проблем с мобилен телефон Нокиа

avanteex
Регистриран: 20 юни 2020, 16:01

проблем с мобилен телефон Нокиа

Мнение от avanteex » 26 ное 2020, 19:04

здравейте,

имам Нокия N105

проблемът е че примерно показва колко е заредена батерията а е примерно на половина .
включвам зарядното да зареди батерията и ми казва че е напълно заредена.

тоест нереално показва колко ток има в батерията , този проблем съм го имал и при другите ми телефони от тази марка.

на какво се дължи това и как мога сам без да го нося на сервиз да го оправя, гаранцията му е изтекла предполагам взех го преди полвин година ама трябва да видя колко е , други проблеми няма лесен ми е за ползване само това с батерията е притеснително?

мерси

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Re: проблем с мобилен телефон Нокиа

Мнение от NSWDG » 26 ное 2020, 19:59

Човек, нищо не ти се разбира от писанията. Искам да бъда полезен, но съм в тотален шок. Има препинателни знаци, има главни букви в началото на изречението. Ползвай ги.
==================
MPXV3RX/A

avanteex

Мнение от avanteex » 26 ное 2020, 20:06

сори така пиша аз ако всички пишем еднкво то как да съм оригинален ако пиша еднакво.

ясно и точно съм го написал ако ти не го разбереш някой друг щего разбере мерси за разбирането .

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 26 ное 2020, 20:49

Нито е ясно, нито е точно. А аргументът ти за “оригиналност” обяснява всичко....
p.s. Това оригиналността да е синоним на неграмотността явно е нещо ново.
==================
MPXV3RX/A

Programist
Регистриран: 15 сеп 2020, 22:13

Мнение от Programist » 26 ное 2020, 22:37

Купи си Самсунг А70

avanteex

Мнение от avanteex » 26 ное 2020, 23:06

на такъв отговор мога да кажа само мерси ама дай пари ?

dimitrov68
Регистриран: 28 ное 2015, 12:22

Мнение от dimitrov68 » 27 ное 2020, 08:11

Имам ги три такива телефона Нокиа 105,и нямам този проблем.Може батерията да е за смяна.Гаранцията е 2 години.

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Мнение от MEnergy » 27 ное 2020, 13:04

avanteex написа:
26 ное 2020, 19:04
здравейте,

имам Нокия N105

проблемът е че примерно показва колко е заредена батерията а е примерно на половина .
включвам зарядното да зареди батерията и ми казва че е напълно заредена.

тоест нереално показва колко ток има в батерията , този проблем съм го имал и при другите ми телефони от тази марка.

на какво се дължи това и как мога сам без да го нося на сервиз да го оправя, гаранцията му е изтекла предполагам взех го преди полвин година ама трябва да видя колко е , други проблеми няма лесен ми е за ползване само това с батерията е притеснително?

мерси
Батерията е заминала. Инсталирай си някоя от безплатните програми от типа на "(easy) battery fix" и й дай сканинг на клетките. Вероятно ще намери 10-20% "оправяеми" и 20-30% с невъзможност за въздействие над тях. Случвало ми се е с предишни телефони, не е зависимо от марката, и в повечето случаи означава, че батерията е с изключително влошени показатели.

Можеш да се пробваш да я изтощиш до 0% и да оставиш телефонът да се изключи. След това го закачаш за зарядно за 20 секунди в изключено положение и натискаш бутона за включване, разкачвайки кабела. Като се включи вероятно ще ти покаже последното ниво, когато е бил на зарядно преди изключване - примерно 37% или даже 70%. Пускаш някакво видео в Ютюб или нещо друго да източва батерията и го оставяш да се самоизключи, достигайки 0% отново. Включваш го пак в зарядното и повтаряш процедурата, ако пак ти изпише нещо, различно от 0%. Целта е да достигнеш нивото с червения символ на батерията най-долу, при който не може да се включи вече.

След като достигнеш това ниво, не го включваш. Зареждаш го до 100% изключен и го включваш тогава. Източваш нормално батерията до 0% още веднъж и го оставяш да се изключи, след което зареждаш отново изключен до 100% и го включваш. Това ще рекалибрира батерията към настоящия капацитет, но ще важи до следващата системна актуализация. Въпреки това, ако приложенията за качество на батерията по-горе ти дават огромни грешки с 10% нефиксируеми клетки и 15-30% "оправяеми" (или нещо подобно), най-вероятно батерията е за смяна и нищо друго няма да помогне.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 27 ное 2020, 13:24

Могат да се инсталират приложения на Нокиа 105?

avanteex

Мнение от avanteex » 27 ное 2020, 17:08

не могат няма андрои система , да не кажа че изобщо нямат никаква операционна система, камоли приложения да са инсталират.

Отговори