N97

beldame
Регистриран: 14 авг 2007, 18:22

Re: Nokia N97

Мнение от beldame » 05 авг 2009, 21:30

LG... по-добре си купи прахосмукачка :) :D :P (whistle)

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 05 авг 2009, 21:52

Желязна логика..(woo)

PF
Регистриран: 21 окт 2005, 22:18

Мнение от PF » 06 авг 2009, 14:02

Честно казано, след като видях на живо N97, съм абсолютно разочарован от дизайна му. Бях с N95, сега съм с N96 и чаках да излезне следващият номер за да го купя.
Да, ама не, казал е класикът Петко Бочаров. Пластмасов телефон, това ми е първото впечатление. А страничният слайд се отваря и изглежда трагикомично.
Не говоря за функционалността, вероятно е добър. Обаче, освен с всичко необходимо за смартфон, след като ми искат тези пари, следва да са се постарали и за добрият му вид. N97 няма стил.
Така че аз съм пас за това недоразумение. Ще чакам следващият в поредицата.

wosrokop

Мнение от wosrokop » 06 авг 2009, 16:28

Ммм - или лъжеш, че си видял телефона на живо или нарочно се залъгваш, защото няма да си го купиш..;) Преди около седмица разцъках телефончето и дизайнът му е чудесен. Side slide механизмът е много добър и работи страхотно. Qwerty-то е много удобно и лесно за използване. Капачето на камерата се движи много добре. Докато държиш телефона в ръка не се създава впечатление за евтина пластмаса, а за елегантен смартфон. Друго ме притесни мен при N97 - бавната му работа и реакцията на дисплея му. В момента съм с HTC Magic (капацитивен дисплей). След като започнах да натискам и да влача пръст по дисплея на нокиа-та, имах чувството, че нещо не е наред. Поне на мен не ми харесва да натискам и да ръчкам, за да вляза някъде. Макар, че на някои хора резистивният дисплей ще им допадне, при мен нещата не стоят така. И да продължа - сензорните бутони (зелена и червена слушалка) функционират много много добре. Хубавото при тях е, че трябва да ги натиснеш, а не само да сложиш пръста си отгоре, което може би ще спести някои недоразумения. И така - дизайна на N97 е чудесен, хардуерното qwerty е много добро, звукът, който възпроизвежда е "екстра", но ОС, UI и хардуерът му (RAM, процесор, графичен ускорител) не струват. Това е мнението ми за Nokia N97.:);)

П.С: Разкъквах черната версия и тя ми се стори много мъжкарска и елегантна.;)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 06 авг 2009, 18:23

[Quote]ОС, UI и хардуерът му (RAM, процесор, графичен ускорител) не струват[/Quote]
Абе тия неща не са важни при смартфоните, не се притеснявай :D

wosrokop

Мнение от wosrokop » 06 авг 2009, 18:25

Е, разбира се.. Аз просто го споменавам като факт.:D

brrrrrr
Регистриран: 02 апр 2007, 23:22

Мнение от brrrrrr » 06 авг 2009, 18:46

А фенерчето как е колега ? Че аз смартове си вземам заради него предимно. Процесора дали ще се задъхва с него ? А графичния ускорител дали ще спомага за плавното предаване на светлината ? Той тоз телефон нали е с тъч дисплей, то дали може само с щракане на пръсти да задействам светлината ,.а и още един въпрос относно гласовата навигация, ако извикам докато съм под каруцата вечер "фенереЕ" дали ще се задейства отново ? Нямам повече въпроси благодаря.

PF
Регистриран: 21 окт 2005, 22:18

Мнение от PF » 06 авг 2009, 19:47

Sorry, ама нещо си се объркал за да твърдиш, че това изделие е елегантно и стилно. Обаче всеки си има мниение, а моето е, че телефонът изглежда като пластмасов евтинджос.
Твърдя, че моят N96 изглежда далеч по-стилен и стои в ръката доста по-солидно от 97-цата.
Не коментирам възможностите му, защото просто ми се отщя да го разчовъркам, след като не ми хареса дизайнът му.
Както казах, ще чакам следващият в N-серията. Хайде, жив и здрав.

wosrokop

Мнение от wosrokop » 06 авг 2009, 21:41

Е - наистина всеки си има вкус, но мисля, че много хора споделят моето мнение за дизайна. Разцъкай поне за 5 минути Нокиа-та и тогава пак ми кажи, че не ти харесва като дизайн.;)

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 07 авг 2009, 00:24

Да хубаво си казал че когато става въпрос за "хареване", вкусове всякакви. Както и да е. Ще споделя само че за мен е смешно да сравняваш N97-цата с N96. И двата са направени от все същата пластмаса (евтина или не не мога да преценя). Освен това доста бих поспорил относно разбиранията ти за мобилни телефони имайки предвид факта че си се изръсил с 1000 лв за този пълен боклук N96. Малко смешно е подобни коментари и преценки за N97 да излизат точно от теб (притежател на N96).
Сори за малко острия тон, нямам нищо лично.

Отговори