N97
Re: Nokia N97
offtopic: мерсаж:) смеха преди всичко !
таааа .... дисплеят няма нищо общо с този на Apple. Резистивен е(отчита натиск вместо просто допир), за разика от този на ябълката, пък и варианта на нокиа няма мултитъч. Нокиа чак сега се сетиха да изкарат нещо сензорно от по висок клас( УЖ ), камоли да догонят(макар и малко поне) епъл.
таааа .... дисплеят няма нищо общо с този на Apple. Резистивен е(отчита натиск вместо просто допир), за разика от този на ябълката, пък и варианта на нокиа няма мултитъч. Нокиа чак сега се сетиха да изкарат нещо сензорно от по висок клас( УЖ ), камоли да догонят(макар и малко поне) епъл.
Процесора за съжаление си е стария Freescale ползан при 5800 , 6120 ... и много други , като единствената надежда е леко да са му вдигнали честотата .
-
- Регистриран: 25 дек 2007, 20:05
Първо, здравей колега :)
Ясно, значи OMAP 3 e ставен за наследника на Н95 8ГБ може би, а може и да няма "глад" за подобен hardware от страна на устройствата, което мене много ме съмнява имайки предвид XPERIA и някои нови Самсунги - Нокиа почва да изостава като че ли в това отношение, при положение, че водеше с Н82 и Н95 8ГБ, които си остават като че ли най-добрите им модели по отношение на performance.
Ясно, значи OMAP 3 e ставен за наследника на Н95 8ГБ може би, а може и да няма "глад" за подобен hardware от страна на устройствата, което мене много ме съмнява имайки предвид XPERIA и някои нови Самсунги - Нокиа почва да изостава като че ли в това отношение, при положение, че водеше с Н82 и Н95 8ГБ, които си остават като че ли най-добрите им модели по отношение на performance.
Тъчскрин телефон от N серията е заплануван да ползва OMAP 3430 , но не е ясно по кое време на 2009 ще се появи .
Иначе сега трябва да покажат новия си таблет с този чип.
Иначе сега трябва да покажат новия си таблет с този чип.
Да спомена само,че отдавна се пише,че Nokia никога не са използвали Freescale в телефоните си и след като видях информацията в този сайт може да се каже,че процесорът в 5800 е ARM 11 тип RAPIDO YII3E PA NO,чипа е разработен от Atmel и произведен от Samsung за Nokia.Най-вероятно във всичките телефони,които имат 369MHz процесор ползват този.
http://mobile.mail.ru/articles/phones/Nokia_5800_Xpress_Music_in.html
@omax Omnia далеч не е първият телефон на Самсунг с WM.Te ги правят още от времето на Pocket PC Phone Edition 2003.
http://mobile.mail.ru/articles/phones/Nokia_5800_Xpress_Music_in.html
@omax Omnia далеч не е първият телефон на Самсунг с WM.Te ги правят още от времето на Pocket PC Phone Edition 2003.
Много странна информация . Какво знaчи тоя тип RAPIDO YII3E ?(чичко гугъл нищо не намира)
Срещал ли си другaде някакво инфо за този процесор на Atmel/Samsung?
Срещал ли си другaде някакво инфо за този процесор на Atmel/Samsung?
За съжаление нямам никаква представа.Досега не бях и чувал за Atmel.Не знам от къде са се сдобили с тази информация при положение,че на чипа не пише производителя за разлика от този на флаш и DRAM паметта.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Не знаех, че Samsung произвеждат дори процесорите за Nokia. Какво друго произвеждат освен паметите, дисплеите, аудио чиповете и процесорите? То май излиза, че цял живот съм ползвал Samsung, но съм го купувал от различни дистрибутори под различни марки...
Процесорът е единственото нещо, което ме притеснява в N97. Ако е добър, устройството ще е невероятен хит.
Другото решаващо за мен е докъде ще е стигнал Symbian във версията му за тъч. Но като гледам как се продава 5800, вторият проблем май отпада.
Процесорът е единственото нещо, което ме притеснява в N97. Ако е добър, устройството ще е невероятен хит.
Другото решаващо за мен е докъде ще е стигнал Symbian във версията му за тъч. Но като гледам как се продава 5800, вторият проблем май отпада.
Много ми е странно , защо след като самсунг произвеждат толкова чарколяци , самите те ползват бая чужд хардуер? Примерно Omnia с процесор Marvel , INNOV8 с TI OMAP ... ?!
Иначе процесора на N97 определено няма да е нищо особено , какъвто и да е (все пак си мисля че е freescale) . Още повече ,че тази година на пазра ще се излязат много сериозни чипове.
А при положение ,че сериозно се разработва напърлно нова версия на симбиан , тази нищо чудно да не преживее много време .
Иначе процесора на N97 определено няма да е нищо особено , какъвто и да е (все пак си мисля че е freescale) . Още повече ,че тази година на пазра ще се излязат много сериозни чипове.
А при положение ,че сериозно се разработва напърлно нова версия на симбиан , тази нищо чудно да не преживее много време .