N95
Re: Nokia N95
12 март е датата на излизането на телефона навсякаде.
"absolutno ne e taka, ako cenata prodaznata se okazxe po goljma ste ti se obadjat i ste te pitat dali ste go vzemesh na taja zena, ako li ne njma da te chardzat , kapishe"-Не ми викай капиш,има достатъчно много хора,които са си поръчвали телефони в Европа и това се е превърнало в практика.Друг е въпроса,че тук не е така.
Какво да кажа?Прав си,че A-GPS е свързан с операторите,но N95 използва стандартен GPS.В България ще може да се използва "планиране на пътя',което означава,че ще изчислява и ще показва пътя между две дестинации.Няма да може да се използва обаче "гласово насочване",което ще рече,че ако например си в колата и си сложил телефона в поставка пред теб няма да е възможно телефонът гласово да те насочва къде да завиеш или не.
Общо взето генералният ми въпрос е дали, ако ми свият телефончето за 1000лв. (което май вече ми е навик), тоя GPS-чип ще ми помогне ли по някакъв начин да си го намеря.
И още нещо: бях чел в някое от мъжките списания, че 3G-то на N95 било всъщност 3.5 и не можело да се използва в България, т.к. тук операторите не го поддържат. Има ли нещо такова?
И още нещо: бях чел в някое от мъжките списания, че 3G-то на N95 било всъщност 3.5 и не можело да се използва в България, т.к. тук операторите не го поддържат. Има ли нещо такова?
-
- Регистриран: 17 яну 2006, 22:12
ako ti svijt telefona njma kak da go namerish, edinstvenoto podobno koeto se predlaga v usa e operatora moze da go blokira i da ustanovi mestonahozdenieto mu cher Agps, a 3.5 vsastnost e HSDPA koeto mtel go podarza, s edna duma tuka pokota na danni v sec e po goljm ot 3G njkolko pari, tova e
GPS nqma da moje da se izpolzwa vav BG?
nqkoi ako znae da pi6e!
nqkoi ako znae da pi6e!
-
- Регистриран: 10 окт 2004, 11:17
Написал бях цената, но модераторите незнайно защо ми изтриха мнението - sportista много точноя определи 2000 лв. ХА дано не ми я изтрият пак и дано падне цената на 500 кинта хехе
-
- Регистриран: 10 окт 2004, 11:17
Написал бях цената, но модераторите незнайно защо ми изтриха мнението - sportista много точноя определи 2000 лв. ХА дано не ми я изтрият пак и дано падне цената на 500 кинта хехе
Здравейте! Бих искал да отговоря на въпросите свързани с GPS при джобните компютри.
GPS при джобните компютри е базиран на чип, който улавя сигналите от система спътници около земята. Системата е създадена за военни цели от САЩ, но се използва и за цивилни нужди. Ползването е безплатно. Включва се GPS-а на джобния компютър и се изчаква 25- 35 секунди за да прихване 4 – 5 спътника. Трябва да има инсталиран софтуер с карти. Плащането се налага когато GPS-a e монтиран на камион или кола и е свързан с GSM предавател за да предава точното местонахождение в контролен център. Тогава се плаща за преноса на данни на някакъв GSM оператор - използва се за проследяване на товари и срещу кражби.
GPS може да се свърже и с Nokia N73 през блутута, но трябва да се купи отделен GPS. Има за около 200 лева, малко по-голям е от кибритена кутия. Най евтиния вариант за устройство с GPS и GSM едновременно е: HTC P3300 - http://www.mtel.bg/info/gsm_adv/phone_det.php?gsm_id=798
Ако Nokia N95 стане 1200 лева до август бих взел нея само заради по добрата камера.
Мисля да изчакам до лятото, макар че много ме изкушава HTC P3300 заради цената и
Windows Mobile 5.
Тук може да прочетете доста за джобните компютри:
http://forum.pocketbulgaria.com/
GPS при джобните компютри е базиран на чип, който улавя сигналите от система спътници около земята. Системата е създадена за военни цели от САЩ, но се използва и за цивилни нужди. Ползването е безплатно. Включва се GPS-а на джобния компютър и се изчаква 25- 35 секунди за да прихване 4 – 5 спътника. Трябва да има инсталиран софтуер с карти. Плащането се налага когато GPS-a e монтиран на камион или кола и е свързан с GSM предавател за да предава точното местонахождение в контролен център. Тогава се плаща за преноса на данни на някакъв GSM оператор - използва се за проследяване на товари и срещу кражби.
GPS може да се свърже и с Nokia N73 през блутута, но трябва да се купи отделен GPS. Има за около 200 лева, малко по-голям е от кибритена кутия. Най евтиния вариант за устройство с GPS и GSM едновременно е: HTC P3300 - http://www.mtel.bg/info/gsm_adv/phone_det.php?gsm_id=798
Ако Nokia N95 стане 1200 лева до август бих взел нея само заради по добрата камера.
Мисля да изчакам до лятото, макар че много ме изкушава HTC P3300 заради цената и
Windows Mobile 5.
Тук може да прочетете доста за джобните компютри:
http://forum.pocketbulgaria.com/
-
- Регистриран: 17 яну 2006, 22:12
HTC - to e starhotno naistina e taka , loshoto pri Wm 5 e che podarza 65K cviata njkoi pishat 256K no realno podarza samo 65K, tova e slaboto mjsto na vsi4ki pocket pcta, no WM 6 moze da podarza visoka rezolucia , taka che po dobre da se izchaka godina dokato se nalozi WM 6 masovo togava i ekranite ste sa s krasivi cvetove