Nokia E52 vs Nokia E71

vessonik
Регистриран: 04 ное 2010, 15:08

Nokia E52 vs Nokia E71

Мнение от vessonik » 18 мар 2011, 22:19

Прегледах с търсачката за подобни теми, но явно не са сравнявали тези два телефона, изключвам рекламите при излизането на моделите. Моля за малко споделен опит от хората, които ги експлоатират!... Има много мнения, че Нокия Е52 създава проблеми със софтуера. Вярно ли е?===Разликата между Е71 и Е72 е видна от още тех. данните.

shpekleki
Регистриран: 25 окт 2010, 18:10

Re: Nokia E52 vs Nokia E71

Мнение от shpekleki » 19 мар 2011, 09:27

Очевидно, щом има толкова мнения е вярно. Дали хората които ги ползват обаче знаят как да експлоатират телефона е друг въпрос. Иначе и двата избора не са лоши, но ако имаш възможност да отделиш малко повече пари, моят съвет е да вземеш Е72.

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Мнение от sports_man » 19 мар 2011, 09:33

Според мен са твърде различни,Е52 е много стъпки напред пред Е71.А колкото до оплакването за Е52 беше в началото когато навлизаха,със последните ъпдейти няма проблем(yes)

hello moto
Регистриран: 08 май 2006, 21:12

Мнение от hello moto » 19 мар 2011, 10:03

За нокия Е71 не мога да ти кажа нищо, но за Е52 като неин ползвател мога. Телефона работи леко до средно мудно, бавничък е, относно софтуера имал съм няколко спонтанни рестарта като единия беше при ползване на wifi, а другите при стартиране на GPS-са, общо взето симбиян е бъгава операционна система и ако отвориш мненията за по-новите модели на нокия ще прочетеш доста за това, че телефоните се рестартирват, а някои изгасват и са за сервиз. Ако решиш да си вземеш Е52 задължително преди да си дадеш парите го изпробвай при разговор как чуваш в слушалката поне с двама човека. В допълнение може да се каже, че корпуса на телефона скърца, а изваждането на батерията и сим картата граничат с изкуство.

П.П. Нокия Е72 също не е цвете, при нея wifi не е чувствителен.

shotokanarai
Регистриран: 02 ное 2006, 08:44

Мнение от shotokanarai » 19 мар 2011, 10:27

shotokanarai написа:
18 мар 2011, 22:19
Прегледах с търсачката за подобни теми, но явно не са сравнявали тези два телефона, изключвам рекламите при излизането на моделите. Моля за малко споделен опит от хората, които ги експлоатират!... Има много мнения, че Нокия Е52 създава проблеми със софтуера. Вярно ли е?===Разликата между Е71 и Е72 е видна от още тех. данните.
Аз имам Нокиа Е71 от 2 и половина години и мога да ти кажа,че това е железен телефон в прекия и преносен смисъл :) От както го имам не съм му правил нито един ъпдейт,като го вземах и така си е и сега.За този период да ми е забил 3-4 пъте и то основно,ако кача някое смотано приложение.Накачил съм само основни неща,който ми трябват и си работи без грешка.До сега няма и една заберелжка на външния му вид,като нов с изключение на навигационния бутон,поизтърка се.Единственото слабо място на този телефон е камерата му,кофти клипове прави.А снимките биват само денем:) Скоро си поиграх с Е72.Ами нямам добро мнение за него.Екраните са еднакви,ама самите икони и букви в менюто ми се сториха по-дребни и се виждаха по-трудно.Метала е по-малко в самия телефон и стой много пластмасов и не толкова удобно в ръката.Иначе като хардуер са еднакви и не мисля,че си заслужава повечето пари.Още повече там дето е метал,задния капак примерно ,той е по-тънък и не толкова здрав.Единствения плюс е по-добрата камера. Е52 е ,като наследник на Е51 и като цяло там нещата са като между Е71 и Е72.Екрана е същия ,само че завъртян на 90 градуса.АКо ще го ползваш за нет по-добре Е71 или Е72,по удобно е.А и няма нищо по-удобно от пълната qwerty клавиатура,страхотна е за писане. Моя съвет е Е71 или Е72,според това на какво държиш,По-добра камера или по-качествена сглобка. Лек ден иуспех :) Ако има още нещо питай,ще помогна,ак омога :)

