N95 8GB

Aslan
Регистриран: 20 сеп 2006, 14:04

Re: Nokia N95 8GB

Мнение от Aslan » 11 ное 2007, 09:26

Ха, че то точно Нокия няма никакъв проблем с кирилицата - от години си поддържат кирилица. Имаш и българско меню, за да няма никакви проблеми с ползването на телефона за хора, които не са на "ти" с английския. СЕ Р 990 има меню на руски - и като го сложиш да е на руски, виртуалната клавиатура ти е на кирилица, с руската подредба на буквите. За Айфон също вече има кирилизатор.
Точно с кирливия мобилен уиндоус ще имаш такива проблеми - нито българско меню, нито поддържане на кирилица има вградено, отделно е пълен с бъгове и лепи вируси за отрицателно време!

MaxMaraa
Регистриран: 04 ное 2006, 15:12

Мнение от MaxMaraa » 11 ное 2007, 13:27

Dobre de , imam opredeeni nujdi, koito sa zaduljitelni za mob. mi telefon, kakvo losho ima che pitam, polzvam HTC veche 4 ta godina, imam klaviatura na bulgarski i latinski, da vqrno dopulnitelno kachena , no e super udobno, super e che ako iskam moga da si tursq v google na bulgarski, sushto na WM e unikalno che mojesh da si kopirash razni neshta ot neta, susu stilusa e tolkova udobno vsichko. Predi 3 meseca si kupih Nokia E90, ami poznai, Bulgarski na nai, kopirane ot neta drug put i kakvo da pravq, da super ekran, ama kato ne mi vurshi rabota, osven tova e golqm. Sega sum s noviq TYNT2, ami mnogo sum dovolna, nqma nqkakvi bugove, vsichko mu raboto super, i za el poshta i internet e super. Na men lichno mi se se vijda mnogo neudobno da pishesh na kirilica s pristi, po tiq butoni hvashtash mazoli i ochite ti stavat na X. Ta tezi neshta me pritesnqvat, moje da ne sum prava za tovaiskam savet ot nqkoi koito poznava mnogo dobre symbiana. Iskam 2 ri telefon, za tova chudq se nqkakuv nov HTC li da chakam ili da vzema Nokia N95 8 gb, komunikatora, oshte go imam, no mi e golqm , mislq che N95 8 gb e po dobur i udoben, abe vuobshte pishete mi i mi daite savet! Neshtat koito na mnogo polzvam sa meil i internet, iskam da kopiram ot neta, da tursq na bulgarski i tn..

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 11 ное 2007, 13:49

Доколкото знам има фонетична подредба за WM. Така че не е проблем да пишеш на кирилица.
Как е телефона? Аз искам да си взема същия, но се колебая между него и Тошиба G900. Моля те, напиши един по-дълъг пост с впечатления.

MaxMaraa

Мнение от MaxMaraa » 11 ное 2007, 14:16

Zdravei, za WM ima Resco keyboard, da vqrno che se kupuva, no za parite koito struva, imash vsqkakva klaviatura koqto iskash, ruska, bulgarska, vuobshte vsichko! Kogato se interesuvah za TYNT 2 i az se chudeh, no povqrvai mivuobshte ne se zamislqi G900 i TYNT 2 ne mogat da se sravnqvat, super dovolna sum ot TYNT, do sega ne e zabival, neznam kakvi bugove se imat predvid, no sum ot 4 fodini s HTC i ne sum imala nikakvi problemi ! Za men vajna e svobodata na deistvie, mnogo iskam da si vzema Nokia N95 8gb, no ne si predstavqm sushtata svoboda, za tova i pitam . Kak redaktirash dokumenti tam? Kak kopirash ot internet, kak polzvash tursachka na bulgarski, molq vi vseki koito e zapoznat da mi pishe. Za TYNT 2 kakvo poveche da ti kaja, telefon za rabota, kamerata e ok, no e bez svetkavica, suvsem ne pravi loshi snimki, no na tumno :( inache interface e unikalen, vsichko e napraveno stilno i krasivo, mnogo udobno za rabota s mnogo ekstri i podobreniq ot predishni modeli, mnogo nedostatuci v WM5 sa izchisteni, primerno v 5 cata v internet explorer kato dadesh back, napravo se izlizashe i gubish informaciq, tova v WM6 e opraveno, i oshte mnogo takiva drebolii, imaiki predvid che az rqdko snimam s telefonasi, sum mnogo dovolna ot TYNT, za filmi, klipove i fsqkakvi takiva e super. Lqtoto prejivqh koshmar, kogato si izpusnah predishnoto HTC v WC-to i stana ujas ! do kato go opravqt bqh s Nokia E90 i E65, ami izkrivih si prustite, samo e65 imashe kirilica i napavo takuv koshmar prejivqh, samo ot nego pisheh, nakraq pochti se vdlubnaha butonite, na tova malko ekranche, koshmar. A hubaviq E90 s vsichkite ekstri, za kakvo da go polzvam, kato elementarnite neshta , koito sa mi nujni sa nevazmojni tam. I taka, no i na men mi se iska multimedien phone i za tova pitam, po zapoznati s novata N95 8gb, moga li da tursq na bulgarski, ima li virtualna klaviatura na bulgarski, moga li da kopiram ot neta failove i tn. Ili za rabota po dobre tel s WM

