N97
Re: Nokia N97
Успокой се с тази Нокиа. Вече има по-добър модел. Дори и за тебе! ;)
Е кой пък ще е този телефон?
кога ще го видим на нашия пазар и колко ще струва,защото е перфектен.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Ами ако слуховете са верни и дебютира към края на март, до края на април трябва да го има и при нас. Ще е 1200-1400лв. А че е перфектен няма спор, но i8910 и Idou са доста по-перфектни...
Доста по-перфектни май е силно казано. Да наистина всеки от 3те телефона има по нещо уникално (макар, че при N97-та тези уникалности са по дребни/незабележими). При СЕ Idou може да се окаже недостатък Symbian-a, ako не е S60 (поне според мен, не ангажирам никой с мнението си). Като, че ли Omnia HD е най-комплексното устройство - средна резолюция на камерата (спрямо N97 и Idou), впечатляващ AMOLED дисплей, ако не се лъжа само на HTC HD е по-голям и то само с 0,1 inch-a. Аз лично нямам спомен да съм попадал на характеристиките на нокия-та - процесор, рам, графичен чип. Именно в това ми е надеждата. Дано сложат хубав хардуер този път. А Idou-to... ами СЕ трябва да внимават да не стане като с Xperia-та, да го пуснат кажи речи догодина по това време. Ако го видим до 3-4 месеца наистина ще стане голяма конкуренция, а от това може да спечелим само ние - клиентите. Като заключение мога да кажа че и 3те телефона са супер и просто незнам как ще избера само 1.
п.п. Има ли информация за приблизителна цена на Omnia HD
п.п. Има ли информация за приблизителна цена на Omnia HD
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
N97 има едно единствено миниатюрно предимство пред OmniaHD - хардуерната клавиатура. Но софтуерната такава на цели 3.7'' може да се окаже не по-малко удобна.
По всички други параграфи Samsung-a бие. По-голям дисплей, по-добра камера, единственото мобилно устройство способно на HD видеозапис, по-бърз процесор(както се чува на N97 ще е 400mhz срещу 600 за OmniaHD), капацитивен AMOLED дисплей, по-висококачествени материали на изработка, доста по-тънък, DivX/XviD сертификация, HD порт. Изглежда ще може да се зарежда през USB и дори ако може да се вярва на джиесемарена звукът му ще е 72канален, а не 64(ако това все още някой го интересува де, казвам го просто защото е интересен факт).
За мен това си е цяла класа разлика. Мноого по-добър дисплей, мнооого по-добра камера, по-качествена изработка, по-добър хардуер. Какво има да се чуди човек?
По всички други параграфи Samsung-a бие. По-голям дисплей, по-добра камера, единственото мобилно устройство способно на HD видеозапис, по-бърз процесор(както се чува на N97 ще е 400mhz срещу 600 за OmniaHD), капацитивен AMOLED дисплей, по-висококачествени материали на изработка, доста по-тънък, DivX/XviD сертификация, HD порт. Изглежда ще може да се зарежда през USB и дори ако може да се вярва на джиесемарена звукът му ще е 72канален, а не 64(ако това все още някой го интересува де, казвам го просто защото е интересен факт).
За мен това си е цяла класа разлика. Мноого по-добър дисплей, мнооого по-добра камера, по-качествена изработка, по-добър хардуер. Какво има да се чуди човек?
Съгласен съм със теб, но OmniaHD има дразнещ недостатък - акселерометъра не работи в главното меню. А относно процесора на N97 ще е голяма глупост от страна на Nokia да сложат 434Мhz, при условие че 5630 е 600Mhz, a N97 е с nHD=QHD резолюция, 32гб вградена, които си изискват хубаво процесорче. А относно дисплея Omnia-ta няма равен не заради 0,2inch-a в повече, а заради това, че е AMOLED capactive. Харесва ми тази функция която нокията ще има - да ти показва кой е на линия на Скайп. Относно камерата - да по добра е, но лично мен тва не ме бърка много, защото малко от снимките който правя с телефона ги качвам на компютъра, а на самия дисплей на телефоните едва ли ще се забелязва съществена разлика. Относно видеото - почти не правя клипчета, лично аз наблягам на музиката. Наистина кофти е обаче, че N97 няма вградена поддръжка на DivX и Xvid, или пък липсата на Face Detection, Smile Shot и Blink Shot. Но има доста време докато дойдат в България да се види на живо кой колко струва като функционалност, качество и изработка.
-
- Регистриран: 20 ное 2006, 21:24
Nokia N97
Mnogo qka e tazi Nokia Samo debna nqkakva dostupna cena..
Голямо дебнене че пада. Аз също я харесвам, ама Omnia HD нещо ме разколебава, ама пък тя има по-малко вградена памет, няма хардуерно qwerty и акселерометъра и не работи в главното меню. Но пък дисплея й е веднъж. Някой има ли инфо с какъв процесор ще е N97.