Печалбата на Nokia за тримесечието пада с 69%
Re: Печалбата на Nokia за тримесечието пада с 69%
Едно време може да са ги изпипвали, но сега ...
Как може да наречеш телефоните на една марка изпипани и издръжливи, като тази марка буквално "бълва" по 50 - 60 телефона на година и то повечето са почти еднакви и с идентични функции. Аз предпочитам марка, която дава по 5 телефона на година, но качествени и пълни с иновации, не 50 телефона все едни и същи и без грам иновативност. Ето затова се зарадвах много на Apple, когато пуснаха своя iPhone, ето това е дух към новото и различното, с един телефон Apple правят това, което Нокиа с 10 телефона не могат да направят.
Аз предпочитам качеството пред количеството - именно заради това ако ще си вземам скоро телефон, то най-вероятно ще е iPhone 3G или ще изчакам да видя как ще се развие конкуренцията в тази насока, като естествено не визирам Нокиа - според мен те са загубена кауза.
Как може да наречеш телефоните на една марка изпипани и издръжливи, като тази марка буквално "бълва" по 50 - 60 телефона на година и то повечето са почти еднакви и с идентични функции. Аз предпочитам марка, която дава по 5 телефона на година, но качествени и пълни с иновации, не 50 телефона все едни и същи и без грам иновативност. Ето затова се зарадвах много на Apple, когато пуснаха своя iPhone, ето това е дух към новото и различното, с един телефон Apple правят това, което Нокиа с 10 телефона не могат да направят.
Аз предпочитам качеството пред количеството - именно заради това ако ще си вземам скоро телефон, то най-вероятно ще е iPhone 3G или ще изчакам да видя как ще се развие конкуренцията в тази насока, като естествено не визирам Нокиа - според мен те са загубена кауза.
И изненадани има ли ??? Нужно ли е да си със свръхестествени възможности за да го очакваш това. Еми не! Най-големият в бранша си позволява вече толкова време да не предлага нещо конкурентноспособно, а борбата става все по-ожесточена. И на мене лично ми е доста интересно да разбера какво ще сеслучи с Нокиа до 1-2 години. Дали няма да имаме нов лидер. Съдейки по просперитета на една корейска компания, моето предположение е -ДА! :)
Пробвах и нищо не стана ... ти ако го удряш с чук това си е твой проблем. Точно за качеството на изработката на Е71 няма две мнения - на много добро ниво е !!!
Не .. дори при бърсане на дисплея с кърпичка понякога се изключва мемори картата.Чисто нов Е71 - получава се това защото сим картата опира в SD-то .. за какво качество си говорим - генерална грешка при изчисляването на мястото.
Не се заблуждавайте от марката - вмомента Нокия произвежда повече недогледани и некачествени телефони колкото и всеки друг производител.Просто стимула им е да бълват през няколко седмици нов модел с който да привличат масите.Всичко друго е маркетинг и прах в очите .. хората почват да се усещат и неслучайно коментираме именно новината за намаляне на печалбата на Нокия ..
Не се заблуждавайте от марката - вмомента Нокия произвежда повече недогледани и некачествени телефони колкото и всеки друг производител.Просто стимула им е да бълват през няколко седмици нов модел с който да привличат масите.Всичко друго е маркетинг и прах в очите .. хората почват да се усещат и неслучайно коментираме именно новината за намаляне на печалбата на Нокия ..
опитваш се да умаловажиш постиженията на компания, с които нито един производител на мобилни телефони не може да се похвали... ще си купиш айфон, защото не ти трябва камера, видео, една напълно затворена система, каквито са им лаптопите... не виждам защо се озлобявате срещу най-добрите в тази област, това че сте си купили апарати на други марки не означава че непременно трябва да оплювате най-голямите в бранша.. не схващам логиката на темата, какво целите? Все едно казвате - Мерцедеса не е кола, Шкодата е кола!!! Няма обяснение това злобеене към Нокия, както и да е, за вас си е
Коментираме новината,че печалбата на Нокия пада с 69% и защо е станало .. със розовите очила не се вижда .. току виж като ги свалиш мерцедеса станал опел.
