NOKIA C6-първи впечатления

Batman333
Регистриран: 09 сеп 2010, 11:53

Re: NOKIA C6-първи впечатления

Мнение от Batman333 » 10 сеп 2010, 14:11

Здравейте.Искам да попитам от къде се дърпат игрите за C6.Потърсих в няколко сайта,но не намирам.Другото което искам да попитам телефонът поддържа ли филми формат XviD.И последно колко горе долу струва едно карта 16GB,защото в в някой сайтове цената е една в други друга.Благодаря ви предварително.:)

joee
Регистриран: 20 юни 2006, 19:36

Мнение от joee » 16 сеп 2010, 16:59

Здраввейте на всички.Аз също съм решил да си взимам този телефон и искам да питам по-конкретно как се използва този A-GPS.Разбрах,че първо трябва да се инсталира карта на България.По-надолу в мненията видях,че когато си на открит и няма достъп до wifi се използва интернета на оператора само докато се свърже телефона със някой сателит и след това не го използва.Та искам да питам дали наистина е така или интернета през оператора се използва през цялото време на навигиране,понеже ако си на по-дълъг път(напримерно 2-3 часа) и се използва през цялото време интеренета на оператора сигурно доста солена сметка ще се плати.Ако е вярно това според това мнение,значи би трябвало да може да се свържеш със някой сателит от място на което има wifi и след това да си използваш навигацията и по този начин да не плащаш никакъв интернет трафик?Мерси на всички,които ми отговорят.Надявам се тук да получа необходимата информация,понеже като питах в един магазин за характеристиките на телефона,момчето което беше там отвори сайт за gsm-i и ми прочете всичко от там и не знаеше нищо допълнително.:D (beer)

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 16 сеп 2010, 17:07

a-gps използва само няколко килобайта в началато за ускорено първоначално позициониране и може да се изключи.
Има оператори с неограничен интернет, затова едва ли трафика би те интерсувал.
Картите имат възможност да се теглят на момента от интернет или да са в паметта на телефона. Безплатна навигация пък предлага ovi.

joee

Мнение от joee » 16 сеп 2010, 23:23

Мерси за отговора.Тези планове на операторите с неограничен интернет не са ми особено изгодни,пък и мисля че този телефон се предлага само от виваком,макар че по каталог го има и в германос,но още не е дошъл там.Искам и да питам как става тази безплатна навигация от ovi.То нали пак влизаш през нета.Като те намери сателита изключваш интернета и навигацията пак си продължава,не използваш само картата да я гледаш за да се ориентираш,а те навигира като инстински gps,така ли?Питам толкова настойчиво понеже е доста полезно,ако работи както трябва,защото си взимаш едно зарядно за колата и стойка и спокойно можеш да го използваш и на дълъг път,което според мен е основната цел на gps-a,едва ли ще го използвам особено в града,освен да видя каде се намира някоя улица,но това можеш да го видиш и на обикновена карта,каквато имам дори и на простия nokia 5310.

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 17 сеп 2010, 10:20

Отиваш в Телефон->Настройка приложения ->Локализация-> Методи за локализация, където махаш отметката на Подпомогнат GPS.
Така навигацията ти ще работи пак, но с по-бавна инициализация, примерно 5 и повече минути, но ще си спестиш стотинките...

vladovn

Мнение от vladovn » 17 сеп 2010, 10:29

ovi доколкото видях е turn by turn навигация.

[Quote]То нали пак влизаш през нета[/Quote]
Само да изтеглиш картите.

[Quote]Като те намери сателита изключваш интернета и навигацията пак си продължава[/Quote]
И в предния пост ти беше обяснено, че може и без интернет да те навигира.

[Quote]не използваш само картата да я гледаш за да се ориентираш[/Quote]
Тогава просто ще е локализация, навигацията е да те упъти от - до.

[Quote]защото си взимаш едно зарядно за колата[/Quote]
Спорил съм безкрайно и в бг оригинални 12v за nokia и se не се продават.

Имай на предвит, че c6 е със symbian^1, а до месец влиза в продажба n8 със symbian ^3. След три седмици някъде, този модел ще ползва остаряла OS, symbian^1 ще е тотално мъртъв и не очаквай нови и интересни приложения за него.

joee

Мнение от joee » 17 сеп 2010, 11:45

Мерси за отговора на vladovn i kipe.Въпроса дали мога да използавам wifi-to за локализиране,го зададох само като възможен вариант, не ми е за стотинките,щом се използва интернет трафика само няколко минути за локализация.
Мерси и за предупреждението че след месец този телефон ще е със остарила ОС,но но ми е мерак да си взема този телефон,то и следващия модел Nokia c6-01 е със symbian ^3 и няма да е много по-скъп и попринцип бих изчакал до края на годината или началото на следващата,когато трябва да излезне,но не ми харесва че е без qwerty.Понеже до сега не съм си взимал телефон със ОС искам да питам няма ли как и на тази нокиа ц6 да се сложи symbian ^3,като излезне?А за зарядното,какъв е проблема да се вземе не оригинално?А оригинално от къде може да се вземе по принцип,от ebay или някой друг сайт няма ли да стане.

vladovn

Мнение от vladovn » 17 сеп 2010, 11:46

Nokia до сега не са пускали ъпгрейд до по - нова OS за мобилните си телефони.

boyan4o
Регистриран: 13 дек 2008, 21:18

Мнение от boyan4o » 17 сеп 2010, 15:50

Аз не мога да разбера за какво Ви е този A-GPS? Аз не го ползвам и досега GPS-a не ми се е бавил повече от 3-5 минути. Не смятам,че някога ще ми се наложи да бързам толкова,че да искам да спестя 3 минути!
Виж преди с 5800-та беше някакъв кошмар. По 15 и повече минути съм чакал да зацепи. Но тук не е така. Пробвай си го без A-GPS и ако те устройва скоростта,готов си. Но гледай да си на открито или в кола,а не в сграда или под дебели клони на дървета.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 17 сеп 2010, 16:07

А-GPS никога не съм ползвал. GPS-а и сега и преди и винаги си ми е зацепвал за около 1-2 минути, понякога дори и за 10-тина секунди! Нещо ти се е сбозило ако си чакал по 15 минути, може да е било от някой пач, който си активирал с RomPatcher-a или друго приложение.

Отговори