Новите модели на Nokia
Re: Новите модели на Nokia
Разните сензори и акселерометри ала iPhone и Wii които мисля,няма да е проблем да се вкарат в масов телефон за относително кратко време.Също вграден новия Flash Lite .. общо взето виждаш,че както всички се чудехме какво повече може да има от Нокия N95 след появата на iPhone излиза,че Н95 е нещо от минала епоха :) - поне откъм удобство де ..
Телефонът ще е наследник на N95,а не на N95 8gb,т.е. няма да има 8GB вградена памет.Може би ще е базиран на новата платформа,ще има слот за карти,по-голям дисплей,но не тъчскрийн,3.5мм жак ще е отгоре,а не отстрани,ще използва Symbian 9.3,a не 9.2,по-тънък,по-добра батерия,DDR RAM вместо SDR RAM,със ксенонова светкавица,може би 7.2/8 мегапиксела камера,може би с оптичен зуум,по-удобни бутони,по-добър звук.Дисплея няма да е 3.5 инча,това ти го гарантирам.Или 2.8,или 3-3.2 максимум,при резолюция като на N80 - 352х240 май беше,480х320 или 640х480.Може да има DVB-H технология за мобилна телевизия,като N92.
Първи официални снимки на N82:
http://www.nokia.com/A4136017?category=n82
Нова информация за S60 Touch,както и инфо за SDK:
http://www.allaboutsymbian.com/features/item/Evolving_S60_Touch_UI_Sensor_Framework_and_Accelerator_Toolkit.php
Първите телефони с Feature Pack 2 най-рано през Q1/2008,най-късно през Q2/2008.
Постепенно Touch UI ще замени стандартния S60 3.1,3.2.Ще се появят устройства с Тоuch UI,но без тъчскрийн.
Скоро ще има телефони с повече от QVGA резолюция и по-големи екрани.
През следващите години N8x телефоните ще бъдат фокусирани върху снимането на снимки,а N9x - върху снимането на видео.
http://www.nokia.com/A4136017?category=n82
Нова информация за S60 Touch,както и инфо за SDK:
http://www.allaboutsymbian.com/features/item/Evolving_S60_Touch_UI_Sensor_Framework_and_Accelerator_Toolkit.php
Първите телефони с Feature Pack 2 най-рано през Q1/2008,най-късно през Q2/2008.
Постепенно Touch UI ще замени стандартния S60 3.1,3.2.Ще се появят устройства с Тоuch UI,но без тъчскрийн.
Скоро ще има телефони с повече от QVGA резолюция и по-големи екрани.
През следващите години N8x телефоните ще бъдат фокусирани върху снимането на снимки,а N9x - върху снимането на видео.
От сигурен източник имам информация, че по време на Nokia World(4ти и 5ти Декември) ще бъдат презентирани телефоните Е66 и N96. Може би ще бъде представен и наследника на 6233.
Е66 - ъпдейт на Е65. Ще притежава GPS,HSDPA и метални части по корпуса.
N96 - вероятно това ще е дългоочакваният наследник на N91. (най-после :))) ) Вероятно ще бъде базиран на платформата OMAP2430/2431, ще има хубави слушалки от Philips и е възможно да има активна шумо-изолация(active noise-cancelation), както и високо качество на звука и голямо количество памет като N91.
наследника на 6233 - най-вероятно със същите характеристики като 6500 Slide(или почти същите), но във корпус на моноблок.
Е66 - ъпдейт на Е65. Ще притежава GPS,HSDPA и метални части по корпуса.
N96 - вероятно това ще е дългоочакваният наследник на N91. (най-после :))) ) Вероятно ще бъде базиран на платформата OMAP2430/2431, ще има хубави слушалки от Philips и е възможно да има активна шумо-изолация(active noise-cancelation), както и високо качество на звука и голямо количество памет като N91.
наследника на 6233 - най-вероятно със същите характеристики като 6500 Slide(или почти същите), но във корпус на моноблок.
Възможно е да го покажат на Nokia World. Лично аз мисля, че Nokia World е точното място за анонса му, но естествено може да решат друго или представянето му да бъде възпрепятствано от някакви технически проблеми.
-
- Регистриран: 08 окт 2006, 15:51
Незнам дали 6233 ще има наследник. Вече излезнаха много модели които го наподобяват- 6300, 3500, 5310 . Ако излезе нещо средно между 6300 и 5310 (но запазвайки същите стерео колонки от 6233) ще го приема за наследник. Всъщност искам 6233 но по-тънак и по-метален :)))
http://www.nokia.com/link?cid=PLAIN_TEXT_765807
Засега само вариант на 3110, но по-интересното ще е след 11:30 CET( -1GMT, +1 за България, т.е. 12:30 българско време). Иначе много ми хареса концепцията за Ovi, неизбежно е сравнението с iTunes, но мисля, че Ovi ще предлага повече възможности, най-малкото защото не е под диктатурата на Стийв Джобс. :)
Иначе е интересно, че закупилите мобилен телефон от Nоkia ще получават едногодишен БЕЗПЛАТЕН абонамент за песните на Universal Music и ще могат да се свалят безплатно парчетата, като след свършаването на едногодишния безплатен абонамент парчетата няма да бъдат изтривани. Това начинание ще започне през средата на 2008г. Засега не са известни уловки, ако въобще има такива. Може би към цената на всеки телефон е добавена стойността на един такъв абонамент. На мен това ми се струва най-логично.
Иначе е интересно, че закупилите мобилен телефон от Nоkia ще получават едногодишен БЕЗПЛАТЕН абонамент за песните на Universal Music и ще могат да се свалят безплатно парчетата, като след свършаването на едногодишния безплатен абонамент парчетата няма да бъдат изтривани. Това начинание ще започне през средата на 2008г. Засега не са известни уловки, ако въобще има такива. Може би към цената на всеки телефон е добавена стойността на един такъв абонамент. На мен това ми се струва най-логично.
Нали знаеш в БГ, това с безплатните mp3-ки колко ще ни грее :)
Много Шум за нищо!
Пак чакахме, чакахме и нищо не дочакахме. Взех да се изнервям и да ми писва.
Какво става!?
Пак чакахме, чакахме и нищо не дочакахме. Взех да се изнервям и да ми писва.
Какво става!?