N97

osama11
Регистриран: 18 май 2007, 15:01

Re: Nokia N97

Мнение от osama11 » 10 дек 2008, 02:37

И съм съгласен с тебе и не съм.
Ще ти задам един въпрос: Ти какво очакваш да има в един телефон, пък бил той и флагман?

Дето се бъзикаме по-долу, тостер да има и да мие чинии ли? :))

Сериозно, кво да му сложат, май си има всичко.. и то по много... или аз изпускам нещо?

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 10 дек 2008, 11:03

Аз очаквам нокиа като световен лидер , да "води хорото" и да диктува тенденциите при мобилните телефони.
Какво да има новия флагман ? Като начало силен хардуер , вече има няколко чипа на пазара предлагащи сериозна процесорна мощ , графично ускорение , видео енкодинг/декодинг , поддръжка да голям камера модул... при сравнително ниско енергийно потребление.
С други думи може да предлага 8 до 12МP камера , HD 720p видео , сериозна игрова платформа ...
Друго , може да вкарат някоя от новите си технологии , като Haptikos - тъч дисплей предоставящ усещане за работа с физически копчета , технологията за управление чрез жестове във въздуха ... или която и друга от патентованите технологии на нокиа .
Могат да пипнат малко и интерфейса , примерно с някои по-красиви визуализации. Нещо стил шеловете за WM като Touch Flo . До кога ще гледаме този стар интерфейс от едно време?

Такива работи . Не отива на световния лидер , да ползва най-слабите процесори , да няма 8MP камера след като всички други имат , да не покаже някоя нова технология ... говорейки за телефон излизащ 2009г.
Не е ли нормално да се очаква повече от най-големите ?

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 10 дек 2008, 11:14

Много правилно казано..
Нокиа пускат този модел защото знаят, че изостават и нямат модел от висок клас с тъч..
Какво правят? Взимат Tube (модел, който по всичко личи ще бъде бестселър), слагат му малко повече памет и qwerty и го позиционират във високият клас, за да замажат положението..

Съдбата на N97 няма да е по-различна от тази на N91/N93 (тотален неуспех за компанията, но пък покрай тях понатрупаха опит с камерафоните и музикалната си линия, да се надяваме N97 да индикира именно това: че усилено се работи по серия устройства с тъч..).

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 10 дек 2008, 11:46

Toва че очаваме повече не значи , че телефона е лош . В крайна сметка го анонсираха , като интернет устройство за връзка със социалните мрежи , съдържащо всичко необходимо в себе си .
Може истинския флагман тепърва да чака своя анонс , примерно нещо като уж случайно изтеклата брошурка:
http://www.symbian-freak.com/images/news/08/12/nextnokiatouch_l.jpg

osama11

Мнение от osama11 » 10 дек 2008, 13:22

Разбирам позицията ти.
Все пак нещата, които си споменал ги има в N97 само че по друг начин:
вместо 8-12 МP камера има 5
вместо плейване на видео HD има на обикновенно
тоест има функциите но не във вида в който ти и други очаквате да са
единствено тази технология за тъч екрани я няма изцяло

с две думи излиза така, че искаш в един телефон да ти се сбъднат мечтите и да изкара всичко което ти трябва и това като не стане в N97 значи телефона е лош :) , е писал си че май не е точно така в следващия си коментар

Струва ми се че прекалено много летим в облаците, но не ангажирам никой с това си мнение.

В крайна сметка странно нещо е човека, ето вземете за пример iPhone, доста орязан като функции телефон, но с перфектен тъч и интерфейс... който те кара да забравиш всичко останало (поне при някои хора)
То затова и няма една марка, един модел телефон, няма перфектни неща... ай голямо философстване му дръпнах :)))))

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 10 дек 2008, 13:47

Не търся всичко изброено , а отговарям на въпроса ти , какво друго могат да сложат.

Както съм писал няколко поста назад , не ми харесва , че бъдещия флагман ще ползва процесор , какъвто ползват и телефоните за по 200-300лв. . Особено когато всички други производители слагат по-добри.
Не съм доволен от това , че бъдещия телефон на нокиа не предлага нищо повече от това което можеш да си купиш и в момента.

asenna5

Мнение от asenna5 » 10 дек 2008, 13:49

Напротив, не летим..
N9* затова е N9* - за да е лидер..
Не може най-иновативните продукти на компанията за тази година да са Tube и 6260 slide, а лидера (уж) да крета с хардуер на три години..
Аз лично очаквах след Dual Core процесора в N95 да сложат Core 2 Duo в N97, с по-висока тактова честота и поне 256МБ оперативна памет и надграждане на интерфейса (към мултимедийното меню например да добавят и уиджети, което е много удобно при тъч)..
Именно хардуера би отличил N97 от масата S60 (които вече с лопата да ги ринеш)..

Според мен фините ще използват N97 за да могат да придобият повече опит (защото е пределно ясно, че този модел не е нищо особено) при представянето на истинският флагман на MWC..
Също както навремето N91 беше тотален провал, но благодарение на идеите и опита, които почерпиха от него създадоха XpressMusic серията..
И други примери могат да се дадат..

osama11

Мнение от osama11 » 10 дек 2008, 13:53

И вий сте прави и аз съм прав ;) мисля сме на едно мнение.
Гледаме едно и също нещо от различен ъгъл.
Неоспорим факт е, че станаха прекалено много "еднаквите" S60 телефони... и аз го забелязвам ;)

Малко в страни, ама не схванах каква разлика виждаш в Dual Core и Core 2 Duo.. обясни ако обичаш.

asenna5

Мнение от asenna5 » 10 дек 2008, 14:25

Dual Core (какъвто е в N95, при който честотата мисля беше 235 мегахерца) е със виртуално второ ядро, което започва да работи, когато първото достигне определена степен на натоварване..
Core 2 Duo е с две ядра, които работят паралелно едно с друго и е по-бърз и производителен.
От повече от половин година вече се говори, че бъдещият флагман на фините ще има точно такъв процесор (дори да е на същата честота от 369 мегахерца) и ще работи с най-новият симбиян. N97 e просто пълнеж в N9* серията, а истинският флагман чакаме след два-три месеца..

Жалко, че толкова се бавят, на този етап TouchPRO и X1 са много по-добри предложения от N97..

osama11

Мнение от osama11 » 10 дек 2008, 14:42

Ясно, разбрах те, благодаря ти за бързия отговор.
Очевидно не се гони аналогия с всеизвестните ни процесори на Intel, при които Dual Core си е с 2 реални процесорни ядра. :)

Ето и нещо, което липсва в N97, пък и в другите телефони... процесор с х86 архитектура... нямаше ли да е супер а? ;))

Отговори