E, значи Symbian вече не забива по 5 пъти на ден, а само по 3. Повече, отколкото iPhone-ът ми за 1 година :D
''Ползваемостта'' не зависи ли до голяма степен от интерфейса?
Нови снимки на Nokia C7, изглежда добре
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Re: Нови снимки на Nokia C7, изглежда по-добре, отколкото очаквахме
На Nokia и се иска интерфейса да е атрактивен, но с хардуер за 5$ не става. То само опаковането и тестването на чипсета струва 3$, или 60% от цената. CPU-то на нокиите е голямо едва 2 mm^2. Какво може да направиш с него - чудеса? Те чудесата стават в приказките. Гледам си инфото за GPU-то на видеокартата : 334mm^2 и 2,2 милиарда транзистора.
Samsunga са много по-прагматични - използват чипсет не за 5$, а за 10$. Тези 5$ в повече им позволяват да направят чипсета 62 mm^2 голям (S5PC110A01 - Колибри). Вътре има PowerVR SGX540 GPU, камара DSP-та и много други полезни работи. С този хардуер вече стават чудеса. Колко много дават тези 5$ повече за чипсет, в сравнение с Nokia ARM11.
Samsunga са много по-прагматични - използват чипсет не за 5$, а за 10$. Тези 5$ в повече им позволяват да направят чипсета 62 mm^2 голям (S5PC110A01 - Колибри). Вътре има PowerVR SGX540 GPU, камара DSP-та и много други полезни работи. С този хардуер вече стават чудеса. Колко много дават тези 5$ повече за чипсет, в сравнение с Nokia ARM11.
А тези 5$ ще се отразят на печалбите и ЕС ще трябва да ги спонсорира отново - защо? - Сега се продава отлично arm11-ката и ще я мотат по "бизнес" и "музикални" "смартфони" със "16 млн. цветове" още дълго време. Септември очаквам да видя n8 с клавиатура и meego и ново име - n9, а от цялата "шумотевица" единственото ново е цената.
Вижте за какво става въпрос :
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dpP5QljEqow&feature=player_embedded#![/Youtube]
Играта е Quake2. Има я портната и за Nokia 5800XM/N97. Играл съм на 5800XM със Zeemote джойстик. Изглежда ужасно пикселизирано и върви доста по-зле отколкото на Desire.
Сега някой ще каже : "Какво от тов , аз не играя игри на телефонът си". Ускорителя, които играта ползва, задвижва и атрактивният интерфейс на телефона.
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dpP5QljEqow&feature=player_embedded#![/Youtube]
Играта е Quake2. Има я портната и за Nokia 5800XM/N97. Играл съм на 5800XM със Zeemote джойстик. Изглежда ужасно пикселизирано и върви доста по-зле отколкото на Desire.
Сега някой ще каже : "Какво от тов , аз не играя игри на телефонът си". Ускорителя, които играта ползва, задвижва и атрактивният интерфейс на телефона.
доколкото знам, android не използва хардуерно ускорение в интерфейса
Изглежда много добре(yes)