sports_man

Мнение от sports_man » 19 мар 2011, 11:13

[Quote]Иначе като хардуер са еднакви и не мисля,че си заслужава повечето пари.[/Quote]
Аз немога да разбера как ще сравняваш Е71 с Е72 като хардуер(woo)поразгледай малко спецификациите и на двата модела и ще разбереш за какво ти говоря(yes)

Е71 --- Е72

- 2.5 mm audio jack --- 3.5mm jack
Card slot microSD, up to 8GB, hotswap --- microSD, up to 16GB, hotswap
HSDPA, 3.6 Mbps --- HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA 2 Mbps
Video, QVGA@15fps --- VGA@15fps
Symbian OS 9.2, Series 60 v3.1 --- Symbian OS 9.3, Series 60 v3.2 UI
ARM 11 369 MHz processor --- 600 MHz ARM 11 processor

shotokanarai

Мнение от shotokanarai » 19 мар 2011, 11:57

shotokanarai написа:
19 мар 2011, 11:13
[Quote]Иначе като хардуер са еднакви и не мисля,че си заслужава повечето пари.[/Quote] Аз немога да разбера как ще сравняваш Е71 с Е72 като хардуер(woo)поразгледай малко спецификациите и на двата модела и ще разбереш за какво ти говоря(yes) Е71 --- Е72 - 2.5 mm audio jack --- 3.5mm jack Card slot microSD, up to 8GB, hotswap --- microSD, up to 16GB, hotswap HSDPA, 3.6 Mbps --- HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA 2 Mbps Video, QVGA@15fps --- VGA@15fps Symbian OS 9.2, Series 60 v3.1 --- Symbian OS 9.3, Series 60 v3.2 UI ARM 11 369 MHz processor --- 600 MHz ARM 11 processor
За жаковете признавам,пропсунал съм :) Но процесора си е един и същ ARM 11,само дето в е72 е кокнат на 600 MHz. И разлика в бързината видимо няма.Батерията е една и съща,само на е72 има повечко рам.А за камерата казах,че има разлика и за това му казах да си реши,По-добра камера или по-качествена сглобка. Като цяло имам в предвит,че нововъведенията са толкова малко,че според мен не си струва да се дават повече пари за тел. който ще му въши същата работа. Да симбиана е различен,едния е 9.2 ,а другия 9.3 :) Но какво повече ще прави на 9.3 :) Няма нищо революционно :) Каквото ще прави на едния,ще може и на другия :) Ще си позволя да пусна едно мнение на колегата Faith (дано не се разсърди) ,да видиш какво мислят и други хора с е71 и аз съм напълно съгласен с него :) "Относно външния вид това е много относително. Едни хора харесват едно, други-друго. 20% по-дълъг живот на батерията, какво означава? Вместо на 4 дни да се зарежда на 4,5 дена. Супер. По-бърз интерфейс. Ще можеш ли осезателно да го разбереш имайки предвид че и Е71 е доста бърз. Освен това бързината се оправя софтуеърно, само с един ъпдейт (повтарям Е71 е доста бърз). Метален корпус??? Е71 с пластмасов корпус ли е? Извинявай. Подобрения е-майл клиент-добре. Но... Колко човека реално го ползват в пълния му капацитет. Аз-не. Сензитивния навигаторен бутон......едно голямо ДА. Супер решение е наистина. За сърфирането в нета цена няма да има. 3,5 мм жак-ОК. Има хубави слушалки за слушане на музика. В заключение ще кажа (за да не бъда разбран погрешно), че Е 71 и Е 72 са два изключителни телефона (аз съм "влюбен" в моята Е71). Само че аз като притежател на "по-стария" вариант, няма да имам никаква мотивация да си купя по-новия само заради някакви "дреболии". Силно ме съмнява, дори и този който няма Е71, да се изръси с почти двойно повече пари, за да предпочете и да си вземе Е72, при положение, че може да вземе почти същия телефон на по-ниска цена."