Злобеенето лично от моя страна е защото бях верен купувач на Нокия от много години,но просто от излизането на Н95 3 години нищо ново не излиза .. това недоволство явно не е само от мен а и от милиони хора по цял свят.Едно време Нокия беше технологичен лидер и при софтуера и при хардуера.Сега и по двата параметъра изостава много - със софтуера от Ейпъл,WM дори Андроид а с хардуера от Ейпъл, Самсунг , НТС , ЛГ и кой ли още не.Както е тръгнало може и китайските ментета да вдигнат мерника на Нокия.
5800 за мен е обикновен среден клас телефон С60 на който са лепнали един тъч скрийн.Няма как да е добра формулата при положение,че операционната система винаги е била развивана в друга посока.Просто се чудя как от една такава толкова хубава екстра са успяли да направят нещо толкова скучно .. би развълнувало само човек,който никога не е ползвал тъч скрийн телефон и то за кратко.
Злобеенето лично от моя страна е защото бях верен купувач на Нокия от много години,но просто от излизането на Н95 3 години нищо ново не излиза .. това недоволство явно не е само от мен а и от милиони хора по цял свят.Едно време Нокия беше технологичен лидер и при софтуера и при хардуера.Сега и по двата параметъра изостава много - със софтуера от Ейпъл,WM дори Андроид а с хардуера от Ейпъл, Самсунг , НТС , ЛГ и кой ли още не.Както е тръгнало може и китайските ментета да вдигнат мерника на Нокия.
5800 за мен е обикновен среден клас телефон С60 на който са лепнали един тъч скрийн.Няма как да е добра формулата при положение,че операционната система винаги е била развивана в друга посока.Просто се чудя как от една такава толкова хубава екстра са успяли да направят нещо толкова скучно .. би развълнувало само човек,който никога не е ползвал тъч скрийн телефон и то за кратко.
Аз изобщо нямам такива проблеми с memory картата. Никога, повтарям НИКОГА не се е изключвала !!! И какви са тези глупости с допирането на SIM картата с memory картата. Че те не са дори на едно ниво ... Поогледай отблизо една Е71-ца !!!
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Никакво злобеене към Nokia няма. Повечето от нас са бивши Nokia-фенове. Май бъркаш злобеенето с разочарованието. Точно Nokia са тези, които не могат да се похвалят с нищо ново напоследък...
Просто явно има 2 типа фенове на Nokia. Едните са премерени, осведомени, изискващи, реалисти, виждащи. Другите са слепци. Ти явно не си от първите. Името се проваля много по-лесно, отколкото се гради.
N97 би могъл да е невероятно устройство, почти перфектно, но с недъгава ОС и смешен процесор трудно...
Просто явно има 2 типа фенове на Nokia. Едните са премерени, осведомени, изискващи, реалисти, виждащи. Другите са слепци. Ти явно не си от първите. Името се проваля много по-лесно, отколкото се гради.
N97 би могъл да е невероятно устройство, почти перфектно, но с недъгава ОС и смешен процесор трудно...
Това което го казваш са пълни глупости. Е71 е може би един от най-качествените телефони които са излизали на пазара, във всяко едно отношение.
Аз не съм бивш фен, напротив. За мен S40 е нещо много практично и удобно и много ме е яд, че си ограничават сами чудесната платформа заради S60.. Затова и съм много впечатлен от 6260 слайд, който страшно много ми допада. Същевременно ползвам и 3120 класик, от който също съм адски доволен. Най-продаваните и успешни модели на фините са в S40, защо се занимават с S60 не мога да разбера? Според мен трябва да ги слеят!
Ако в S40 имаше разширени джава възможности, мултитаскинг и офис пакет надали някой щеше и да помисли за недоразумението "Симбиан"..:((
Ако в S40 имаше разширени джава възможности, мултитаскинг и офис пакет надали някой щеше и да помисли за недоразумението "Симбиан"..:((