N97

nomoresunrise
Регистриран: 18 ное 2008, 21:47

Re: Nokia N97

Мнение от nomoresunrise » 23 мар 2009, 03:12

Стигнах до четвърта страница от коментарите и никой непише нищо съществено.
1. Клавиатурата е сложена не за да прави телефона по дебел, а заради факта, че материалните копчета са по-лесно използваеми. Не всички имат тънки и къси пръстчета като вас, разбирачите.
2. Относно магазините за приложения и това кой има и кой няма, моля малко да почетете по темата и чак тогава да изкарвате някакви негативни коментари.
3. Всички ли от тук имате някакво дизайнерско образование, че да коментирате кое е хубаво и кое не?
4. Нито Iphone,Omnia,Renoir и който и да е подобен телефон може да се мери с Н97. Да неговорим и че за първия, почти всичко е платено. Но да незабравяме че всички притежатели на Ифон са най-богатите пичове които не ги бърка да дават по 20тина лева на приложение.
5. Сони ериксон са най-големите дървета от всички. Моля боббиДигитал да ми каже с какво 12 мегапикселовия ериксон ще е по-добър от Н97? Освен с тъпата си камера, с друго неможе да мине нито един телефон от Н серията на Нокиа. Да неговорим че когато аз дам 1000 лева за телефон, не си купувам цифров фотоапарат - а подобие на джобен компютър. Ако искам фотоапарат, ще си взема, я някой олимпус, я някой никон. Ще е за същите пари, ще прави милион пъти по-хубави снимки от тия дървета на ериксон, че даже и ви-фи ще има!
6. Като не ви харесва телефона, защо продължавате да го коментирате, че даже и мераци за купуване показвате?
7. Бариерата наистина ще бъде цената. Но само в България! В чужбина телефона ще се продава на двойно по-малка цена. Да неговорим и колко е една заплата в чужбина, колко е и тук.

Силата на българина е в това, да плюе по всичко и по всеки. Това че изказвате вашето мнение е хубаво, но може да кажете само " на мен не ми харесва" и да спрете да бълвате простотии.

Започвам да се чудя защо като има толкова образовани и с дизайнерски усет хора в БГ пространството, Нокиа не ги взема на работа.

Хайде...и без лоши чувства.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 23 мар 2009, 11:32

Хубаво е, че сравняваш N97 с телефони отпреди цяла година и повече, защото на фона на новите предложения е доста... неадекватен. От около 100km ти личи, че нищо не разбираш от телефони и може би щеше да е хубаво да се вслушаш в думите на тези, които разбират малко повече от теб, вместо да ги обиждаш. Причината реакцията срещу N97 да е толкова бурна е тази, че всички влагахме много надежди в него да бъде един перфектен телефон, каквито Nokia имат от много време, но от още повече не са изкарвали. Накрая се оказа поредното разочарование тип N96 или 5800XM.
Цената никога не е била ''бариера'' за телефоните от висок клас. "Бариерата" е тази, че е пълно с много по-добри предложения.
1.OmniaHD
- OLED дисплей
- капацитивен touchscreen
- 0.2'' по-голям
- 7.2mbps HSDPA, HSUPA
- Камерата въобще няма да я коментирам. Класи над тази на N97, все пак това е първият телефон с HD видеозапис
- МНОГО по-добър хардуер. OMAP3 с вграден 3D HW accelerator с Open GL поддръжка, 600mhz процесор, но не клокнат като този на N97. Производителността на този чип е около 4 пъти по-висока...
- DivX/XviD сертификация
- по-добър battery life
ЕДИНСТВЕНИЯ недостатък е с 16GB по-малко вградена памет. Е и клавиатурата, ако държите на бизнес устройство, но софтуерната такава на 3.7'' капацитивен дисплей няма да е по-малко удобна.
2. SE Idou
- доста по-компактен
- HSDPA 7.2mbps, HSUPA
- DLNA
- Класи по-добра камера - първият телефон с 12mpx, а има и xenon + LED
- OMAP 3 с 3D HW accelerator с Open GL поддръжка
- software от SF
3. Touch Pro 2
- по-добра ОS
- по-висока резолюция с малко по-голям дисплей
- един от най-добрите интерфейси
- повече RAM
- 3D HW accelerator с Open GL поддръжка
- HSDPA 7.2mbps, HSUPA
Ама айде пак TP2 не е чак толкова по-добро предложение. Предимството му идва от OS + 3D accelerator
Е, при наличието на доооста добри алтернативи кой ще си купи Nokia N97? Всички го плюят понеже влагаха много надежди а той се оказа поредното разочарование от Nokia и най-закъснялото и неадекватно предложение.
Да не говорим, че с доста неща дори X1 го превъзхожда (както и Omnia, и HD, а iPhone и Renoir(?!??!) къде ги буташ не знам...).

