N97
Re: Nokia N97
Системните папки можеш да "виждаш" с някой по-добър от вграденият файл менажер. Например X-plore, който ти препоръчвам.
-
- Регистриран: 22 фев 2007, 15:56
След цял следобед борба:
Инсталирах X-plore както каза, виждам SYS, но не мога да вляза вътре, защото трябвало да е хакнат телефона :(
След това намерих една версия на Питон с модули вътре - PythonForsModulPack-E.v1.0.5.sis
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=13120&highlight=python
Ако има стари версии на Питон трябва да бъдат изтрити.
След това инсталирах G-Forcе -не успях да се справя с NulDel заради папката SYS, но и тази програма не е лоша и върши същата работа.
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=16221&highlight=G-Force
Трябва да се подпише. Това е вариант за нехакнат телефон. Може да има и други, но за сега мисля така да остана.
Инсталирах X-plore както каза, виждам SYS, но не мога да вляза вътре, защото трябвало да е хакнат телефона :(
След това намерих една версия на Питон с модули вътре - PythonForsModulPack-E.v1.0.5.sis
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=13120&highlight=python
Ако има стари версии на Питон трябва да бъдат изтрити.
След това инсталирах G-Forcе -не успях да се справя с NulDel заради папката SYS, но и тази програма не е лоша и върши същата работа.
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=16221&highlight=G-Force
Трябва да се подпише. Това е вариант за нехакнат телефон. Може да има и други, но за сега мисля така да остана.
Интересува ме следното и питам в тази тема, защото е по-посещавана от тази за N97 mini (какъвто ползвам).
Изключително много ме дразни това, че нямам български език за писане. Възможно ли е да се инсталира такъв или пък например виртуална клавиатура, каквато имат 5530/5800 и където кирилицата не е проблем..:?
Изключително много ме дразни това, че нямам български език за писане. Възможно ли е да се инсталира такъв или пък например виртуална клавиатура, каквато имат 5530/5800 и където кирилицата не е проблем..:?
Знае ли някой защо този телефон в половината оферти е изчерпан като наличност, и то от месеци? Никой ли не го внася, доста ми е странно. Навсякъде ми казват различни неща - че от нокиа не могат да смогнат да го произведат, защото е много продаван и тн. но така е от преди нова година. Казаха ми, че даже и в склада на нокиа бг го нямало. Да не говорим, че бял почти не се намира или ми казват цена със 100 лв отгоре от черният цвят.
Ще се радвам ако някой има инфо да сподели. :)
Ще се радвам ако някой има инфо да сподели. :)
Интересно !! Или наистина не могат да смогнат с производството, заради голямо търсене, поради падналата цена..или просто вече от Нокиа са го спрели от производство, тъй като се говори за N98, който щял да излезе около Коледа тази година !! Аз го чакам като топъл хляб...:) !!
Re: Nokia N97-sype
Инсталирах си Skype на n97 но единствените варианти за връзка са Internet и WAP. Не ми дава WiFi изобщо. Същия Skype сложих и на е71 и там всичко си е О.К. Дава ми избирам как да се вържа - има си WiFi и ми помни даже последните точки към които съм се връзвал. При N97 ми дава единствено да избирам между Internet и WAP. Като му дам Internet и ме връзва направо през GPRS. Как да го оправя това не може едно и също нещо на 2 телефона да работи по различен начин?
в settings-connectivity-destinations-internet трябва да промениш приоритетите на точките за достъп и да сложиш wi-fi на първо място
Ми нямам WiFi, имам само няколко WiFi мрежи които съм ползвал (и са на първите места в приоритетите) и на последно място е Internet. Естествено като опитам да вляза в скайпа пак ми дава Интернет и WAP. Писна ми да го махам и слагам този скайп. Започвам да се чудя дали изобщо има скайп през ВиФи за тъпата n97. Баси гадния телефон ще го тресна в земята скоро-скоро. :S
internet е събирателното понятие в което влиза мобилен и wi-fi достъп до интернет. предпочитанията се управляват от destinations и ако наблизо няма безжична мрежа, която е добавена като точка за достъп и в destinations има по-висок приоритет от мобилната мрежа, то логично ще избере за връзка мобилната.
На моята 5800 Skype-си работи идеално през WiFi-то !!! Провери в настройките най-напред дали аджеба WiFi-то ти е включено..и през колко време сканира за нови мрежи !! Другия момент е..който и Chilko ти казва е да провериш пак приоритетните точки за връзки !! След като не ти е намерил WLan-мрежа..може би пак приоритетна ти е станала тази от оператора(поне при мен се получава така) ! Аз лично съм изтрил Mtel GPRS като точка за свързване, защото и аз имах такива главоболия !