N95 8GB

Loth
Регистриран: 13 мар 2007, 18:13

Re: Nokia N95 8GB

Мнение от Loth » 13 ное 2007, 21:21

Днес си взех телефона директно от Vodafone на договор разбира се. През следващите няколко дни ще го тествам. Единственото което ще ми липсва е QWERTY. Разбира се си изпросих и инструкции за разкодирване на телефона ;)). Чудех се доста измежду N95 8Gb и HTC Tytn II , накрая избрах Нокиата, но заради това че ми излезе доста по изгодно. В противен случай не бих се двуомил ,а бих взел HTC-а.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 13 ное 2007, 21:26

аз общо взето съм на косъм да си поръчам от expansys една сгъваема bluetooth клавиатура. поне ще мога да я ползвам с телефона, таблета и компютъра...

Loth

Мнение от Loth » 13 ное 2007, 21:33

Не е лоша идея да стои в жабката на колата примерно или в раницата ако си студент или дамската чанта на жена ми ;)))

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 13 ное 2007, 23:12

Такаааа
воите първи впечатления за телефона. Около 3 часа си играх с един екземпляр.......е нема такова нещо. Кой и от къде пусна инфото, че слайда е подобрен?!? Пълни глупости. Просто челния панел е с друга конструкция заради по-големия дисплей - никаква промяна в механизма. Страшно неприятен луфт при затворено положение от долу - в ляво. При "зелената" слушалка. Също тока и неприятен луфт при отворено положение - наляво и надясно. Не бих казал, че има промяна и това дразни страшно много. Другото което страшно ме издразни и ми дава отговор за ниската стартова цена на този телефон / та н95 стартира на по-висока цена/ е че е............MADE BY NOKIA!!!!!!!! и кръгло малко стикерче SINGAPUR!!!!! За първи път виждам флагман на НОКИА да не е MADE IN FINLAND!!! Цената на този толефон беше 1.50 лв. Умишлено не я казвам за да не влияе на хорското мнение но от това което видях очаквам телефона да 2-3 седмици да се срине на 1100 - 1150 лева.
Иначе, страхотен дисплей, много добра производителност /натегнах го с един офис пакет и просто се справи блестящо/ но........пластмаса като на 1100:-(((((
Мое мнение с което не искам да ангажирам никого но мисля че съм длъжен да го споделя. А парите ми бяха в джоба за този телефон:-(((......ако не срещна по-добра констркуция произведена във финландия то аз ще чакам н82....или ще се мине на НТС....хиляда и кусур лева за черна келава пластмаса не ми се дават

Леонард
Регистриран: 01 юни 2004, 15:55

Мнение от Леонард » 13 ное 2007, 23:24

Как така за първи път виждаш флагмански телефон на Нокиа Made by Nokia?Нали и оригиналният N95 беше така-имаше и Made in Finland и Made by Nokia версия.Още нещо-не гледай цената,на която тръгват телефоните тук.Официалната цената от Нокиа за N95 беше 550 евро,а за N95 8GB-560 евро.Не си прави прибързано заключение преди да си видял няколко бройки и от двете версии и в няколко различни магазина.И все пак,къде успя да го пробваш?

Loth

Мнение от Loth » 13 ное 2007, 23:58

Никакъв проблем няма при мен със слайда, пише си Made In Finland ,че е пластмаса пластмаса е ,но за цената в БГ не мога да коментирам.

omax

Мнение от omax » 14 ное 2007, 08:47

Да не би да съм ползвал "неоригинал" та ми даваш тези линкове!!! Казвам ти че си е нокиа но произвидине във сингапур. Дайте официялно инфо, че нокиа са подобрили механизма си към по-добро. Или са просто наши и ваши предположения?! За мен промяна в механизма няма - има в панела поради простата причина, че е увеличен физически дисплея. Не помня да съм виждал MADE BY NOKIA телефон от такъв висок клас. Просто гледам реално на нещата и не се самозалъгвам само защото е НОКИА и е н95 8гб. Нека си го кажем откровенно /фен съм на НОКИА/- недупостимо е телефон от този клас да е с такава евтинка пластмасичка но.....отивам в ПЛЕСИО и си поиграх с няколко HTC-та. Конструкцията ти конструкция, пластмасата ти пластмаса. Здрави корпуси и сглопки.......Чувстваш, че даваш пари за нещо стабилно и функционално....Сериозно се замислям да ви кажа честно. Макар да си обичам НОКИА искам да видите това.....http://www.tehnozona.bg/?mod=news&article=1123

Aslan
Регистриран: 20 сеп 2006, 14:04

Мнение от Aslan » 14 ное 2007, 09:43

И какво като е произведена в Сингапур? Нокия ли е? Нокия е! Няма никакво значение къде е сглобяван апарата, щом е оригинална "Нокия", е не китайско менте от рода на "Ноокиа" или нещо от сорта :-)
Н95 си е страхотна машинка, това за проблемите със слайд механизма са пълни глупости, на които може да се върже само човек, който не е държал в ръката си това бужу, а само го е гледал на картинки по интернет!

omax

Мнение от omax » 14 ное 2007, 11:23

Не съм го държал в ръцете си ли?!! Брато, колко 95 отворих за да им оправям слайда, колко новигационнен софтуер инсталирах на тез 95 ти толкова хляб сигурно не си изял:-)
Знам какво е разочарованието когато чакаш нещо толкова дълго и накрая то не оправдае очакваниятат ти. Всеки иска до оправдае избора си за който са дадени окло 1000 лева ама......и аз го ползвах около 2 месеца и го разкарах моя н95 за да купия 8гб версия но ще го направя едва когато попадна на качествено изпълнена сглобка. А дали е в Сингапур или във Финландия сглобен, повярвй ми има разлика.....замисли се ако в БГ имаше завод на НОКИА дали щеше да купиш БГ НОКИА или ще търсиш Финландска. Но в крайна сметка всеки има право на мнение и аз си го изказах. Мислех, че ще е хубаво да се чуе и малко по-критично мнение, а не само хвалебствия от рода на "това е най-добрия телефон". Ок, спирам със що годе обективните си мнения на човек който от това си вади хляба /софтуер/. Излиза като оная поговорка за умрелите "За нокиа или добро или нищо"......аман от коне с капаци.

omax

Мнение от omax » 14 ное 2007, 11:48

Хвърлете едно задълбочено око на това
http://www.youtube.com/watch?v=zyk0TR6pUPA

ири пък на това

http://www.nseries.com/index.html#l=products,n82

и преценете сами дали н95 е по-добрия телефон

Отговори