nomoresunrise
Регистриран: 18 ное 2008, 21:47

Мнение от nomoresunrise » 23 мар 2009, 12:19

Здравей. Би ли ми казал като има по голям дисплей и 7,2 мбпс HSDPA за какво ще ги използваш? Аз камерите на телефоните от одавна не ги използвам...Много добре знам кое какво има и какво няма. Искам да те попитам тебе, как се възползваш от този 600 мегахерцов процесор??? Смея да твърдя че ХД качеството от телефона на СамЯнг ше бъде пълен шит. Нали ги разбираш толкова много телефоните и камерите...модула на всички е голям колкото стотинка. Не се изхвърляй с тия разделителни способности. Работата тук прилича малко като при мониторите, телевизорите и уредбите...
Ако незабелязваш ХТЦ не съм ги споменавал въобще.

jamesjames

Мнение от jamesjames » 23 мар 2009, 12:39

Ти говориш за това кой телефон е по-добър, нали? Аз за нищо няма да ги ползвам, но много хора по света ще го правят.
Вече видях HD клипчета от OmniaHD и определено са много по-добри от което и да е клипче правено с GSM. А софтуера на камерата все още е само бета версия. Така че не смей да твърдиш каквото и да е :)
Ползвам само камери на телефони. Одавна са достатъчно добри, че успешно да заменят непрофесионален фотоапарат в ръцете на някой, който не знае как да снима с него. Предостатъчно добри са за любителски снимки, а и винаги са подръка.
600mhz ще помогнат доста на телефона да работи по-бързо, да не лагва менюто, интерфейсът да е по-плавен, да възпроизвежда HD видео up to 8mpbs, да подкарва най-новите игрички, които излизат и т.н. и т.н.
Просто N97, също като N96 и 5800, е стъпка назад в развитието на този тип технологии. И ако нямаше хора като теб, които нищо не разбират от подобни технологии, но са луди фенове на Nokia, пълни с предразсъдъци относно Samsung(които определено имаха най-силното представяне през 2008, както и най-доброто на конгреса, с най-добрите анонси, а в момента са и лидер при високия клас телефони), LG и SE, от N97 нямаше да се продаде и една бройка.

Ruskia_bg
Регистриран: 05 яну 2009, 17:47

Мнение от Ruskia_bg » 23 мар 2009, 13:11

Здравей.
И аз харесвам нокиа! Но........ в момента съм с Х1, и искам да ми кажеш поне една причина да сменя сонито с Н97? А апарата излиза поне половин година (ако не и повече ) след Xperia-та!

ПС: въпроса ми е сериозен, и се надявам на сериозен отговор!

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 23 мар 2009, 13:13

..Че кой ще си даде сонито за този кютук бре!?
Я не се излагай!..- постът ти според мен беше абсолютно безсмислен, а както спомена и колегата: от самолет си личи, че не си много запознат..

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 23 мар 2009, 16:33

КОЕ Е СТЪПКА НАПРЕД?! МЪРЗЕЛА НА НОКИА ДА ИЗМИСЛЯТ НЕЩО НОВО?! ЕЙЙ ДА ТИ ИМАМ МИСЛЕНЕТО! КАКВО КАТО Е ПЪРВИЯТ ТЕЛЕФОН СЪС СЕНЗОРЕН ДИСПЛЕЙ НА НОКИ, ОТ ЕН-СЕРИЯТА?! ТОВА ГО ПРАВИ НЕВЕРОЯТЕН И УДОБЕН?! В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ! И АКО СИ КОПУВАШ ТЕЛЕФОН ЗАРАДИ ВЪНШНИЯТ ВИД, ТО ТОГАВА ИЗБОЩО НЕ ПИШИ ТУК ПОВЕЧЕ!!!

northanimal
Регистриран: 06 яну 2009, 19:28

Мнение от northanimal » 23 мар 2009, 18:10

Леле....щом го изкара по-добър и от Idou ясен си ми...

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 23 мар 2009, 19:26

@Jamesjames, с цялото ми уважение, не знам как издържаш в тази помия тук.
Да спориш с 12-годишни деца и възрастни, които са на тяхното умствено и техническо ниво, просто е загуба на време и късане на нерви. Според мен няма смисъл да се хабиш с толкова дълги (ако въобще с някакви) постове, отговаряйки на безсмислени и нелепи изказвания.
@Koko_12, още едно такова изказване, неподпллатено с аргументи и представящо Nokia фенщина, ще бъде наградено с бан. За обидата да не говорим.

jamesjames

Мнение от jamesjames » 23 мар 2009, 19:30

Е, аз по принцип съм си многословен.
А децата, за да се научат все някога, трябва все някога някой да им го каже, дори да го осъзнаят след 2-3 години :)
Важно е да се опитваме да просветлим непросветените :Р

Отговори