фондацията и маемо форума- можеш да разчиташ на тях.
Дано скоро имаме още добри новини.
(yes)
Радвам се, че си успял.
Това й е хубавото на Линукс Фондацията и маемо форума- можеш да разчиташ на тях.
Дано скоро имаме още добри новини.
(yes)