deezel

Мнение от deezel » 11 ное 2007, 14:42

Мерси, аз също съм за TyTN II, но ме притеснява, че няма USB host, дисплеят е само 240х320. Тошибата е 800х480. Но пък камерата на HTC-то е по-добра, а TouchFLO интерфейсът е страхотен. Усеща ли се, че е само 65 К цвята дисплеят? Очаквам да ме убедите да си взема един от двата телефона. :)

MaxMaraa

Мнение от MaxMaraa » 11 ное 2007, 14:48

Samo mi kaji razglejdal li si i dvata telefona?

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Мнение от apolon25 » 11 ное 2007, 14:50

Привет на хората от тази най интересна и актуална тема за мен ,но бих се радвал ако споделите впечетленията си от Nokia N958GB
доколкото знам Дарин/deezel/ го е разгледал бих се радвал да сподели повече впечетления за телефона ако може и сравнения с N95 или друг телефон по негов избор примерно Е90.
До maxmara за мен Е90 ми е фаворит за сега при телефоните като изключим N958gb все още не съм го разгледал,единствено на Е90 което му куца е камерата ако беше като на N95 със сигурност това щеше да е телефона с главно Т.
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 11 ное 2007, 14:52

http://www.allaboutsymbian.com/news/item/6220_10_Reasons_why_the_Nokia_N95_c.php

:)

deezel

Мнение от deezel » 11 ное 2007, 15:05

Много е забавно това, но е самата истина. И въпреки това, ако сега ме питахте, кой телефон бих избрал, без да се замисля, е отговоря-"N95 8GB!" (ако се пита N95 или N95 8GB) .
Иначе, вече го разгледах. Имам странното чувство, че държа N95. Почти никакви разлики, ако изключим, че в черно ми харесва повече. Е90 не му е конкурент според мен, те са насочени към различни пазарни ниши. HTC TyTN II е моят фаворит засега.

MaxMaraa

Мнение от MaxMaraa » 11 ное 2007, 15:42

Apolone, molq te obqsni mi zashto E90 ti e favorit? Nikoi osven men li ne iska da kopira neshta ot neta za da go polzva sled tova na tursachka primerno, nikoi li ne iska d atursi na kirilica, ne e li po udobno spored vas pisaneto na virtualna klaviatura , kakto e pri pocketite, vmesto da ti okapva prusta i da ti se vujdat na X ochite. Ili prosto az burkam i ne znam kak da se ulesnqvam kogato polzvam Symbian. Komunikatora mi sedi v shkafa, shte go mahna, za elementarni neshta ne mi vurshi rabota, vsichko e nqkak kato animaciq v symbian telefonite. Do kato pri Pocketite, vse edno si polzvash komputara. Ako me pitate, moq favorit e HTC P6500 chakat go vseki moment v Bulgariq, mislq che ima vsichko koeto vitrqbva, che i gotina kamera, designa e unikalen, vuobhte !

Отговори