Работата по Nokia 808 PureView е продължила 5 г. Ето видео с най-важното
Re: Работата по Nokia 808 PureView е продължила 5 г. Ето видео с най-в
Дано и цената му е поносима.
Ако имаше и Instagram за Symbian... Мамка му, във всеки телефон има по нещо, което ме отказва от него.
S9+
Ама вярно е забавно, когато някой спами чуждите любими теми.
http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=394583&cat_id=6&view=0
По темата, явно Nokia са решили да изпъкнат със фотоснимачните достойнства. Сега май всяка марка гледа да хване нещо, с което да изпъква. Един с диагонал на дисплея, друг с резолюция, трети с тънък размер, здравина и батерия, а други - с 16-ядрен процесор и 64 GB RAM... Nokia са си хванали камерата.
http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=394583&cat_id=6&view=0
По темата, явно Nokia са решили да изпъкнат със фотоснимачните достойнства. Сега май всяка марка гледа да хване нещо, с което да изпъква. Един с диагонал на дисплея, друг с резолюция, трети с тънък размер, здравина и батерия, а други - с 16-ядрен процесор и 64 GB RAM... Nokia са си хванали камерата.
Така е, това е целта на играта...
-
- Регистриран: 18 яну 2007, 11:48
Никой друг телефон в света няма всичките функции на този телефон... Можеш да правиш абсолютно всичко с този телефон и то на макс. 100% абсолютно всеки е харесал това което е видял в този телефон. Трансмитер, памет колкото щеш, усб дет си щеш, трансфер на всичко, социални мрежи и основни програми полезни за всекидневието. Просто е безсмислено да се коментира. Уникално!
Като минуси, много слаба резолюция на дисплея, много слаба втора камера, само 512 рам, която се натоварва бързо и слаба батерия...
с 808 ставаме свидетели на истински технологичен пробив с мащаби рядко срещани в индустрията. Надявам се да са патентовали основните неща, защото няма да се изненадам ако след 1-2 години самсунг или аппле да кажат с гордост че те са я създали.
Приближаване без загуба на качество, без да се налага оптичен механизъм (yes)
Комбиниране на група пиксели с цел да се създаде един по-голям/качествен пиксел за по-добро качество. (yes)
Вграден ND филтър. (yes)
Стабилна Xenon светкавица и LED крушка (yes)
1080p видео за което се използва всеки един пиксел от сензора, а не само определен брой от тях както е при всички други смартфони (yes)
до 140 децибела звукозапис по време на видеозапис без дисторция (yes)
Вграден видео чип в самия сензор, които работи в комбинация с главното GPU. (yes)
Credit, where credit is due.
Приближаване без загуба на качество, без да се налага оптичен механизъм (yes)
Комбиниране на група пиксели с цел да се създаде един по-голям/качествен пиксел за по-добро качество. (yes)
Вграден ND филтър. (yes)
Стабилна Xenon светкавица и LED крушка (yes)
1080p видео за което се използва всеки един пиксел от сензора, а не само определен брой от тях както е при всички други смартфони (yes)
до 140 децибела звукозапис по време на видеозапис без дисторция (yes)
Вграден видео чип в самия сензор, които работи в комбинация с главното GPU. (yes)
Credit, where credit is due.
Който иска да прави качествени снимки, надли ще се замисли за смартфон. Ама като друго не могат Нокиа да измислят в момента, се тупат в гърдите с това недоносче.
За един смартфон е най-важно първо с каква ОС е и каква е изобщо екосистемата (тая модерна думичка) около него. Разбира се и хардуера е важен, доколкото да може телефона да се възползва максимално от ОС-то. Но да направиш телефон около идеята да прави снимки ми се струва загубена кауза предвид факта, че една камара фотоапарати ще го направят смешен и същевременно на обикновенния потребител ще му е все тая дали е 8, 12 или 41MP. Но кой съм аз да критикувам голямата фирма Нокиа, казах голяма а не успешна. :D ;)
За един смартфон е най-важно първо с каква ОС е и каква е изобщо екосистемата (тая модерна думичка) около него. Разбира се и хардуера е важен, доколкото да може телефона да се възползва максимално от ОС-то. Но да направиш телефон около идеята да прави снимки ми се струва загубена кауза предвид факта, че една камара фотоапарати ще го направят смешен и същевременно на обикновенния потребител ще му е все тая дали е 8, 12 или 41MP. Но кой съм аз да критикувам голямата фирма Нокиа, казах голяма а не успешна. :D ;)
най-добрата камера е тази която е винаги с теб.. това е факт. Аз със N8-ца успявам да си заместя DSLR-а в доста ситуации.. пък какво остава за 808. Ето, виж сам:
http://www.esato.com/phonephotos/index.php?uid=206975
Symbian 10.1 е адекватен OS със прекрасна функционалност.. прави всичко, което и "модерните" OS-и..
С 808 вече наистина можеш да сложим началото на края на компактния клас фотоапарати.
http://www.esato.com/phonephotos/index.php?uid=206975
Symbian 10.1 е адекватен OS със прекрасна функционалност.. прави всичко, което и "модерните" OS-и..
С 808 вече наистина можеш да сложим началото на края на компактния клас фотоапарати.
Всичко хубаво, телефонът е перфектна камера...
Обаче, защо, по дяволите, го пускат с ОС, която самите Нокиа са обявили замъртва??? Пък била и последна версия на Симбиан... Как да си купя нещо, което знам, че няма да се развие грам повече, че програмистите вече почти не правят нови приложения за Симбиан...
Обаче, защо, по дяволите, го пускат с ОС, която самите Нокиа са обявили замъртва??? Пък била и последна версия на Симбиан... Как да си купя нещо, което знам, че няма да се развие грам повече, че програмистите вече почти не правят нови приложения за Симбиан...