Nokia E51 - какво толкова му харесвате?

sany
Регистриран: 30 май 2005, 09:45

Nokia E51 - какво толкова му харесвате?

Мнение от sany » 04 юни 2009, 11:01

Предварително уточнение - говоря само за външността му. Досега съм сменил много телефони от различни марки. Не съм виждал телефон, който на силна дневна светлина да изглежда по-нещастно. 1.Дисплей-от вътрешната страна пълен с прах,след почистване и 1 месец-отново същото състояние /телефонът стои в калъф/. Имах преди много време пак същия проблем с една Моторола Е365 - нищо не можеше да се направи. 2.Ужасни отпечатъци от пръсти по целия панел-трябва да се пипа с памучни ръкавици.Забелязах,че дори и при много внимателно експлоатиране, дребните, почти невидими драскотини по панела като че ли "извират"-боята му е отвратително нетрайна. Жалко че е метален...
3.Страничните бутони-с тях трябва да се работи по специален начин,иначе не става...
4.Изключително неудобна клавиатура с миниатюрни бутончета.
Само за сравнение - имам и един К800 на същите години.При същите условия той е като изваден от магазина.
Само не ми давайте съвети от рода на "карай си с К800".

brrrrrr
Регистриран: 02 апр 2007, 23:22

Re: Nokia E51 - какво толкова му харесвате?

Мнение от brrrrrr » 04 юни 2009, 11:10

При повечето телефони е така , дори и най-скъпите модели имат този проблем. Особено проблема с пръстовите отпечтъци се забелязва най-често. Решението е да си миеш ръцете по-често lol. Аз нямам такъв проблем с Нокиа 1100 и по-евтините модели, по-стари такива, пластмаси разни, при тях по-трудно се забелязва. Все пак е нещо , което доскосваш с мазните си немити ръце ежедневно.
Наи-добре е да носиш гумени ръкавици, сапун и манерка пълна с вода.

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 04 юни 2009, 11:14

Съгласен съм - използвах този телефон около седмица - няма по-неудобна клавиатура! Копченцата са супер малки, натискаш един и без да искаш "закачаш друг", страничните бутони едвам се натискат ... този телефон е правен за жени или за мъже с по-малки ... пръстченца :-D
Бизнес ориентирам - ако всички бизнесмени са с малки пръстченца - значи е бизнес телефон :-D

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 04 юни 2009, 11:57

мда, страничните бутони са гадни. но за клавиатурата нямам забележки... телефончето е много добро като цяло.

VadldeS
Регистриран: 09 ное 2004, 11:49

Мнение от VadldeS » 04 юни 2009, 12:07

Втори телефон Е51 си взимам и нямам проблеми.По отношение на праха на дисплея то според мен ако е ходил на сервиз е нормално.За 500 часа няма дефект няма проблем -работи чудесно и никаква прах.А ако си пазиш телефона няма да има и драскотини.Определено за тези пари ако си намериш нов това е супер телефон

bg007
Регистриран: 19 авг 2004, 02:11

Мнение от bg007 » 04 юни 2009, 15:15

Износва се покритието на навигациония бутон(четирите посоки), с останалите бутони нямам забележки. А да,страничните също се натискат неудобно.

Често срещан проблем е запушването на мрежата на говорителя, и вследствие започва много слабо да се чува, на моя затова му смених панела със златен и сега звука е без забележки

chicho_tomovata_koliba
Регистриран: 18 авг 2006, 11:51

Мнение от chicho_tomovata_koliba » 04 юни 2009, 17:13

Един малък въпрос, откъде е взет телефона ??? Защото повечето ми приятели са точно с този модел и всичките са ужасно доволни и не съм виждал да е имало проблеми с тях. Но всичките са взети от официални магазини. За разлика от една колежка която си взе Карбона за 300лв. и след 1 месец вече е пред разпадане тоя телефон.

ivank85
Регистриран: 08 мар 2008, 16:32

Мнение от ivank85 » 04 юни 2009, 19:58

Единствено ще подкрепя, че страничните бутони са неудобни. Имам телефона от 6 месеца - няма една драскотина където и да било, освен на едно място след гадно изтърваване на тротоар. Също така нямам и проблеми с описаното натрупване на прах.

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 05 юни 2009, 16:09

Единствения проблем на този телефон са страничните бутони (много трудно се натискат). Всичко друго което си написал при моята Е51 (ползвах я 6-7 месеца) нямаше. Незнам колко са ти големи пръстите но според мен бутоните са си с много прилична големина. Прах под дисплея не съм имал (за разлика от настоящия ми Е71). Боята (имах черния вариянт) не мръдна, беше без драскотина а му бях навъртял някъде към 70 часа разговори (т.е. не е седял непрекъснато в калъфа).
Това е един много добър телефон който си заслужава всяка стотинка (особенно сега когато може да се намери под 300 лв).

На Singo (май така се пишеше) този телефон доста "навътре" му е влязъл щом във всяка тема свързана с този модел пише все някакви глупости по негов адрес.

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 05 юни 2009, 16:37

Ей със златни панели изглежда супер. От къде ги намери?

Отговори