sports_man

Мнение от sports_man » 19 мар 2011, 12:06

Разликата в бързината може да се усети само ако вземеш и пробваш и двата телефона така на приказки може да си кажем доста неща,в началото при появата на Е72 беше малко муден за толкова мощен процесор-ДА,но сега нещата са други с последните ъпдейти,същата работа е и с Е52,спрямо Е51.
А това където каза че Е72 е с повече РАМ-грешиш и двата са с 128МБ.Относно симбиена 9.3 е една идея пред 9.2,повярвай ми;)
Така че все пак не са "малко повечко" предимствата на Е72(yes)

shotokanarai

Мнение от shotokanarai » 19 мар 2011, 12:28

shotokanarai написа:
19 мар 2011, 12:06
Разликата в бързината може да се усети само ако вземеш и пробваш и двата телефона така на приказки може да си кажем доста неща,в началото при появата на Е72 беше малко муден за толкова мощен процесор-ДА,но сега нещата са други с последните ъпдейти,същата работа е и с Е52,спрямо Е51. А това където каза че Е72 е с повече РАМ-грешиш и двата са с 128МБ.Относно симбиена 9.3 е една идея пред 9.2,повярвай ми;) Така че все пак не са "малко повечко" предимствата на Е72(yes)
Виж сега,не ми се спори :) Казах вече,от 2 и половина години си ползвам Е71 и знам какво може :) Преди седмица в продължение на няколко часа си поиграх с Е72 закупен от Глобул. И на базата на опита ти казвам,че нямат чак такива разлики,който да си струват цената :) Да Е72 има някое предимство,но и Е71 си има също предимства :) А и темата е за Е52 и Е71.Моето мнение е,че ако ще пише повечко и използва нет да вземе Е71/Е72,а ако ще говори повече да взема Е52 :) Мир да има само:)

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Мнение от angelstamb » 19 мар 2011, 12:39

Моят съвет е да си вземеш Е71, ако си се насочил към Нокия. Много по удобен за хващане при разговори, особено дълги, много добър хардуер и пъргав софтуер. Имам го от юни 2010 г., до сега не е забивал, софтуера е ъпдейтнат с последните ъпдейти. Използвам го за почти всичко, което можеш да се сетиш - интернет, разговори, джи пи еса се използва много, картите на нокия са много добри и леки, респективно телефона издържа до 9 часа в режим на джи пи ес. Хубавото е, че екрана му е хоризонтално разположен, което е добро удобство, ако ще го използваш за сърфиране, четене на мейлове и т.н. Особено за използването на навигацията е много удобно. Батерията е много добра. Друг плюс е, че много много хубав плеър и радио. Ако си фен на чуждите езици, можеш да му сложиш речници и с тая пълна клавиатура е супер удобен за писане. Много добре се използва за скайп, особено за разговори през скайп. Та това е.
Е52 е с наполовината екстри, главно заради вертикалния екран и обикновената клавиатура. Безжичния нет и при двата телефона е еднакъв.
Честно казано, не мога да кажа добри неща за камерите на Нокия, качеството им е средно, недей да очакваш нещо супер, но правят и прилично видео.
От гледна точка на парите, според мен не си струва да купуваш нещо, което е уж ново /виж само кога е произведено като модел/, и след 1 година цената му да падне на половина. Затова си взех Е71 и съм много доволен. Като издаде багажа след 2-3-4 и т.н. години ще си взема например Е7 :), която до тогава също ще е с паднала цена.

Отговори